Banner - CORD MEIER-KLODT

Ambasadorul Germaniei, în conferință la UVT

22 NOIEMBRIE 2018

Ambasadorul Germaniei, în conferință la UVT

Studenții și timișorenii sunt invitați la prelegerea susținută de către E.S. Dl. Cord Meier-Klodt la Universitatea de Vest din Timișoara, vineri, 23 noiembrie, de la ora 10.00, în Amfitetrul A01, Pârvan 4, în cadrul seriei de conferințe „Ambasadori la UVT”. Domnia Sa va aborda tema „Securing Unity In Diversity: Germany, Romania, Europe”.

Născut în 1958 la Hamburg, E.S. Dl. Cord Meier-Klodt a urmat studii universitare de romanistică, filozofie și pedagogie la Grenoble, Hamburg şi Paris. În perioada 1990-1992, a ocupat funcția de consilier politic pe Europa Centrală şi de Est în Ministerul Federal al Afacerilor Externe, urmându-și cariera diplomatică în calitate de şef al secţiei economice şi de presă, adjunct al şefului misiunii în cadrul Consulatului General Sankt Petersburg. Între 1995 și 1998 a deținut funcția de consilier politic pe dezarmare şi securitate în cadrul Reprezentanţei Permanente la ONU, New York.

Domnia Sa a continuat parcursul diplomatic ca și director adjunct al secţiei „Afaceri globale” în Ministerul Federal al Afacerilor Externe, ca şef al secţiei culturale în cadrul Ambasadei din Londra, adjunct al şefului misiunii la Ambasada New Delhi, Însărcinat pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală în cadrul Ministerului Federal al Afacerilor Externe. În 2016, a fost Reprezentantul Special al Preşedinţiei (Germane) OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, urmând ca din data de 09.01.2017 să fie Ambasador al Republicii Federale Germania la Bucureşti.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Distribuie acest articol

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email