chifufmt

Andrei Chifu, actor al Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara, doctorand al Facultății de Muzică și Teatru din UVT, câștigă prestigiosul Premiu pentru Debut, în cadrul Galei Premiilor UNITER 2020

Vă anunțăm, cu multă emoție și satisfacție, câștigarea Premiului pentru Debut de către Andrei Chifu, actor al Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timişoara, succes notabil obținut în cadrul Galei Premiilor UNITER 2020.

Andrei Chifu este doctorand al Facultății de Muzică și Teatru din Universitatea de Vest din Timișoara, absolvent al cursurilor de master în cadrul aceleiași instituții, unul dintre actorii care și-au șlefuit talentul în facultatea timișoreană de profil, la care a absolvit și programul de licență.

Premiul pentru Debut i-a fost acordat actorului Andrei Chifu de către juriul Premiilor UNITER 2020 pentru rolul „El” din spectacolul „Casa de pe graniţă” de Sławomir Mrožek, regizat de Ada Lupu Hausvater la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara, un spectacol de dizertație al absolvenților programului de master specializat în artă teatrală la Facultatea de Muzică și Teatru din UVT.

În cadrul evenimentului Galei Premiilor UNITER 2020, desfășurat ieri seară la Craiova, actorul naționalului timișorean a reprezentat comunitatea artelor teatrale și performative timișorene în fața unui public interesat și entuziast, marcând un succes binemeritat al școlii artistice din Timișoara, care promovează și susține tinerele talente. În cadrul Galei Premiilor UNITER 2020 și un alt timișorean a câștigat premiul juriului, regizorul timișorean Eugen Jebeleanu, acum stabilit în București, luând premiul pentru regie, pentru spectacolul „Itinerarii. Într-o zi lumea se va schimba”, pus în scenă la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi Compagnie des Ogres.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, declară despre premiul cu care a fost recompensat tânărul actor Andrei Chifu: „Comunitatea universitară din UVT, colegii și dascălii lui Andrei Chifu, spectatorii timișoreni care i-au văzut rolurile, sunt astăzi impresionați și foarte bucuroși pentru succesul doctorandului UVT Andrei Chifu, actor al scenei timișorene. Este o nouă confirmare, frumoasă și specială, pentru cota foarte bună la care se ridică astăzi artele spectacolului în Timișoara și pentru evoluția meritorie a școlii noastre teatrale. Felicitări și multe succese în continuare, Andrei Chifu!”.

Distribuie acest articol

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email