dep_geogra_tm

Conferință internațională la UVT: Rolul industriilor creative în regenerarea urbană și dezvoltarea spiritului civic

Centrul pentru Dezvoltare Regională, Studii Transfrontaliere și Amenajare Rațională a Teritoriului (CDR-START) din cadrul Universității de Vest din Timișoara organizează marți, 14 mai, conferința internațională de lansare a proiectului ,,Patrimoniu și înnoire urbană: spațiile creative, cultura inclusivă și antrenarea spiritului civic” – CREATONVIL.

Proiectul face parte din Planul Național de Cercetare-Dezvoltare și Inovare 2015-2020 și își propune o reflecție colaborativă asupra spațiilor generate de industriile creative în Timișoara și Novi Sad, ambele desemnate Capitale europene ale culturii pentru anul 2021, precum și în Cluj-Napoca, Chișinău și Angers (Franța).

Scopul principal al proiectului este de a genera informație nouă, competitivă privind geneza și dinamica spațiilor urbane creative și specificul antreprenorial local în sfera activităților creative. Se urmărește, de asemenea, impulsionarea implicării populației în acest domeniu, prin identificarea și promovarea bunelor practici și elaborarea de metode de investigare adecvate. Sunt privilegiate modelele digitale aplicative.

Partenerii CDR-START al UVT, liderul proiectului, sunt: Centrul de Geografie Regională al Universității Babeș-Bolyai, Laboratorul de demografie al Academiei de Studii Economice a Moldovei și Laboratorul ESO (UMR 6590 CNRS) al Universității din Angers.

Consorțiul proiectului își propune să construiască un spațiu al dialogului și al colaborării, respective al conectării sistemelor de cunoaștere și a experiențelor partenerilor.

Evenimentul de lansare a proiectului se adresează cadrelor didactice universitare, cercetătorilor, factorilor de decizie, persoanelor specializate în domeniul activităților creative sau interesate de provocările amenajării și dezvoltării urbane, prin și pentru activitățile creative.

Conferința va avea loc marți, 14 mai 2019 începând cu ora 1330, la Universitatea de Vest din Timișoara, Bd. Vasile Pârvan, nr. 4, în amfiteatrul A01, și va fi urmată de Workshopul intitulat: Spațiile creative, o pârghie de înnoire urbană și de construcție a spiritului civic?

Pentru informații suplimentare privind desfășurarea conferinței vă rugăm să accesați pagina web a CDR-START (https://cdr-start.uvt.ro/), secțiunea Evenimente.

Distribuie acest articol

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email