Fillere2

Security Challenges in the Balkans

În data de 9 octombrie, Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu asociația New Strategy Center, organizează a doua ediția a conferinței internaționale „Security Challenges in the Balkans”. Evenimentul va aduce la Timișoara invitați cu o vastă experiență profesională, pentru a dezbate provocările clasice și emergente de securitate din regiunea Balcanilor.

Temele incluse pe agenda evenimentului se referă la provocările la adresa securității și stabilității Balcanilor, care pot afecta și securitatea Europei în ansamblu, la strategia Uniunii Europene pentru regiunea Balcanilor, din perspectiva Președinției semestriale a Consiliului UE deținută de Austria și apoi de România. Totodată, provocările clasice și emergente de securitate vor fi analizate în cadrul a două sesiuni distincte, la fel și amenințările din spațiul cibernetic. Evenimentul va avea 5 sesiuni deschise ce vor acoperi temele de interes pentru securitatea României și a zonei învecinate.

Organizată la complexul Senator din Timișoara, conferința va beneficia de prezența miniștrilor de externe din România, Serbia și Macedonia, a ministrului apărării din România, precum și de expertiza unui număr considerabil de invitați, membri ai corpului diplomatic și reprezentanți ai mediului academic și de specialitate din România, Austria, Croația, Turcia, SUA, Israel, din partea NATO și ONU.

Evoluția evenimentelor din ultimii ani demonstrează că regiunea Balcanilor rămâne un spațiu deosebit de important pentru securitatea europeană, provocările cu care se confruntă zona intensificându-se în ultimii ani. Universitatea de Vest din Timișoara și New Strategy Center au decis începând de anul trecut să organizeze o asemenea dezbatere la Timișoara pentru a sublinia în primul rând legăturile istorice ale capitalei Banatului și pentru a evidenția faptul că Balcanii reprezintă o zonă vitală pentru securitatea României. Ne bucură faptul că deja putem vorbi de o tradiție și că acest eveninent a ajuns la a doua ediție.

Aveți atașat programul conferinței internaționale „Security Challenges in the Balkans”.

 

Pentru acreditări la eveniment, persoană de contact: Florin Jurca, Universitatea de Vest (florin.jurca@e-uvt.ro  0745.866908).

 

Universitatea de Vest din Timișoara: www.uvt.ro

New Strategy Center: www.newstrategycenter.ro

Distribuie acest articol

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email