NC UVT 001

Interes major pentru Noaptea Cercetătorilor. Numeroși tineri au călcat pragul UVT pentru a afla secretele fizicii

Cea de-a V-a ediție a evenimentului Noaptea Cercetătorilor 2018 organizat de Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara a atras sute de participanți. Proiectul este inițiat de Uniunea Europeană și are loc în toate țările membre în cea de-a patra vineri a lunii septembrie, cu scopul de a aduce împreună cercetătorii și publicul larg, de a permite interacțiunea cu știința și cercetătorii într-un cadru relaxat și prietenos.

Activitățile s-au desfășurat succesiv, în mai multe locații, începând cu deschiderea festivă din Amfiteatrul „Ioan Mihai” al Universității, apoi în cadrul Facultății de Fizică, unde vizitatorii au avut ocazia sa urmărească experimente interesante și să asiste la prelegeri pe tematici specifice. S-a remarcat numărul mare de vizitatori, de peste 400 de timișoreni.

Totodată, a avut loc și concursul de eseu, desen și fotografie cu tematică științifică. Au participat elevi din învățământul preuniversitar, din Timiș, Caraș-Severin și Gorj. Fotografiile și desenele au fost expuse în holul mare al UVT. Concursul s-a finalizat cu festivitatea de premiere, acordându-se în total 24 de premii.

Activitățile au avut loc și la ExperimentariuTM, unde au fost prezentate experimente interesante, locația devenind neîncăpătoarea pentru cei peste 700 de vizitatori. Programul vizitei la ExperimentariumTM s-a încheiat cu o tombolă la care au participat 420 de persoane. Ultima etapă a avut loc la Observatorul Astronomic Timișoara, unde mai mult de 900 de vizitatori au avut acces la instrumentele dedicate observațiilor astronomice.

Distribuie acest articol

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email