proiect

S-a lansat a doua ediție a proiectului de antreprenoriat pentru tinerii de liceu, Junior Design Antreprenor Handmade, la Universitatea de Vest din Timișoara

Miercuri, 16 octombrie 2019, s-a lansat a doua editie a proiectului de antreprenoriat pentru tinerii de liceu, Junior Design Antreprenor Handmade la Universitatea de Vest din Timisoara, in sala A01, ora 14:00.

Proiectul Junior Design Antreprenor Handmade, este initiat de Junior Chamber International in parteneriat cu Universitatea de Vest, Liceul Colegiul Economic “Francesco Saverio Nitti”  Timisoara,  Liceul Tehnic I.C. Brătianu si Liceul de Arte Plastice din Timișoara, Liceul Grigore Moisil, Liceul Teoretic Jean Louis Calderon, Colegiul National Ana Aslan. Proiectul isi propune dezvoltarea aptitudinilor economico-sociale a elevilor printr-un mix de activitati practice si workshop-uri sustinute de experti practicieni.

In egala masura, presupune aducerea alaturi de elevi a specialistilor din mediul economic si design si de a implica elevii in proiecte sociale. Dezvoltarea antreprenoriala si implicarea in actiuni sociale inca de la varste tinere ajuta la dezvoltarea unei Romanii educate si responsabile.

 

Proiectul presupune realizarea a 15 echipe de 4 elevi. Fiecare echipa va avea cate un elev de la un liceu diferit. Echipele vor beneficia de training pentru intocmirea unui plan de afaceri in segmentul produselor handamade. Scopul este de a realiza produse handmande care vor fi vandute in luna decembrie, corelate cu Craciunul. Pentru realizarea produselor – fiecare echipa va beneficia de un buget  de 500 lei.

 

Junior Chamber International, organizatia care a initiat acest proiect, este una dintre cele mai importante organizaţii non-guvernamentale (ONG, nonprofit) din lume, avand peste 100 organizaţii nationale afiliate, cu peste 200.000 membri, persoane între 18 si 40 ani, cu filiale in peste 5.000 comunitati locale de pe tot globul. Fiecare membru JCI impartaseste covingerea potrivit careia, pentru a aduce o schimbare pozitiva pe termen lung, trebuie sa devenim noi insine mai buni. Cautam solutii

pentru problemele din comunitatile noastre, croite pe baza caracteristicilor acestora, pentru a construi o lume mai buna si creand astfel impact global.

JCI a aparut acum peste 100 de ani in SUA ca un club de networking si dans creat de tineri care isi doreau sa schimbe in bine comunitatea locala. Dimensiunea internationala a venit dupa al doilea razboi mondial, cand JCI a fost fondat la nivel mondial sub acest nume, cu o misiune umanista si de intelegere intre culturi: “societati mai bune create de catre lideri mai buni”.

Le mulțumim partenerilor noștri: Universitatea de Vest, Liceul Colegiul Economic “Francesco Saverio Nitti”  Timisoara,  Liceul Tehnic I.C. Brătianu si Liceul de Arte Plastice din Timișoara, Liceul Grigore Moisil, Liceul Teoretic Jean Louis Calderon, Colegiul National Ana Aslan din Timișoara pentru deschideri si suportul acordat.

De asemenea apreciem foarte mult implicarea partenerilor din zona de business –  companiile Flex, Hamilton, Litens, Nokia, Marsh, Fleural, precum si Primaria Timisoara.

*  *

JCI  – Comunicare Externă

Horatiu Regep, e-mail:jcijuniordah@gmail.com,  telefon 0722527568

 

Distribuie acest articol

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email