poteclaUVT3

Noul Ambasador UVT Liberty Marathon 2020 este Camelia Potec, campioană olimpică la natație

În 2020, la a treia ediție a UVT Liberty Marathon, noul Ambasador al competiției anuale este Camelia Potec, campioană olimpică la natație (aur 2004, Atena, 200m liber), multiplă campioană mondială și europeană la natație, deținătoare a peste 200 titluri naționale și a mai multor recorduri.

 

                Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, remarcă modul în care maratonul UVT Liberty este pus în valoare, o dată în plus, prin susținerea oficială, la nivel internațional, pe care binecunoscuta campioană o va oferi public: „Rolul Cameliei Potec, Președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, în noua sa calitate de Ambasador UVT Liberty Marathon, este major, pentru că aduce demonstrația practică a valorii complementarității sporturilor, în scopul desăvârșirii pregătirii fizice, personale și profesionale a sportivilor profesioniști sau amatori. Sperăm că mesajul ce va fi transmis public de către UVT, prin intermediul vocii unui sportiv medaliat olimpic, să promoveze și mai convingător valorile pe care UVT le propune comunității: brandul competițional UVT Liberty Marathon a pornit la drum ca un manifest al alegerilor care ne fac diferiți, care ne fac unici și liberi, cultivate prin sport și sănătate”.

 

                Prezentă la Universitatea de Vest din Timișoara, campioana Camelia Potec a declarat: „Mulțumesc Universității de Vest din Timișoara pentru plăcerea și onoarea de a deveni ambasador al UVT Liberty Marathon 2020. Chiar dacă sunt olimpică la natație, promovez toate sporturile și mișcarea sănătoasă, astfel că sunt deosebit de bucuroasă pentru că pot promova un eveniment sportiv atât de important, printre cele mai importante din vestul țării. Sportul înseamnă sănătate, iar în contextul acestor zile, în care riscurile epidemice sunt tot mai alarmante, cred că avem un motiv suplimentar de a face o pledoarie și mai hotărâtă pentru sport”.

 

                Ediția 2020 a UVT Liberty Marathon va avea loc în 24 mai, fiind, așa cum deja s-a consacrat, o competiție adresată alergătorilor experimentați, dar și tinerilor sau copiilor aflați la prima experiență de alergare la un maraton. Cele două categorii de curse, cronometrate (42km, 21km) și necronometrate (14km, 7km, 4km, 2km, cursele copiilor), permit fiecărui alergător să aleagă provocarea potrivită.

Fiecare tip de concurent își poate alege competiția ce i se potrivește!

 

În edițiile precedente am cumulat experiențe deosebit de valoroase, care ne vor ajuta să trecem la un nivel superior, odată cu ediția din acest an. Bilanțul primelor două ediții cuprinde: peste o mie de participanți, la prima ediție, respectiv o mie cinci sute, la a doua ediție, consolidând anul trecut o statistică deja de amplitudine mare: peste 10.000 km alergați; premii în valoare de pese 10.000 EUR, aducând evenimentul la unul dintre cele mai mari bugete pentru premii la nivelul țării, peste 20.000 de fotografii din timpul evenimentului, peste 350 kg fructe pentru competitori; 4 zone de entertainment și muzică pentru alergători și susținători, într-o atmosferă de festival.

 

Pentru 2020 ne propunem să atingem un nivel de peste 2000 de participanți, peste 15.000 km alergat, dar ne pregătim și pentru începerea demersurilor pentru omologarea evenimentului sportiv și calificarea maratonului pentru ca să devină un eveniment internațional de referință pentru iubitorii acestui sport, poziționând Timișoara pe harta internațională a maratoanelor de șosea.

 

 

Distribuie acest articol

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email