Revista presei

03 iulie 2019

Deputat PNL Marilen Pirtea: „Doar unul din doi copii, dintr-o generație școlară, intră în cursa Bac-ului”

Diferența dintre numărul copiilor care au intrat în ciclul învățământului primar în 2006 și numărul celor care s-au înscris la examenul de Bacalaureat anul acesta este profund îngrijorătoare: aproape jumătate nu au mai ajuns să dea Bacalaureatul. Deputatul liberal Marilen Pirtea trage un semnal de alarmă.

Un minimal recurs la seriile de date statistice asupra numărului copiilor intrați pe băncile școlii în 2006 ne poate oferi o imagine clară despre rata de succes a învățământului preuniversitar, afirmă deputatul PNL de Timiş Marilen Pirtea, coordonator al Comisiei de Educație a PNL: „La finalul clasei a XII-a, în 2019, se regăsesc doar o parte dintre copiii care în 2006 au intrat în clasa întâi, o cohortă care la început totaliza 230.000 de copii, din care doar jumătate au ajuns să termine clasa a XII-a și să se înscrie la examenul de Bacalaureat.”  

Scandal uriaș la o universitate din Banat. Profesori acuzați de fapte grave

Patru profesori ai Universității Eftimie Murgu, din Reșița, sunt acuzați de plagiat, ei trebuind să se prezinte mâine în fața Comisiei de etică și deontologie profesională din cadrul instituției de învățământ superior din Reșița.

Cele patru cadre didactice luate în vizor sunt: Sava Ianici, fostul decan al Facultății de Inginerie, soția acestuia Draghița Ianici, prodecanul Facultății de Inginerie, Cornelia Anghel Drugărin și actualul decan al Facultății, Ioan Hălălaie.

Complexul sportiv din Lipovei va costa 5,6 milioane de euro. Investiția e mai scumpă din cauza OUG 114

Mai mulți bani din bugetul local pentru viitorul complex sportiv și de agrement din Calea Lipovei. Consilierii locali sunt puși să voteze devizul actualizat al investiției, care crește considerabil din cauza OUG 114/2018 și ajunge la aproape 5,6 milioane de euro.

Primăria Timișoara are deja documentația necesară pentru complexul sportiv dorit de primarul Nicolae Robu în Lipovei. Va avea un bazin de înot acoperit, unul în aer liber, terenuri de tenis, un teren multifuncțional, dar și alte amenajări, urmând să fie construit la intersecția str. Verde cu Silistra, pe o suprafață de 11.000 mp. De studiul de fezabilitate și documentația necesară pentru demararea investiției se ocupă Rheinbrucke SRL, care a semnat încă de acum doi ani un contract de 36.000 de euro cu primăria.

 

Reprezentanţii studenţilor din România reacţionează faţă declaraţia Ministrului Educaţiei privind recrutarea studenţilor în PSD

Uniunea Studenţilor din România (USR) taxează declaraţia Ministrului Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, conform căreia studenţii ar trebui să fie implicaţi în departamentele şi structurile partidului.

„Cred că trebuie să ne formăm oamenii pregătiţi pentru a construi viitorul. Da, cred că trebuie să aducem în departamentele noastre, să aducem în structurile noastre, oameni care au ce spune: tineri corporatişti, studenţi. Să îi chemăm alături de noi, să discutăm cu ei, să îi implicăm în ceea ce vrem noi să facem pentru societatea românească”, a afirmat Ecaterina Andronescu la Congresul Partidului Social Democrat.
 

Perle la Bac la Română: „În cimitir toată lumea dormea - sicriele, coroanele, amorul ... iar mortului îi atârnau aripile“

Lucrările la Limba şi literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat din acest an nu au fost lipsite de „perle”.  Profesorii care au corectat tezele s-au delectat cu numeroase „idei” creative ale elevilor.

Subiectele de la proba de Limba şi literatura română a examenului de Bacalaureat, au scos la iveală, şi în acest an, adevărate nestemate de umor, incultură sau agramatism, conform stirileprotv.ro.
 

Studiu PWC: Educația, pe locul doi în topul domeniilor din România în care se vor crea cele mai multe locuri de muncă bazate pe noile tehnologii

Cele mai multe joburi vor fi create în sănătate și educație, potrivit celui mai recent raport publicat de compania de consultanţă PriceWaterhouseCoopers, care analizează impactul noilor tehnologii asupra pieței forței de muncă din România în următorii 10 ani. De partea cealaltă, domenii ca industria manufacturieră, agricultura și utilitățile au locurile de muncă ce prezintă cea mai mare probabilitate de a fi înlocuite sau automatizate, mai arată studiul.

Aproximativ 275 de mii de joburi pot fi pierdute în următorii 10 ani, prin automatizare sau din cauza inadaptării/nefolosirii în domeniile respective a noilor tehnologii, avertizează autorii analizei.

Povestea fetei care vrea să se lase de fumat la 16 ani. Statistică îngrijorătoare a organizației Salvați Copiii

28 la sută dintre copiii de până în 10 ani au fumat măcar o dată în viaţă. E statistica organizaţiei Salvaţi Copiii, implicată în mai multe proiecte, pentru a stopa acest viciu în rândul tinerilor. Un proiect de lege a fost depus în acest sens, de deputatul Emanuel Ungureanu.

Rebeca s-a apucat de fumat la 13 ani, pe când era în şcoala generală. Totul a început printr-o joacă, spune ea. La 16 ani deja se chinuie să se lase.

 

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională