Revista presei

04 iulie 2019

Ești doctorand la UVT? Poți primi 600 euro lunar timp de un an

Universitatea de Vest din Timișoara lansează două noi proiecte cu finanțare europeană derulate cu universități partenere din București, Cluj și Iași, prin care va fi oferit suportul financiar pentru realizarea cercetărilor doctorale și postdoctorale unui număr total de 76 de doctoranzi și 34 de postdoctoranzi. Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, a explicat:

„UVT susține înalta performanță și obținerea de rezultate ale cercetării de nivel internațional, oferind oportunități de finanțare cercetătorilor doctorali și postdoctorali cu teme de cercetare relevante în următoarele domenii prioritare și de specializare inteligentă: Științe Economice, Bioeconomia, Tehnologia Informației și a Comunicațiilor, Spațiu și Securitate, Energie, Mediu și Schimbări climatice,  Eco-nano-tehnologii și materiale avansate, Sănătate, Patrimoniu și Identitate Culturală.

BACALAUREAT 2019. Probele scrise se încheie azi, elevii susţin testul la alegere al profilului

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat se va încheia joi cu proba scrisă la alegere a profilului şi specializării – E)d).

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 136.087 de candidaţi – 116.316 din promoţia curentă, respectiv 19.771 din cele anterioare.

Gala Absolvenților Modă-Design Vestimentar 2019 din cadrul UVT are loc vineri

Gala Absolvenților Modă-Design Vestimentar din Timișoara se identifică prin inovația, creativitatea  și viziunile  contemporane pe care noua generație de tineri designeri o propun în colecțiile lor de absolvire, promoția 2019 a Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest.

Acesta are ca și scop promovarea tinerilor absolvenți pe plan local, a designului românesc autohton și extinderea acestuia pe plan internațional.

TM 2021 caută voluntari pentru evenimentul IMPULS. Ce promisiune fac organizatorii

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii  a anunțat că are nevoie de voluntari pentru perioada perioada 10-14 iulie când are loc evenimentul IMPULS: Timișoara în (Re)Construcție, realizat în parteneriat cu Sezonul Româno-Francez (partener principal) și Institutul Francez din Timișoara.

Este vorba despre o serie de spectacole de teatru și de dans care vor sparge barierele clasicului, dar și întâlniri față în față cu artiștii.
 

Studenții de la Arhitectură au răspuns provocării de a amenaja un restaurant de trei stele Michelin, în regiunea franceză Avignon

Studenții de al Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara s-au aflat în fața unei provocări mari. Tinerii aflați în anul I la master, la specializarea „Tendinte, materiale si tehnologii noi în arhitectura de interior”, au avut misiunea, la disciplina Proiectare, sa amenajeze un restaurant cu trei stele Michelin. Creațiile lor vor putea fi admirate astăzi, 4 iulie, de la ora 12.00, la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara.

Conform scenariului, amenajarea resturantului de lux a fost făcută într-o clădire istorică din orașul francez avignon. Localul va fi co-finanțat de către două noi stele ale gastronomiei franceze, proaspeți recipienți ai celei de a treia stele Michelin, și Casa de Modă Christian Lacroix.

Admitere facultate 2019. Top cinci cele mai vânate facultăți ale Universității din București

Universitatea din București este una dintre cele mai căutate instituții de învățământ superior din România. Iată care au fost cele mai vânate facultăți ale UB în anul 2018 și unde poți găsi toate informațiile despre admitere 2019.

Potrivit datelor transmise de Universitatea din București, cea mai căutată specializare la licență, în anul 2019, a fost Media Digitală și Tehnologia Informațiilor. Aici, pe un loc la buget, s-au bătut aproximativ 20 de tineri dornici să urmeze cursurile Facultății de Matematică.

Timișorenii sunt invitați, joi, la lansarea romanului Povestea lui Kullervo, de JR Tolkien, la Esotera

Pasionații timișoreni de beletristică sunt invitați, joi 11 iulie, începând cu ora 18.00, la librăria Esotera (str. Lucian Blaga, nr. 2), pentru a participa la lansarea volumului Povestea lui Kullervo, de J.R.R.Tolkien, publicat de Editura RAO.

Evenimentul va avea loc în compania traducătorului – Alexandru Maniu a profesorului Sorin Ciutacu de la Facultatea de Litere UVT și a scriitorului Cristian Vicol.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională