Revista presei

7 ianuarie 2019

Noutăţi în învăţământ: două feluri de Bacalaureat şi Evaluare Naţională şi pentru elevii de clasa a X-a

Bacalaureatul s-ar putea schimba, pentru a introduce un tip de examen care să le dea acces elevilor la şcolile postliceale. Schimbări vor fi și la examenul de Evaluare Națională 2019, noutatea constând în o nouă evaluare pentru trecerea de la clasa a X-a la a XI-a.

Structura anului ŞCOLAR 2018-2019. Când începe ŞCOALA, când sunt VACANŢELE

Elevii şi grupele din învăţământul se întorc la şcoală după o vacanţă de trei săptămâni. Cursurile încep în data de 13 ianuarie 2019, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Următoarea vacanţă este cea intersemestrială, în perioada 2-10 februarie 2019.

Două noi achiziţii pentru echipa de volei a CSM Târgovişte

Echipa de volei feminin a Clubului Sportiv Municipal Târgovişte a realizat două transferuri importante în primele două zile ale anului 2019. Jucătoarele Jelena Alajbeg şi Teodora Pušić au semnat cu CSM şi vor evolua la Târgovişte până la finele actualului sezon competiţional.

Teodora Pušić a evoluat până în această iarnă la UVT Agroland Timişoara.

Se schimbă din nou programa şcolară la clasele V-VIII. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu

Curriculumul școlar și programa școlară de la clasele V-VIII vor fi din nou schimbate. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, care într-un interviu pentru Adevărul a declarat că a și vorbit cu specialiștii de la Institutul de Ştiinţe ale Educației.

Ce rezultate la olimpiadele internaționale au obținut elevii români doar datorită școlii? O discuție cu liceeni despre educația românească

Doi liceeni din Oradea, curioși să cunoască mai multe despre educația finlandeză și aspectele ce se pot aplica în România, mi-au adresat câteva întrebări. Cu acordul Brianei și a lui Mihai, fac publică discuția noastră pe tema educației.

 

 

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională