Revista presei

8 ianuarie 2019

Romania, primul loc în Europa ca țară exportatoare de populatie scolară

Romania este pe primul loc in Europa ca tara exportatoare de forta de munca activa si de populatie scolara. Migratia ridicata in randul populatiei scolare si a celor activi pe piata fortei de munca va influenta semnificativ piata interna a fortei de munca si sistemul de pensii in urmatorii ani. Numai grupa de varsta 0-19 ani cuprinde aproape 500.000 de emigranti.

Volei feminin: CSM Volei Alba Blaj își completează lotul cu tânăra Sorina Miclăuș

Vicecampioana României, formația CSM Volei Alba Blaj, va conta din 2019 pe serviciile uneia dintre cele mai valoroase tinere voleibaliste din Romania.

Semnal de alarmă tras de studenți: Coaliția de guvernare își amână de peste doi ani angajamentele

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) atrage atentia Guvernului Romaniei asupra nerespectarii angajamentelor luate fata de studenti in timpul campaniei electorale din 2016.

“Multe dintre asumari, atat financiare, cat si principiale, luate oficial de cele doua partide aflate la guvernare, in cadrul campaniei Viitorul Implica Studentii (V.I.S.), initiata de ANOSR, sunt deja depasite, desi nici macar nu au fost indeplinite.

Preşedintele Iohannis solicită reexaminarea legii privind reducerea numărului de ore în învăţământ

Preşedintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului reexaminarea actului normativ care modifică Legea educaţiei în sensul reducerii numărului de ore, a anunţat Ligia Deca, consilier de stat în cadrul Departamentului Educaţie şi Cercetare al Administraţiei Prezidenţiale.

MAE și UNICEF în România lansează proiectul “Ambasador Junior la Uniunea Europeană”

Ministerul Afacerilor Externe, prin ministrul delegat pentru afaceri europene, și UNICEF în România lansează proiectul „Ambasador Junior la Uniunea Europeană”, dedicat copiilor și adolescenților. Programul, organizat în marja Președinției României la Consiliul UE, în primul semestru din 2019, reprezintă o premieră la nivelul Uniunii Europene.

Proiectul „Ambasador Junior la Uniunea Europeană” este o oportunitate de promovare a participării copiilor la nivel european, prin proiecte și mesaje, și de acomodare cu instituțiile europene, cu rolul acestora și cu procesul decizional.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională