Revista presei

09 iulie 2019

Bravo! Ei sunt elevii de 10 curat la Bacalaureat 2019 in Timisoara si in judet. Spre ce facultati se indreapta

Reusita de 10 pe toata linia. 3 elevi din Timis au obtinut medii de 10 curat la examenul de Bacalaureat 2019.

Acestia sunt Oana Lepa, de la Colegiul National C.D. Loga din Timisoara, Darian Voda, de la Colegiul Iulia Hasdeu din Lugoj si Adriana Camelia Zahariuc, de la Liceul Pedagogic Carmen Sylva din Timisoara.

Opiniatimisoarei.ro a stat de vorba cu tinerii de 10 din Timisoara si Lugoj, care au recunoscut ca au invatat pe rupte in toti cei 4 ani de liceu, dar si ca au avut emotii la examenul maturitatii.

Topul liceelor din Timiș la BAC. Grigore Moisil – primul loc: toți elevii au promovat examenul

Liceul Teoretic Grigore Moisil Timișoara este singurul din Timiș unde toți elevii care au participat la Bacalaureat au promovat examenul. Liceul Moisil ocupă primul loc în clasamentul școlilor din Timiș în ceea ce privește procentul de promovare la Bacalaureat.
 
În clasamentul școlilor din Timiș ai căror elevi au participat la BAC, Liceul Grigore Moisil ocupă primul loc, cu un procent de promovare de sută la sută, urmat de Colegiul Național Bănățean, cu 98,65 la sută, iar pe locul trei se situează Colegiul Național C.D. Loga cu 98,56 la sută. Urmează în clasament Liceul Shakespeare, Liceul Ana Aslan, Colegiul Național Pedagogic Carmen Sylva, Liceul Jean Louis Calderon și Liceul Nikolaus Lenau.
 

Marilen Pirtea: "Șansele la o bună pregătire a celor care reprezintă viitorul României sunt tot mai reduse"

“Procentul celor promovaţi la Bacalaureat, dat publicităţii astăzi, înainte de contestaţii, este de doar 63,78%. Numai 86.794 de elevi au reuşit să promoveze Bacalaureatul 2019, acestea sunt datele oficiale publicate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Prin forţa datelor, suntem nevoiţi să subliniem că acesta este cel mai slab procent din ultimii 5 ani. Din cei 136.087 de candidaţi, din care 116.316 candidaţi au provenit din promoţia curentă, iar 19.771 de candidaţi au provenit din promoţiile anterioare, dor 86.794 au luat peste media 6.

Defilarea viitorilor designeri români. Creaţiile tinerilor, sub lupa expertului Alin Gălăţescu

A fost Gala Absolvenţilor de modă de la Universitatea de Vest din Timişoara. Cu teme fascinante – globalizarea, consumerismul sau marginalizarea socială. Alin Gălăţescu a analizat creaţţile prezentate de viitorii designeri români.

De la creaţiile care au mizat pe simplitate şi comoditate până la cele nonconformiste care arată lupta dintre generaţii. Toate au captat toate privirile celor peste 500 de oameni prezenţi la eveniment. 

Cheia succesului unui tânăr din Lugoj, dansator într-un ansamblu folcloric, cu mama plecată în străinătate, elev de 10 la Bac

Elev al Liceului Teoretic „Iulia Hașdeu” din Lugoj și dansator al Ansamblului Folcloric Lugojana, Darian Florian Vodă este unul dintre cei trei elevi din județul Timiș care a obținut media 10 la examenului de Bacalaureat.

Cu tatăl muncitor în construcții și mama plecată de trei ani la muncă în străinătate, Darian susține că nota de la BAC este rezultatul unei munci susținute timp de patru ani. 

Christian Torch, scrisoare deschisă în care acuză autoritățile publice că ”au blocat în mod constant capacitatea TM2021 de a-şi atinge obiectivele”

Consultantul artistic al Asociației Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii pentru perioada de Start Up, al cărui mandat s-a încheiat, Christian Torch, a transmis, ieri, o scrisoare deschisă în care vorbește despre problemele cu care se confruntă proiectul, la scurt timp după ce asociația i-a mulțumit public pentru activitate.

”Consider că societatea civilă şi sectorul cultural independent reprezintă esenţa oricărei scene culturale urbane. În Timişoara, cei din societatea civilă şi sectorul cultural independent nu beneficiază de stabilitate sau susţinere strategică. Trebuie să creem un eco-sistem viabil care să asigure un echilibru constructiv între iniţiativele civice şi investiţiile culturale publice”, a susținut Torch.

 

Ministerul Educației: Rata de promovare a Bacalaureatului 2019 este de 67,2%, cu 2,5 puncte procentuale mai mică decât anul trecut

Rata de promovare a Bacalaureatului 2019 este de 67,2 dintre elevii care au susținut examenele, a anunțat oficial Ministerul Educației. Este vorba despre primele rezultate, înainte de soluționarea contestațiilor. Spre comparație, în urmă cu un an rata generală de promovare, incluzând și absolvenții din promoțiile anterioare, a fost de 69,7%.

Ministerul Educației a anunțat că “procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați”.

 

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională