Revista presei

10 iunie 2019

Gunoaie și delăsare în Ghetoul Studențesc din Timișoara. Robu crede că cineva aruncă intenționat gunoi pentru a-i face lui rău

În timp ce primarul Nicolae Robu promitea tinerilor un Complex Studențesc cum nu s-a mai văzut în țară, cu locuri pentru „momente de tandrețe”, hamace și parcare supraetajată, un fotograf surprindea adevărata față a acestei zone unde construcțiile haotice se îmbină perfect cu mizeria și delăsarea.

Primarul susține că are indicii că gunoiul de pe stradă ar fi produs intenționat pentru a-i afecta imaginea.

Tinerii pe care România îi scapă printre degete, pentru că Ministerul Educației nu are ce să le ofere

Suntem la final de an şcolar, în plin examen de bacalureat, dar, pentru mii de absolvenţi, BAC-ul de acum e doar o formalitate. Au deja viitorul clar: la studii în străinătate.

Fără să avem date complete, putem spune că zeci de mii de tineri studiază în altă ţară, majoritatea, aici, în Europa. Ce îi mână acolo? Ştiu foarte bine și să gândească, şi să se exprime.

Top 10 cele mai bune licee din Capitală în funcţie de ultima medie de admitere la profilul Mate-Info

Mediile generale de admitere la liceu au scăzut chiar şi cu mai mult de 20 de sutimi la liceele de prestigiu din Bucureşti. Cel puţin aşa arată broşura pentru admiterea la liceu, dată publicităţii aseară în mediul online de Inspectoratul Şcolar. Ca în fiecare an „Adevărul” a realizat un top al celor mai bune colegii din Capitală în funcţie de ultima medie de intrare la cel mai căutat profil, Matematică-Informatică – într-o limbă străină. 

Acolo unde nu există specializare în cadrul căreia se predă într-o limbă străină am luat în calcul ultima medie de la profilul Matematică-informatică. În acest an, pe locul 7 se află două colegii, iar pe locul 10 nu mai puţin de patru colegii.  

Universitatea condusă de Tudorel Toader își acuză studenții că “proiectează o imagine falsă asupra activității” instituției. În replică, LS Iași acuză “presiuni și amenințări asupra studenților care îi cer demisia”

Conducerea Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași acuză Liga studenților din Iași că proiectează o imagine falsă asupra activității instituției de învățământ superior.

Acuzația vine după ce studenți din LS Iași au protestat, miercuri, în fața universității și au cerut demisia rectorului Tudorel Toader. În replică la comunicatul remis de Biroul Executiv al Consiliului de Administrație al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Liga Studenților Iași spune că fostul ministru al justiției, revenit la conducerea universității, ar face indirect “presiuni și amenințări asupra studenților care îi cer demisia”.

Opt orașe europene vor găzdui supercalculatoare. Ce vor face giganții de supercalcul

Oamenii de ştiinţă de la trei universităţi au dezvăluit joi cea mai detaliată simulare a unei găuri negre făcută până acum, rezolvând misterul de peste patru decenii privind modul în care acest tip de regiuni cu forţă gravitaţională consumă materie, scrie AFP.

Recent, la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, a fost lansat oficial un proiect european ce prevede înfiinţarea unei şcoli postliceale în cadrul instituţiei de învăţământ superior. Această iniţiativă pe care UEMR a luat-o este parte a unei ample activităţi incluse în proiectul european intitulat: „Împreună universităţi şi angajatori – Un sistem integrat de programe educaţionale inovative”.

 

Un timişorean a realizat un motor care anulează greutatea obiectelor. Inventatorul Puiu Câneparu a fost deja contactat de NASA

Antigravitaţia este socotită, de cea mai mare parte a mediilor ştiinţifice, drept pură ficţiune, fără şanse de aplicare în practică.

Un timişorean a avut, însă, cutezanţa de a sfida această opinie cvasigenerală şi a inventat un motor antigravitaţional! Este vorba despre inginerul Puiu Câneparu, care a conceput şi a adus în stadiul de model experimental dispozitivul capabil să anuleze forţa gravitaţiei.

Primăria a lansat proiectul 'Visit Timişoara', pentru promovarea Capitalei Culturale Europene 2021

Primăria Timişoara a lansat proiectul “Visit Timişoara”, o campanie prin care urmăreşte o promovare mai amplă şi mai eficientă a Capitalei Culturale Europene 2021 şi care li se adresează tuturor celor care călătoresc în străinătate.

Aceştia sunt invitaţi să îşi pună în bagajele de vacanţă colantul cu bulina galbenă ce poartă inscripţia “Visit Timişoara”, pe care să le-o ofere celor cu care se vor întâlni în călătoriile lor.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională