Revista presei

11 ianuarie 2019

INS: Cheltuiala românului pentru educaţie a crescut cu 15 bani, iar cea pentru impozite şi taxe a crescut cu 165%, în ultimii trei ani

Un român a cheltuit, în medie, în trimestrul al treilea din 2018, 3,48 de lei pe lună pentru educație, potrivit celor mai recente date publicate azi de Institutul Național de Statistică. În același trimestru din 2015 suma cheltuită a fost de 3,33 de lei, cu doar 15 bani mai mică. Asta înseamnă o creștere a cheltuielilor cu educația de 4,5% pe ultimii 3 ani. În schimb, cheltuielile pentru impozite, taxe și contribuții au crescut de 2,6 ori în sumă exactă, în intervalul de timp 2015-2018, potrivit acelorași date.

Elevii din 5 echipe românești de robotică merg la Paris într-un schimb educațional

Elevii din cinci echipe de robotică din România participă la un schimb educațional la Paris, în perioada 9-13 ianuarie 2019, în cadrul programului ”Robotique, un nouveau sport d’equipe”. 

Elevi români pasionați de robotică, schimb educațional la Paris Organizat în parteneriat cu Asociația Nație prin Educație și Școala Americană din Paris, programul inițiat de BRD se desfășoară în cadrul Sezonului România-Franța 2019 și contribuie la dezvoltarea comunitații de robotică și a educației STEM în România.

Anunţ important pentru părinţi şi elevi înainte de reluarea cursurilor

Strangerea de bani pentru fondul clasei nu este legala, a declarat ministrul Educatiei Nationale, Ecaterina Andronescu, in opinia careia aceasta initiativa aduce “mai multa imagine negativa” scolii. Ministrul se gandeste chiar sa interzica prin lege fondul clasei.

“Legala nu este. Daca parintii strang bani, dupa opinia mea, aduc mult mai multa imagine negativa scolii si chiar unii parinti se antagonizeaza in raport cu scoala cu aceste fonduri, pentru ca nimanui nu ii convine sa scoata din buzunar. 

Dezbatere la Timișoara pe un proiect al președintelui Klaus Iohannis, „România Educată”

La Timișoara va avea loc dezbaterea „România Educată” – proiectul național inițiat de președintele României, Klaus Iohannis, menit să susțină reașezarea societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazată pe performanță, muncă, talent, onestitate și integritate.

Dezbaterea proiectului „România Educată” va avea loc în data de 16 ianuarie, de la ora 18:00, la Universitatea de Vest din Timișoara.

Mai mult de jumătate dintre unităţile de învăţământ din Covasna nu dispun de asistenţă psihopedagogică

Mai mult de jumătate dintre unităţile şcolare din judeţul Covasna nu dispun de asistenţă psihopedagogică, în condiţiile în care numărul elevilor cu tulburări psihice şi comportamentale creşte de la an la an, relevă un raport al Inspectoratului Şcolar Covasna, privind starea învăţământului din judeţ.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională