Revista presei

12 noiembrie 2018

Actorul George Mihăiță vine la UVT. One man show și lansare de carte

Îl puteți întâlni pe actorul George Mihăiță la Universitatea de Vest din Timișoara. Aici va fi reluată seria de întâlniri cu personalități din diferite domenii cu experiențe demne de împărtășit studenților.

Concursul iTEC revine si in acest an. Tinerii cu talent pot castiga premii

Unul dintre cele mai de succes proiecte dezvoltate de Liga Studenților din Facultatea de Automatică şi Calculatoare (Liga AC) revine și anul acesta cu cea de-a XII-a ediție. Concursul IT Engineering Contest, pe scurt iTEC se adresează elevilor și studenților pasionați de programare, iar în acest an se va desfășura în perioada 23 – 25 noiembrie 2018.

Pașaport cultural cu campioni la USAMVB Timișoara

Aula Magna a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Mihai I al României”, în cadrul proiectului „Pașaport cultural”, derulat de Asociația Culturală Kratima, a avut loc evenimentul Români fără limite, ai cărui protagoniști au fost doi campioni, Paul Georgescu și Horia Colibășanu.

Lucrurile cu adevărat importante pe care veți dori să le faceți în viață nu se pot realiza decât prin mult efort, prin multă muncă”, a declarat rectorul USAMVB, prof.dr.ing. Cosmin Popescu

IŞJ Arad a lansat un proiect de peste 6 milioane lei, destinat reducerii abandonului şcolar

Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad a lansat proiectul intitulat “Educaţie de calitate pentru toţi”, finanţat cu fonduri UE în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020 (POCU), care îşi propune reducerea abandonului şcolar din 10 unităţi şcolare din judeţ.

“În proiectul ce are un buget total de 6.366.493 de lei sunt implicate 10 şcoli, una din municipiu şi celelalte din judeţ. El îşi propune ca prin îmbunătăţirea competenţelor actorilor implicaţi în activităţi educaţionale să se realizeze reducerea şi prevenirea abandonului şcolar timpuriu, respectiv promovarea accesului egal la educaţie pentru copii din medii defavorizate din judeţ”, a declarat inspectorul şcolar general al judeţului Arad, prof dr Anca Stoenescu.

Măsuri privind ocuparea prin concurs a posturilor didactice şi de cercetare vacante

Guvernul a aprobat în şedinţa de pe 9 noiembrie două hotărâri privind ocuparea prin concurs a posturilor didactice şi de cercetare vacante, respectiv promovarea în cariera didactică, în învăţământul superior, prin examen.

Potrivit unui comunicat de presă, ca urmare a solicitărilor formulate de Consiliul Naţional al Rectorilor şi de universităţi au fost aduse mai multe modificări Metodologiei-cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare vacante din învăţământul superior, reglementată prin HG 457/2011, cu modificările şi completările ulterioare.

Rentabilitatea investiţiilor în educaţie, între mit şi realitate

Cercetări efectuate asupra rentabilităţii investiţiilor în educaţie pot fi găsite cu precădere în preocupările profesorilor

  1. Schultz, Iacob Mincer, Milton Friedman, Scherwin Rosen şi, într-un mod cu totul deosebit, la Gary S. Becker, laureat al Premiului Nobel pentru Economie. Iniţial, problema rentabilităţii a fost privită cu o oarecare rezervă. Până la urmă, ea a fost, şi este şi acum, apreciată, nu doar interesantă şi controversată, ci mai ales utilă pentru politica financiară aplicată în învăţământ de către diferite state, ceea ce implică tratarea ei cu seriozitate, şi nu cu superficialitate.

Ce spun sindicaliştii din Educaţie despre temele pentru acasă şi programele şcolare

Un sondaj realizat de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ arată că programele şcolare sunt prea încărcate, nu sunt corelate cu cerinţele de pe piaţa muncii şi nici cu nevoile sociale. De asemenea, respondenţii sondajului susţin că unităţile de învăţământ au nevoie de multe dotări.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională