Revista presei

13 septembrie 2019

Universitatea de Vest Timişoara, din nou în topurile internaţionale

Universitatea de Vest din Timişoara se regăseşte între cele nouă instituţii de top din ţară (locul 3 din România) și între cele 1396 universităţi de elită din lume rezultatelor Times Higher Education World University Rankings pentru anul 2020, ale cărui rezultate noi au fost recent publicate. Anul acesta, UVT se poziționează cel mai bine la indicatorul de performanţă care măsoară perspectiva internaţională (International Outlook).

Ediţia cu numărul 16 a THE WUR a inclus în evaluare 1820 de universităţi din lume. Au fost excluse din analiză universităţile fără componentă de predare şi cu mai puțin de 1.000 de publicații relevante între anii 2014 și 2018.  

Academia de Studii Economice din Bucuresti urca in topul Times Higher Education World University Ranking 2020

Academia de Studii Economice din Bucuresti a urcat in editia 2020 a prestigiosului Times Higher Education World University Ranking, clasandu-se pe locul 801-1000 in lume, categorie in care se afla si Universitatea “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca.

In acelasi clasament sunt prezente pe locul 1001+ si celelalte universitati membre ale Consortiului Universitaria: Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Universitatea din Bucuresti si Universitatea de Vest din Timisoara.

Festivalul Plai 2019 propune 11 concerte world music, filme, expoziţii şi peste 60 de activităţi menite să nască pasiuni

Festivalui PLAI din acest an ne va plimba prin diferite colţuri ale lumii. Organizatorii au pregătit 11 concerte world music, proiecţii de filme, expoziţii, foodcourt şi peste 60 de activităţi menite să nască pasiuni.

 Plai 2019 se va desfăşura în perioada 13-15 septembrie, în ograda Muzeului Satului Bănăţean. Anul acesta publicul va fi surprins cu un alt tip de amenajare a festivalului, intrarea făcându-se pe lângă Grădina Zoologică.

Câte ore muncesc românii, în funcție de ce studii au – Institutul Național de Statistică

Numărul de ore lucrate de un român pe săptămână are foarte mare legătură cu nivelul studiilor și cu nivelul de pregătire, potrivit unei cercetări despre condițiile de viață ale populației din România în 2018. Documentul arată că, cu cât nivelul de studii scade, cu atât timpul de lucru săptămânal este mai mare.

De exemplu, cei cu studii superioare stau la serviciu în genereral (peste 93%) între 30 și 40 de ore, iar 7% peste 40 de ore pe săptămână. La polul opus, 37% din persoanele cu studii primare sau fără școală petrec peste 40 de ore pe săptămână muncind.

 

Enervaţi de o jucărie, trei copii au vandalizat şcoala din Clejani. Imagini incredibile cu dezastrul lăsat în urma lor

Trei copii de clasă primară au distrus în trei ore o şcoală întreagă, lăsând în urma lor un dezastru inimaginabil. Ei au povestit că s-au enervat din cauza unei jucării muzicale pe care au aruncat-o la coşul de gunoi dar care a continuat să cânte.

Cei trei copii au vârsta de 8, 9 şi, respectiv, 10 ani.

Dezastrul s-a produs acum două zile la şcoala primară din Clejani.

 

 

INTERVIU | Cum să creşti un business în educaţie în timp ce creezi pentru educaţie

Despre cum un business in educatie este sau nu complementar cu ceea ce face statul sau sistemul privat in educatie, cum ajuta scoala si parintii sa decida mai eficient si mai aplicat in procesul educational, cat este de scalabil si la ce costuri. 

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională