Revista presei

14 ianuarie 2019

Studenţii de la UAIC îşi pot achita taxele online

“Am ajuns la momentul pe care ni l-am dorit de mult, şi anume să inaugurăm platforma de plată online a taxelor pentru studenţii UAIC. Începând de astăzi, studenţii îşi vor putea achita mult mai uşor taxele, iar noi ne bucurăm că le putem face viaţa mai uşoară folosind instrumente digitale moderne”, a declarat, printr-un comunicat de presă, ordonatorul de credite al UAIC, Mihaela Onofrei.

ADMITERE LICEU 2019. EDU.RO a publicat ordinul privind EVALUAREA NAŢIONALĂ 2019. Ce modificări sunt în acest an

Ministerul Educatiei a emis ordinul pentru organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal de stat 2019. Cititi informatii complete despre admiterea la liceu in 2019.

Clujenii plătesc 2,1 milioane € pentru ca studenţii şi elevii de la Pata Rât să circule gratis pe mijloacele de transport în comun

Primăria Cluj-Napoca va aloca suma de 10 milioane de lei (peste 2,1 milioane euro) Companiei de Transport Public în vederea acordării subvenţiei pe mijloacele de transport în comun studenţilor şi pentru transportul elevilor din Colonia Sopor, Pata Rât şi Valea Fânaţelor la şcolile din oraş. Suma este mai mare cu 2 milioane de lei faţă de anul trecut.

Aproape 400 de elevi cu „Bani de liceu”, în Arad

394 de elevi din județul Arad beneficiază de programul „Bani de Liceu” în anul școlar 2018-2019. Prin adoptarea Hotărârii de Guvern 712/2018, începând cu anul școlar 2018-2019, fiecare beneficiar al programului „Bani de liceu” va primi lunar, pe toată durata cursurilor, în situația respectării tuturor condițiilor legale prevăzute, suma de 250 lei/lunar, crescută recent de guvern, după ce până anul trecut s-au dat doar 180 de lei pe lună.

Elevii se întorc la şcoală pentru puţin timp. Când va fi următoarea vacanţă

Elevii şi grupele din învăţământul se întorc luni la şcoală după o vacanţă de trei săptămâni, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Următoarea vacanţă este cea intersemestrială, în perioada 2-10 februarie 2019.

Elevii romani calificati in finala unui concurs NASA cauta fonduri pentru participare - de cati bani au nevoie

Doua echipe de elevi din Timisoara care s-au calificat, pentru al doilea an consecutiv, in finala unei competitii internationale organizata de NASA, in SUA, nu au bani pentru deplasare, astfel ca au initiat o campanie de strangere de fonduri.

Cele doua echipe de liceeni din Timisoara s-au calificat in faza finala a concursului international Zero Robotics, organizat anual de Institutul de Tehnologie din Massachusetts in colaborare cu NASA si cu Centrul ESTEC al Agentiei Spatiale Europene. Competitia are ca scop programarea de sateliti experimentali, aflati la bordul Statiei Spatiale Internationale.

 

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională