Revista presei

14 februarie 2019

Cum vrea UVT să promoveze tradițiile din regiunea transfrontalieră România-Ungaria?

Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Liceul Românesc „Nicolae Bălcescu” din Gyula și o asociație din Arad, organizează joi, 14 februarie, orele 11:00, conferința de deschidere a proiectului Healthy Traditions – Science for Next Generations. Obiectivul principal este promovare tradițiilor din regiunea transfrontalieră România-Ungaria, în special din județele Timiș și Arad și din comunitatea românilor din Ungaria.

Atunci când un ambasador vine la tine acasă. Despre evenimentul special prilejuit de vizita la UVT a Excelenței Sale Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania la București

Timpul face ca, după o perioadă de tatonare, să putem vorbi de rezultate ale proiectului „Ambasadori la UVT”. O poveste pornită din dorința rectorului UVT, prof. Marilen Pirtea, de a deschide cât mai mult Universitatea de Vest Timișoara, de a o internaționaliza, de a încheia parteneriate strategice cu instituții importante României

Festivalul internațional de chitară de la Timișoara a ajuns la cea de-a patra ediție, urmând să se desfășoare la Sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru a UVT

În perioada 1-8 martie 2019, va avea loc o nouă ediție a Festivalului internațional de chitară, în cadrul căruia se vor desfășura cursuri de măiestrie și conferințe la Sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru a UVT, recitaluri și concerte desfășurate la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul și la Reflektor Venue.

Se inaugurează IncubART – cel mai mare makerspace din Timișoara

Gata, este oficial! După o perioadă lungă de pregătiri intense, în 13 februarie, la ora 13.00, se va inaugura IncubART de pe Calea Buziașului nr. 11A – cel mai mare makerspace din Timișoara.

Invitați speciali vor fi Asociația TM2021, Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea Politehnică.

“Am pregătit pentru ziua de miercuri activități de prezentare a spațiilor pe care IncubART le pune la dispoziția artiștilor și invitaților speciali de elită, care susțin conceptul pe care noi l-am proiectat”, este mesajul IncubART.

Topul jurnalismului pentru 2018. Implică-te, fii un cititor avizat, votează cel mai bun articol!

Superscrieri este o inițiativă independentă a Fundației Friends For Friends (FFFF.ro), realizată împreună cu oameni și companii care vor să susțină responsabilitatea în documentarea și transmiterea realității:

BRD-Groupe Société Générale, de 5 ani partenerul strategic de bază, partener în oferirea celor 15 Burse Superscrieri pe tema educației și în publicarea celor două volume „Superscrieri”;
FAN Courier și Medlife, parteneri de creștere, investesc în extinderea proiectului;
sponsori de categorie și susținători de bază ai premiilor: Friends\TBWA, Romanian Business Leaders, Kaufland Romania, ENEL, Orange, Bitdefender.

Parteneri media: Pagina de Media, IQads, Europa FM

Profesori de sport din Teleorman, Vrancea și Brăila au ajuns în fața Ministerului Educației și cer să intre în audiență la Ecaterina Andronescu: Săptămâna viitoare ministerul poate spune că e sustenabil să scoți profesorii de sport de la primele clase

O delegație formată din aproximativ 30 de profesori de educație fizică a ajuns în fața Ministerului Educației și cere să intre în audiență la ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, au declarat pentru Edupedu.ro reprezentanți ai Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret”. Aceștia cer ca Ministerul să renunțe “definitiv” la proiectul de ordin care prevedea eliminarea profesorilor de sport de la clasele pregătitoare, I și a II-a. Profesorii care au ajuns la Minister sunt din Vrancea, Teleorman și Brăila.

Mesajul unei învăţătoare pentru ministru: “După ani dedicați profesiei ne trezim că suntem puși la colț și altoiți de elevi și părinți nemulțumiți pentru note sau alte pretenții”

O învăţătoare îi adresează o scrisoare ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Este vorba despre Mara Luana Rauca, cadru didactic “cu 19 ani vechime în învăţământ”. Aceasta îi solicită oficialului să ia măsuri prin care profesorii şi învăţătorii să se simtă protejaţi în faţa părinţilor şi elevilor. O petiţie lansată pe internet pentru susţinerea unei legi de protejare a profesorilor în faţa abuzului emoţional a fost semnată de aproape 3.000 de persoane.

Jennifer Taitz, psiholog clinician, vorbește despre cum se pot transforma regretele în motivație

Ca psiholog clinician, una dintre sarcinile mele cele mai importante este aceea de a ajuta oamenii să ducă o viață sănătoasă, fericită și semnificativă, învețându-i strategii bazate pe dovezi, utile pentru a-și gestiona emoțiile. Aceastea includ modul de transformare a regretelor în motivație. Am descoperit că, pînă și atunci când oamenii se simt blocați, este posibil să se recalibreze. Iată cum.

 

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională