Revista presei

15 ianuarie 2019

Alianța „Universitatea Civică Europenă” – CIVIS se consolidează la București

Reuniți la Universitatea din București în perioada 8-11 ianuarie 2019, reprezentanții celor opt universități europene din cadrul alianței de universități europene CIVIS au discutat despre  viziunea și scopurile comune ale parteneriatului, pentru a contura un proiect pe termen lung.

VIDEO ”Praf de stele” fabricat în laboratoarele Universității Alexandru Ioan Cuza, printr-o metodă unică la nivel mondial

La Facultatea de Fizică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași se produc, în fiecare săptămână, câteva miligrame de praf interstelar artificial. 

Şcoală Internaţională de Vară pentru studenţi

Cea de-a treia ediţie a Şcolii Internaţionale de Vară “Deep Learning” va avea loc în perioada 22-26 iulie, în Varşovia, Polonia, dar înscrierile încep din 2 februarie. DeepLearning 2019 este un eveniment de formare în domeniul cercetării ce îşi propune să le ofere participanţilor acces la cele mai noi progrese în dezvoltarea rapidă şi critică a învăţării profunde.

Studenţii de la Drept simulează funcţionarea unui proces legislativ al UE

Asociaţa Studenţilor de la Drept din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi organizează cea de-a treia ediţie a proiectului „Model European Union Iaşi“, care are ca scop o mai bună înţelegere şi promovare a valorilor euro­pene.

 

Program de burse pentru elevi

British School of Bucharest anunță că, până pe 23 ianuarie, elevii din clasele a VIII-a și a X-a, fie că învață la școli de stat sau private, pot aplica pentru bursele British School of Bucharest (BSB), putând astfel să își mărească șansele de a descoperi excelența educației britanice.

Tinerii au astfel posibilitatea de a fi elevi în cadrul BSB, singura școală britanică din România unde toți profesorii sunt vorbitori nativi de limba engleză. Pentru acest program, nu există un număr limitat de locuri, acesta fiind stabilit doar în funcție de rezultatele elevilor înscriși. 

Timișoara culturală, în săptămâna 14 -20 ianuarie 2019. Programul complet

În săptămâna 14  – 20 ianuarie, vor avea loc zeci de manifestări organizate de insituțiile culturale din Timișoara. Este vorba de Muzeul de Artă, Muzeul Banatului, Centrul de Cultură și Artă, Teatrul Merlin, Biblioteca Județeană și Centrul Multifunțional Bastion.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională