Revista presei

16 octombrie 2018

Dracula Congress – conferință internațională interdisciplinară la Universitatea Transilvania din Brașov

La întrebarea „De ce sunt specialiști care de ani de zile sunt interesați de subiectul Dracula?” aş aduce următorul răspuns (eu însumi studiind acest subiect de 14 ani): Dracula este unul dintre cele mai puternice mituri. – a declarat dr. Marius-Mircea Crișan, conferențiar la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic al Universității de Vest din Timișoara, unul dintre invitații key note speaker din cadrul conferinței.

Recital muzical la Biblioteca Universitatii Politehnica Timisoara

Asa cum ne-a obisnuit deja de mai mult timp, Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica Timisoara este nu doar un simplu spatiu de lectura, ci unul in care se desfasoare o serie de evenimente, in special din domeniul cultural-artistic, dar nu numai.

In acest context, in data de 17 octombrie, de la ora 18.00, in holul central al Bibliotecii UPT, va avea loc un recital muzical sustinut de duo Carmen si Dorel Iuga de la Filarmonica Banatul si ansamblul Percutissimo (Amelia Trifu, Patrick Cojerean, Daniel Jumuga-Cuibariu), coordonat de profesorul Doru Roman.

Peste 200 de elevi ai unui liceu din Timisoara au acum o camera de relaxare polisenzoriala. Foto

erapiile de recuperare ale elevilor de la Liceul Special Iris se vor desfasura de acum intr-o noua sala, amenajata la standarde europene.

De camera de stimulare polisenzoriala a scolii urmeaza sa beneficieze peste 200 de elevi cu nevoi speciale.

Aici se vor desfasura terapiile recuperator-compensatorii, necesare copiilor care au toleranta mai scazuta la situatii stresante si frustrare, sau nu se pot adapta cu usurinta la cerintele scolare.

Simpozion pe tematica – medicină tradițională chineză, la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad

O delegație a Universității de Medicină Tradițională Chineză din Shanghai, din care au făcut parte prof.dr. Song Xinyang, conf. dr. Ding Ning şi asist. dr.Wang Shuo a vizitat, zilele trecute, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad – Campusul Universitar, Institutul de Științe ale Vieții, laboratoarele de cercetare, bazele materiale și de cercetare științifică, precum și Clinicile Universitare ale UVVG din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Proiectele FDI ale Universității Tehnice Iași pe domeniul internaționalizare, prezentate ca model la o conferință internațională de la București

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) este una dintre cele două universități din România, alături de Academia de Studii Economice din București, care au fost invitate să își prezinte proiectele de succes desfășurate în domeniul internaționalizării, la conferința „Erasmus+ în învățământul superior: un pas dincolo de mobilitate”.

Peste 200 de inspectori școlari au fost prezenți la Iași, la o reuniune de anvergură națională

În intervalul 9-12 octombrie, Ministerul Educației Naționale şi Inspectoratul Școlar Județean Iași au organizat Consfătuirea la nivel național cu inspectorii școlari generali adjuncți care au atribuții în domeniul rețea școlară și plan de școlarizare, cu responsabilii cu atribuții în domeniul rețea școlară și plan de școlarizare din inspectoratele școlare județene și cu inspectorii școlari generali adjuncți care au atribuții în domeniul politicilor de personal și inspectorii școlari pentru managementul resurselor umane.

Dascălii au un cod de etică. Printre altele, sunt interzise meditațiile contra cost cu elevii de la clasă

Recent, Ministerul Educației a adoptat Codul de etică pentru profesorii din învățământul preuniversitar.

Printre altele, documentul prevede interzicerea meditațiilor contra cost cu elevii de la clasă, dar şi a acceptării unor sume de bani sau a altor bunuri materiale din partea şcolarilor.

Poezia lui George Topârceanu, „Balada unui greier mic”, modificată în manualul de Limba Română, de clasa a II-a. Greşeala e semnalată de un cadru didactic

O educatoare din Petroşani a semnalat că în manualul de Limba Română a fost modificată poezia lui George Topârceanu, „Balada unui greier mic”. 

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională