Revista presei

18 iulie 2019

Admitere la facultate 2019. Peste trei mii de candidați la Medicină în București

Admitere la facultate 2019. ​Peste 3.000 de candidaţi s-au înscris pentru admiterea la unul dintre cele 1.154 de locuri fără taxă și 310 cu taxă de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. 19 candidați sunt absolvenți care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat.

În același timp, s-au înscris și 31 de olimpici naționali sau internaționali care sunt admiși fără examen. 

Studenții s-au întâlnit cu Andronescu: Ne-a transmis că limitarea numărului de călătorii gratuite cu trenul nu va avea susținerea Ministerului Educației, dar că ar trebui o limită de vârstă

Studenții din ANOSR anunță că s-au întâlnit miercuri, 17 iulie, cu Ecaterina Andronescu și că au discutat despre intenția Guvernului de a limita gratuitatea de care beneficiază tinerii la transportul cu trenul și despre acordarea burselor.

“În ceea ce privește limitarea numărului de călătorii, doamna ministru a afirmat că Ministerul Educației Naționale (MEN) nu va susține un asemenea demers, însă consideră că ar trebui impusă o limită de vârstă. Am insistat că un asemenea lucru nu ar trebui să se întâmple, deoarece România, în momentul de față, are cea mai mică rată din Uniunea Europeană privind participarea adulților la procesul de învățare. Numărul studenților maturi din România nu este mare, iar statul român ar trebui să implementeze cât mai multe mecanisme de integrare a acestora în mediul universitar, nu să le limiteze anumite drepturi”, anunță Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

Președintele Iohannis a semnat decretul pentru aprobarea OUG privind modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 17 iulie decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2016 privind modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011 (PL-x 66/14.03.2016), ordonanţă dată de fostul premier Dacian Cioloş.

Legea instituie norme noi referitoare la organizarea şcolilor doctorale, evaluarea activităţilor acestora, acordarea şi retragerea titlului de doctor, renunţarea la titlul de doctor, modalităţile de acordare a atestatului de abilitare şi sancţiuni în materie.

Slab pregatiti, unii au fost dati afara pentru frauda, altii au fugit din examen. Toti isi doresc insa sa fie profesori si sa predea in scolile din Timisoara si din judet

Doi candidati care au participat la examenul de Titluarizare in Timis, ce a avut loc marti, au fost eliminati, dupa ce au fost prinsi cu telefoane mobile asupra lor, desi acest lucru e interzis.

Ambii au dat examen pentru ocuparea unui post de profesor de Educatie Fizica. Odata dati afara din examen, niciunul dintre cei doi nu va mai putea primi un post la catedra in anul scolar 2019-2020.

80 de studenți la Arhitectură, din cadrul Universității Politehnice Timișoara, au vizitat Iulius Town

Primul ansamblu mixed – use din vestul țării, Iulius Town, cea mai mare investiție în real estate din regiune, în valoare de 220 de milioane de euro, reprezintă reper de studiu pentru studenții din cadrul Universității Politehnice Timișoara, prin amploarea și diversitatea lucrărilor de construcție, amenajărilor la cele mai înalte standarde și multiplelor funcțiuni pe care le integrează.

La finalul săptămânii trecute, 80 de tineri din anul 1 și 2 de studiu la specializările Arhitectură, dar și Mobilier și Amenajări Interioare, din cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism, au avut prilejul de a vizita șantierul și clădirile de birouri operaționale din ansamblul Iulius Town și să vadă cum sunt puse în practică cunoștințele dobândite la cursuri. 

ASU Politehnica la o noua victorie in amicale, Ripensia la primul esec

Divizionarele secunde din Timisoara continua seria de meciuri amicale, insa au avut rezultate diametral opuse in testele de la mijlocul saptamanii.

ASU Politehnica a primit pe stadionul Stiinta vizita echipei de liga a III-a din Dumbravita. Dupa un inceput echilibrat de meci, „baietii in ghete” au deschis scorul prin Scutaru, in minutul 20, insa dupa 16 minute fotbalistii pregatiti de Sorin Balu au egalat prin Jinga. In partea a doua a intalnirii, alb-violetii au reusit sa mai puncteze de alte doua ori, in decurs de numai trei minute. Mai intai a inscris Coada, pentru ca Ungureanu, revenit in aceasta vara la Poli si recuperat dupa o accidentare, a stabilit scorul final, 3-1.

Începe admiterea la facultate. Locurile și tipul de examen la principalele universități

Cele mai multe facultăți organizează în vara lui 2019 examen de admitere pe bază de dosar care să cuprindă eseu motivațional și rezultatele de la bacalaureat. Înscrierea la facultate are loc până la sfârșitul lunii iulie la majoritatea universităților.  Unele dintre ele mai organizează admitere și în luna septembrie.
 
Universitatea din București organizează înscrieri pentru admitere, în funcție de facultate, pentru ciclurile de licență și master până pe 30 iulie. 

Universitatea de Vest din Timișoara, în Newsletterul EUniverCities

Instituției de învățământ superior, dar și orașului de pe Bega, îi sunt alocate spații ample în cel mai nou Newsletter al EUniverCities, numărul din luna iulie 2019. 

UVT a fost acceptată ca membră deplină a prestigioasei rețele europene, la sfârșitul anului trecut, fiind practic o recunoaștere a implicării instituției în comunitate. Universitatea de Vest din Timișoara a devenit, astfel, și prima din Sud-Estul Europei, membră în EUniverCities. Vorbim o rețea europeană, lansată oficial în 2012, în care orașele mijlocii și universitățile lor colaborează (în așa-numitele tandemuri) pentru a îmbunătăți cooperarea. Obiectivul rețelei este schimbul și răspândirea cunoștințelor, expertizei și experienței cu privire la cooperarea dintre oraș și universitate.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională