Revista presei

20 iunie 2019

Evaluarea Națională 2019: Examenul la Matematică începe la ora 9:00, când elevii primesc subiectele

Examenul la Matematică de la Evaluarea Națională 2019 începe la ora 9:00, când elevii primesc subiectele. Absolvenții de clasa a VIII-a au la dispoziție 2 ore pentru rezolvarea subiectelor de examen și nu pot părăsi sala cel puțin o oră. La Matematică, elevii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru realizarea schemelor și a desenelor trebuie să folosească numai creion negru.

La examenul de la Matematică, elevii pot să folosească instrumente de desen. Rezultatele de la Evaluarea Națională 2019 se afișează pe 25 iunie, după care urmează contestațiile.

Profesorii au nevoie de stimulente economice şi intelectuale, spune șeful OECD

Meseria de profesor trebuie să beneficieze “de mai multe stimulente economice şi mai ales intelectuale” pentru a asigura oferta de personal calificat, a declarat miercuri Andreas Schleicher, directorul pentru Educaţie şi Abilităţi al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) citat de EFE.

Schleicher a prezentat la Londra raportul TALIS 2018, “The Teaching and Learning International Survey”, care cuprinde opiniile a 250.000 de profesori din 15.000 de şcoli de cursuri primare şi secundare din 48 de ţări, printre care Spania, Mexic, Chile, Columbia, Argentina şi Brazilia

Marii scriitori români se adună la Timişoara

Câțiva dintre cei mai importanți scriitori români ai momentului se vor afla, în perioada 28-29 iunie, la Timișoara.

Librăria Humanitas de pe Strada Eugeniu de Savoya nr. 6 va găzdui, timp de două zile, lansări de carte, dialoguri, sesiuni de autografe avându-i drept invitați pe Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Ioana Nicolaie, Tatiana Niculescu, Radu Paraschivescu.

Festivalul de operă și operetă în aer Liber, Timișoara 2019 / PROGRAM

A XIV-a editie a Festivalului de operă și operetă în aer liber de la Timișoara se va desfășura în perioada: 29 august – 1 septembrie 2019.

Spectacolele au loc în Piața Victoriei, începând cu ora 20.30, în fiecare zi.

Accesul este liber.

Festivalul este organizat in colaborare cu Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Local al Municipiului Timișoara și Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Fațada Rectoratului UPT intră în renovare

Ca urmare a finalizării procedurilor de licitație și de desemnare a firmei câștigătoare, fațada Rectoratului Universității Politehnica Timișoara (Palatul Lloyd), una dintre clădirile monument istoric reprezentative ale Timișoarei, intră în renovare.

După obținerea tuturor avizelor necesare pentru organizarea de șantier, firma câștigătoare a licitației, SC Gigant Construct SRL din Timișoara va începe montarea schelelor pe toată fațada (atât pe latura din Piața Victoriei, cât și pe Bulevardul Republicii). În cadrul aceluiași contract, vor fi refăcute și fațadele interioare (din curtea interioară).

Mihnea Costoiu: UPB va lansa, la începutul anului studenţesc viitor, un hub destinat studenţilor

Rectorul Universităţii Politehnica din BucureştiMihnea Costoiu, a declarat că, la începutul anului studenţesc 2019 – 2020, va fi lansat un hub destinat studenţilor.

Potrivit rectorului, acesta va avea 3.000 de metri pătraţi şi va funcţiona în Complexul Studenţesc Regie.

Incepe Festivalul Faptelor Bune intr-un sat de poveste din Banat. 30 de case vor fi renovate in 3 zile intr-un proiect unic in Romania.

O armata de oameni inarmati cu manusi, salopete, mistrii sau pensule va descinde in acest final de saptamana intr-o localitate din Banat pentru a schimba la fata zeci de case ce au mare nevoie de reabilitare, in cadrul proiectului Color the village al Asociatiei Acasa in Banat.

Proiectul incepe joi dimineata, de la ora 9.00 in comuna Eftimie Murgu, Caras Severin. Timp de 3 zile, peste 200 de voluntari si-au propus sa schimbe imaginea satului, sa dea culoare, sa zugraveasca fatade, sa vopseasca porti si ferestre.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională