Revista presei

21 iunie 2019

UVT – prima universitate din Sud-Estul Europei membră a rețelei EuniverCities Europa

Implicarea Universității de Vest din Timișoara în comunitate primește o recunoaștere importantă. Astfel, UVT a fost acceptată cu statut de membru observator în cadrul rețelei europene EuniverCities (http://eunivercitiesnetwork.com/).

La începutul lunii decembrie, la Trondheim, Norvegia, se va semna documentul prin care UVT va fi acceptată ca membru cu drepturi depline. Astfel, universitatea timișoreană devine prima universitate din Sud-Estul Europei membră a prestigioasei rețele.

Avocatul Poporului s-a autosesizat în situaţia studentelor nevăzătoare de la Facultatea de Litere

Avocatul Poporului a anunţat joi că s-a autosesizat din oficiu legat de un posibil caz de discriminare a trei studente nevăzătoare de la Facultatea de Litere, în sensul încălcării prevederilor constituţionale privind egalitatea în drepturi, dreptul la învăţătură şi protecţia persoanelor cu handicap.

„Portalul ştiripesurse a prezentat situaţia de la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti, unde a fost demarată o anchetă internă după ce deputatul Adriana Săftoiu a povestit pe Facebook cum trei studente nevăzătoare au fost discriminate de către unitatea de învăţământ. Concret, doamna deputat Adriana Săftoiu a relatat cazul a trei studente nevăzătoare de la Facultatea de Litere, care ar fi fost discriminate, acestea „neavând posibilitatea tehnică de a înregistra cursurile şi nici un suport electronic adecvat, sălile nu sunt marcate în sistem Braille, parlamentarul mărturisind că acestea bâjbâie pe holuri”.
 

Concerte, plimbări cu barca și ridicări cu balonul cu aer cald! Timișenii, invitați în weekend la ”Zilele Lacului Surduc”!

Sărbătoare la Surduc, în acest sfârșit de săptămână. Sunt ”Zilele Lacului”!

Editia din acest an se desfășoară în zilele de 22-23 iunie și aduce ca noutate ridicările cu balonul cu aer cald, târgul și atelierele interactive de meșteșuguri locale din Țara Făgetului și Arad și focul de tabără. 

Liberalul Marilen Pirtea spulberă visele primarului Nicolae Robu. UVT a discutat cu primăria despre terenul Oituz pentru multiplexity, nu pentru parcare

Rectorul UVT, liberalul Marilen Pirtea, răspuns joi la câteva întrebări într-o conferinţă de presă de la partid, prin care a clarificat afirmaţiile primarului Nicolae Robu legate de faptul că primăria nu poate face o mare parcare în zona Oituz pentru că UVT nu îi dă terenul, la schimb.

Cu multă diplomaţie, Marilen Pirtea a încercat să evite răspunsul tranşant, şi anume că niciodată nu s-a pus în discuţie răspicat că acolo se va face o parcare, ci că a fost vorba despre un alt obiectiv necesar conceptului de Capitală Europeană a Culturii 2021, iar secundar, se putea face şi o parcare.

Hai sa razi cu pofta sub stele, la Timisoara! Comedii savuroase in 3 seri de film la Gradina de Vara. Intrarea e libera

Trei pelicule realizate de regizori cunoscuti si cu distributii de exceptie vor fi proiectate la Timisoara in cadrul „Zilelor filmului de Umor”.

Festivalul va avea loc in perioada 28 – 30 iunie in Gradina de Vara de la Cinema Capitol. Pe langa cele trei seri de film, o alta proiectie va avea loc in 29 iunie, de la ora 19, in gradina Institutului Francez. Aici va fi prezentat filmul de animatie „Vulpoiul cel mare si rau”, pelicula recompensata cu Premiul Cesar pentru cel mai bun film de animatie in 2018.

Cele mai grele subiecte din ultimii 7 ani, la Matematică, la Evaluarea 2019. Analiza profesorului Sorin Borodi

Examenul de Matematică de la Evaluarea Națională 2019 a avut subiectele cu cel mai înalt grad de dificultate din ultimii 7 ani, potrivit analizei comparative făcută de profesorul de matematică Sorin Borodi.

Pe o scală de la 1 la 10, dificultatea subiectelor la matematică din anul 2019 a obţinut nota 5,11. Un grad de dificultate mai mare a fost în anul 2012. Rezultatele Evaluarea Națională 2019 se afișează pe 25 iunie pe edu.ro și Edupedu.ro.

O noua intalnire a Aliantei Romane a Universitatilor Tehnice. Subiectele discutate

Membrii Aliantei Romane a Universitatilor Tehnice – ARUT, reprezentate prin rectorii si prorectorii de resort, au participat, la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi, in luna iunie 2019, la o intalnire de lucru. La sesiunile lucrarilor au participat prof.univ.dr.ing. Claudia Popescu – presedintele CNFIS si Paul Baran, reprezentantul Fundatiei Romano-Americane.

De asemenea, la lucrari a a participat, in calitate de invitat, prof.dr.arh. Marian Moiceanu, rectorul Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” din Bucuresti.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională