Revista presei

22 noiembrie 2018

Concert Nicolae Furdui Iancu făcut cadou timișorenilor în anul Centenarului, de UVT!

Spectacol de excepție oferit timișorenilor de către Universitatea de Vest din Timișoara și Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România.

Interpretul de muzică populară Nicolae Furdui Iancu și formația Crai Nou vor susține un concert în Aula Magna a Universității, intrarea fiind liberă, în limita locurilor disponibile.

Eugen Todoran, pe Aleea Personalitatilor. La 100 de ani de la nastere, bustul filosofului a fost dezvelit la Timisoara

Inca un bust a fost dezvelit pe Aleea Personalitatilor din Timisoara, in acorduri de fanfara. Eugen Todoran a fost omagiat de autoritatile locale, in ziua in care se implinesc 100 de ani de la nasterea marelui filosof.

Opera sa stiintifica il aseaza intre cei mai importanti exegeti ai lui Mihai Eminescu, Lucian Blaga si Titu Maiorescu, fiind distins cu premii si diplome acordate de Academia Romana si de Uniunea Scriitorilor din Romania.

Scoși la… tablă de studenți. Profesorii de la UPT sunt evaluați

La Universitatea Politehnica a început evaluarea procesului didactic. Până pe 29 noiembrie, studenții pot da „note” profesorilor, online, prin intermediul platformei electronice ee-PRO-D.

Clasele de scoli profesionale si cele in sistem dual sunt acceptate greu de tinerii care termina clasa a opta

CCI Timiş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş au încercat să găsească cele mai bune soluţii pentru orientarea tinerilor spre şcolile profesionale, totul în beneficiul firmelor care nu au de unde angaja personal calificat. Atunci când elevilor care ajung la vârsta liceului li se propune o asemenea clasă care să le ofere o meserie apare o problemă inedită: părinţii.

Emotii pentru o cunoscuta cercetatoare de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi! A fost condamnata

Sentinta bomba la Tribunalul Iasi! Magistratii au gasit-o vinovata pe cercetatoarea Narcisa Vrinceanu. Concret, judecatorii au ajuns la concluzia ca cercetatoarea de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iasi a fost pionul unei retele formata din mai multi hackeri din spatiul ex-sovietic.

Schimbări pentru elevi şi profesori. Ecaterina Andronescu vrea să renunţe la manualul unic

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, vrea să renunţe la manualul unic întrucât, spune ea, manualele nu s-au ridicat la standardele cerute.

Viitorii liceeni din Colegiile MILITARE trebuie să alerge un kilometru în 4 minute şi 15 secunde

Elevii care sunt în clasa a VIII-a și vor să opteze pentru un liceu militar trebuie să știe că din acest an se schimbă condițiile de admitere

Parlamentarii vor să stabilească prin lege câte ore vor sta elevii la școală. Care va fi orarul pentru clasele primare, gimnaziu și liceu

Numărul de ore petrecut de elevi la şcoală ar putea fi stabilit prin legea educaţiei, și nu prin ordin de ministru cum este acum. O propunere de modificare a legii educaţiei, ajunsă în comisia de învăţământ de la Senat, prevede că numărul de mediu de ore pe care elevii din învăţământul preuniversitar îl vor petrece la şcoală va fi de 20 de ore pentru clasele primare, 25 pentru gimnaziu şi 30 pentru liceu. Printre iniţiatorii proiectului de lege de la Parlament se află şi Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educaţiei.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională