Revista presei

23 noiembrie 2018

Simona Halep la Timisoara. Va fi onorata la Universitatea de Vest ca un ‘ambasador de prim rang al Romaniei’

Ajunsa numarul 1 mondial in tenis, campioana Simona Halep, un adevarat ambasador al Romaniei in lume, va fi onorata la Timisoara.

Sportiva va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest din Timisoara. Ceremonia se va desfasura de la orele 13.30 in Aula Magna Ioan Curea a UVT.

Titlul este modalitatea prin care institutia recunoaste public meritele si contributiile majore la cresterea prestigiului Romaniei in lume.

Studenții și timișorenii sunt invitați la prelegerea susținută de către E.S. Cord Meier-Klodt, la UVT

Studenții și timișorenii sunt invitați la prelegerea susținută de către E.S. Dl. Cord Meier-Klodt la Universitatea de Vest din Timișoara, vineri, 23 noiembrie, de la ora 10.00, în Amfitetrul A01, în cadrul seriei de conferințe „Ambasadori la UVT”. Acesta va aborda tema „Securing Unity In Diversity: Germany, Romania, Europe”.

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, partener al Universităţii de Vest din Timişoara şi al Universităţii Catolice Leuvain-la-Neuve din Belgia

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a participat, în perioada 7-9 noiembrie 2018, la Universitatea din Bucureşti, la activităţile de cercetare şi implementare derulate în cadrul proiectului „Provocări legate de vârstă şi sănătate pentru studenţii care lucrează: o cercetare longitudinală asupra proceselor de autoreglare” (Age and health challanges for working students: a longitudinal investigation of self-regulatory processes).

Burse private de studiu pentru 40 de studenţi de la universităţi tehnice din ţară

Un total de 40 de studenţi de la patru universităţi cu profil tehnic din România vor primi, fiecare, o bursă privată de studii în valoare de 9.600 de lei în cadrul programului internaţional Roberto Rocca Education Program.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii de producătorul de ţevi TenarisSilcotub, ce finanţează acest program, beneficiarii sunt studenţi ai Universităţii Tehnice Cluj-Napoca (UTCN), ai Universităţii Politehnice Bucureşti (UPB), ai Universităţii Tehnice ‘Gheorghe Asachi’ Iaşi şi ai Universităţii de Petrol şi Gaze Ploieşti, aleşi din aproximativ 200 de candidaţi.

Proiectele de succes din Educație, premiate la ediția a VI-a a Galei Edumanager

Peste o sută de lideri ai instituțiilor de învățământ românești – reprezentați ai Ministerului Educației, ai inspectoratelor școlare județene, directori de instituții din învățământul preuniversitar, reprezentați ai universităților, ai asociațiilor profesionale din domeniu și reprezentanți ai companiilor private – au participat pe 21 noiembrie la o nouă ediție a Galei Edumanager.

Cursuri universitare de vară pentru studenţi, în Germania

Studenţii de la toate domeniile de studiu pot aplica până la 1 decembrie online – prin Portalul DAAD şi în format fizic – la Ambasada Germaniei din Bucureşti, pentru a participa la un program de burse destinat aprofundării cunoştinţelor de limbă (limbaj uzual, limbaj de specialitate) şi cultură germană.

În România mea fiecare primeşte o educaţie bună şi solidă, afirmă “Elevul Anului în Iaşi” Andrei Sandu

Un elev aflat în ultimul an de studiu la Colegiul Naţional din Iaşi a primit titlul de “Elevul Anului” în cadrul Galei Excelenţei în Educaţie, eveniment organizat pe 22 noiembrie de Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru a premia elevii cu performanţe şi profesorii acestora.

Andrei Sandu studiază la Colegiul Naţional iar în anul şcolar 2017 – 2018 a reuşit să obţină aurul la Olimpiada Internaţională de Geografie din Canada şi argintul la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică. Tot în cursul anului şcolar anterior a obţinut aurul la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului.

Revolta directoarei unui liceu de elită din București, după întâlnirea cu „micii Dumnezei” din primării: Acești oameni care cred că funcțiile îi fac mai deștepți decât au fost vreodată decid pentru noi toți

Directoarea Colegiului Național Gheorghe Șincai din București, unul dintre cele mai mari licee din Capitală, arată într-o postare pe Facebook că școala pe care o conduce stă la mila primăriei pentru reparațiile clădirii în care învață sute de elevi. Ea îi critică pe „micii Dumnezei” care „cred că funcțiile îi fac mai deștepți decât au fost vreodată”. 

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională