Revista presei

23 octombrie 2019

Săptămâna Verde, la Universitatea de Vest din Timișoara

Universitatea de Vest din Timișoara propune în această toamnă o Săptămână Verde universitară, organizată în anii precedenți, de obicei, primăvara.

Evenimentele din Săptămâna Verde, programate pentru perioada 21-27 octombrie, au în centrul lor trei teme ce contribuie la consolidarea culturii sustenabilității în Universitatea de Vest din Timișoara: mobilitatea urbană și valorile personale, Green jobs în şi prin UVT şi politicile UVT privind dezvoltarea sustenabilă a universităţii.

Programul poate fi consultat online la acest link: www.verde.uvt.ro.

Cunoscutul disident polonez Adam Michnik, la deschiderea FILTM 2019

Celebrul scriitor şi disident anti-comunist polonez Adam Michnic va participa miercuri seara, de la ora 19.00, la deschiderea ediţiei cu numărul VIII a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara. El va fi însoţit la o dezbatere şi un dialog cu publicul de istoricul Adrian Cioroianu.

Miercuri seara debutează cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara „La Vest de Est / La Est de Vest”. Iubitorii de literatură sunt așteptați timp de trei seri (pe 23, 24 și 25 octombrie, începând cu ora 19.00) la Sala Barocă a Muzeului de Artă din Timișoara, ultima dezbatere din cadrul ediției din acest an fiind programată să aibă la loc la librăria independentă „La Două Bufnite”, pe 26 octombrie, tot de la ora 19.00.
 

Elevii de la mai multe licee timişorene vor învăţa să facă afaceri, printr-un proiect inedit, susţinut de Junior Chamber International în parteneriat cu UVT

Elevii mai multor licee timişorene vor învăţa ce înseamnă să facă afaceri şi îşi vor dezvolta aptitudinile economico-sociale printr-un mix de activitati practice si workshop-uri sustinute de experti practicieni. Proiectul Junior Design Antreprenor Handmade, este iniţiat de Junior Chamber International.

Parteneri în cadrul programului sunt Universitatea de Vest, Colegiul Economic “Francesco Saverio Nitti”  Timișoara, Liceul Tehnic I.C. Brătianu și Liceul de Arte Plastice din Timișoara, Liceul Grigore Moisil, Liceul Teoretic Jean Louis Calderon, Colegiul Național Ana Aslan.

Junior Design Antreprenor Handmade presupune aducerea alături de elevi a specialiștilor din mediul economic și de design și de a implică elevii în proiecte sociale. Dezvoltarea antreprenorială și implicarea în acțiuni sociale încă de la vârste tinere ajută la dezvoltarea unei Românii educate și responsabile.
Proiectul presupune realizarea a 15 echipe de 4 elevi. Fiecare echipă va avea câte un elev de la un liceu diferit. Echipele vor beneficia de training pentru întocmirea unui plan de afaceri în segmentul produselor handamade. Scopul este de a realiza produse handmande care vor fi vândute în luna decembrie, cu ocazia Crăciunul. Pentru realizarea produselor-fiecare echipă va beneficia de un buget de 500 lei.

INVITAȚIE: Premiera primului music-hall cu subiect istoric românesc ,,Voievodinele - Fiicele lui Dracula”, produs prin contribuția Facultății de Muzică și Teatru din UVT

Dragi iubitori ai muzicii, teatrului și dansului, Vă invităm să fiți alături de noi la punerea în scenă a primului music-hall cu subiect istoric românesc ,,Voievodinele – Fiicele lui Dracula”. Participarea la eveniment se face pe bază de invitaţie. Invitaţiile in format fizic pot fi luate de la Decanatul Facultăţii de Muzică și Teatru Timișoara, Piaţa Libertăţii, Nr. 1. La eveniment se va organiza o strângere de fonduri, sub formă de donaţii, pentru susţinerea educaţiei tinerilor cursanţi ai Academiei de Excelenţă Opera. Dacă lumea întreagă e o scenă, clubul nostru vă invită să pășiți cu noi pe scena Academiei de Excelență Rotary Opera, pe șcena primei Academii de music-hall din România. Povestea noastră se construiește acum și aici! Va invităm să participați și dumneavoastră la această aventură artistică.

Cronicile Medici’s Timișoara, cu sprijinul UVT: Cultură și sănătate, povestea a trei scriitori latini laureați cu Nobel

În spațiul de sănătate și cultură al clinicii Medici’s Academica din Timișoara și în librăria Cartea de nisip, din cadrul unității medicale, a avut loc recent un eveniment cultural deosebit.

Prezentarea operei a trei laureați de premiu Nobel din țări de limbă spaniolă: Spania, Mexic și Peru.

Evenimentul a putut fi realizat cu suportul Universității de Vest din Timișoara (prof.univ.dr. Mircea Mihăieș) și a reprezentanților corpului diplomatic a celor trei țări (E.S. Guillermo Ordorica, ambasador al Mexicului în România și a consulilor onorifici: Jose Miquel Vinals Arino, Adrian Bădescu și Rufino Delgado Montenegro).

La eveniment a participat, de asemenea, medicul și scriitorul timișorean Paul Purea, care a avut, recent, lansarea romanului autobiografic ”St. Johannes Hospital, între cruce și bisturiu”.

Despre cei trei scriitori celebri și opera lor, a avut amabilitatea să ne vorbească prof. Alexandru Orăvițan, din partea Universității de Vest din Timișoara.

GALA PREMIILOR UVT: vă invităm să vizitați noul site galapremiilor.uvt.ro, cu istoricul edițiilor și cu supergalerii de fotografii

La cinci ani de la prima ediție, Departamentul de Comunicare, Imagine și Marketing Instituțional a adunat toate momentele speciale într-un site dedicat în întregime acestui eveniment devenit tradiție, unde puteți regăsi informații privind premiile și fotografii cu laureații: www.galapremiilor.uvt.ro

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională