Revista presei

24 octombrie 2018

Antreprenoriatul, tehnologia si inovarea socială, in dezbatere la UVT

Sfârșitul săptămânii trecute a adus la Universitatea de Vest din Timișoara Conferința de Antreprenoriat-Tech și Inovare Socială, care a avut drept scop promovarea și dezvoltarea antreprenoriatului în domeniul științelor exacte și în alte domenii relevante, cât și identificarea de aspecte de inovare socială.

Dezbaterile s-au axat pe teme precum științele exacte și alte domenii relevante în domeniu, inovarea socială, sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon și eficiența din punct de vedere al utilizării resurselor, îmbunătățirea accesibilității, a utilizării și a calității tehnologiilor informației și comunicațiilor.

Studentii cu initiativa din Universitatea Politehnica Timisoara, fata in fata cu antreprenori de succes

Universitatea Politehnica Timisoara sprijina in mod deosebit dezvoltarea de afaceri de catre studentii si absolventii acesteia. In acest context, miercuri 24 octombrie 2018, incepand cu ora 18:00, in amfiteatrul K1 din Centrul de Conferinte al UPT, va avea loc evenimentul Antreprenor 21, desfasurat in cadrul Societatii Antreprenoriale Studentesti din UPT (SAS-UPT) in parteneriat cu INCUBOXX si cu sprijinul organizatiilor studentesti membre ale Conventiei Organizatiilor Studentesti din Politehnica (COSPol).

Propunere: Nota patru la purtare pentru elevii care si-au umilit colegul in internatul unei scoli din Timisoara

Elevii care și-au umilit colegul din clasa IX-a în internatul Colegiului Național de Artă Ion Vidu din Timișoara au fost propuși pentru… scăderea notei la purtare. Nu cu un punct, două, ci până la nota patru. Consiliul profesoral a decis scăderea notei, urmând ca în consiliul de încheiere a semestrului să se ia decizia finală. Cei șapte elevi (nu șase, cum a fost vorba inițial) l-au lovit cu cureaua și prosopul pe colegul lor din clasa a IX-a, totul făcând parte dintr-un „botez al internatului”…

2.000 de elevi din zona Deta invata in frig. Se cauta solutii pentru reluarea alimentarii cu gaz

Deși au trecut trei zile de când furnizarea cu gaz a fost întreruptă în orașul Deta, precum și în localitățile Denta, Voiteg și Stamora Moravița, autoritățile nu au găsit o soluție.

Marți, 23 octombrie, la Prefectura Timiș a avut loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la care au participat și reprezentanți ai furnizorului și ai unuia dintre distribuitori, în încercarea găsirii unei soluții pentru remedierea situației, dar în zadar.

Un elev din Banat a dus la scoala o grenada. O folosea pe post de bibelou acasa

Un elev de gimnaziu a dus la scoala o grenata pentru a o arata colegilor sai. Pompierii si politistii au venit in graba si au confiscat obiectul.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al judetului Caras- Severin, Dinu Nicorici a declarat pentru opiniatimisoarei.ro ca marti, un elev de gimnaziu de la o scoala din orasul Bocsa s-a prezentat la scoala, avand o grenada.

Universitatea din Bucureşti va fi membră a celui mai nou consorţiu universitar european

Opt universităţi de top din Europa au decis să creeze o Universitate Civică Europeană, Universitatea din Bucureşti urmând să fie membru al acestui consorţiu european. Această reţea va reuni în jur de 384.000 de studenţi şi 55.000 de cadre didactice, alături de alţi membri ai comunităţii universitare.

Potrivit unui comunicat transmis de Universitatea Bucureşti, consorţiul va încuraja un mediu multilingvistic, aducând împreună vorbitori nativi de engleză, franceză, germană, greacă, italiană, română, spaniolă şi suedeză.
Acesta îşi propune ca prin educaţie, cercetare şi inovare să contribuie la întărirea procesului de integrare europeană, la dezvoltarea unei cetăţenii europene active şi la rezolvarea problemelor societale cu care se confruntă ţările de provenienţă, şi nu numai.

Program european de creştere a gradului de angajabilitate a studenţilor, implementat la USV

Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, prin Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, în calitate de partener, a demarat proiectul european “Simulator de Carieră”, având ca obiectiv general creşterea gradului de angajabilitate a 130 de studenţi din regiunile Nord Est şi Sud Est, a anunţat purtătorul de cuvânt al USV, Codruţ Şerban.

El a spus că liderul proiectului este Fundaţia Dreptul la Educaţie, finanţarea fiind asigurată prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, axa prioritară Educaţie şi Competenţe, cu o valoare totală de 1.156.214,79 lei, din care 1.129.687,61 lei fonduri nerambursabile, derulându-se pe o perioadă de 24 de luni.

FORUMUL NAȚIONAL AL STUDENȚILOR LA ȘTIINȚE POLITICE ȘI RELAȚII INTERNAȚIONALE 21-24 NOIEMBRIE 2018

În perioada 21-24 noiembrie, Centrul de Studii în Idei Politice (CeSIP) organizează cea de-a patra ediție a Forumului Național al Studenților la Științe Politice și Relații Internaționale (FNSSPRI): „The Future of Education: A Roadmap to 2030” – eveniment ce se va desfășura sub patronajul Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Senatului.

Senatul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţă şi Tehnologie Târgu Mureş a aprobat Carta universitară

Senatul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţă şi Tehnologie (UMFST) Târgu Mureş a aprobat, pe 23 octombrie, Carta universitară, după apariţia noii instituţii de educaţie în urma fuziunii Universităţii de Medicină şi Farmacie cu Universitatea “Petru Maior”.

“Astăzi, Senatul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţă şi Tehnologie a făcut un nou pas important în reorganizarea noii universităţi, a votat Carta UMFST, documentul cel mai important care stă la baza tuturor activităţilor din interiorul universităţii. Am fost bucuros să văd că a existat o opinie convergentă pentru direcţia către care mergem. Discuţiile avute pe tema Cartei au fost de detaliu, dar fiecare dintre cei prezenţi au înţeles că intrăm într-o nouă eră superioară de dezvoltare a universităţii.

UMF Cluj-Napoca introduce, pentru evaluarea studenţilor, una dintre cele mai apreciate examinări la nivel internaţional

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca introduce examenul clinic obiectiv structurat (OSCE), una dintre cele mai apreciate examinări la nivel internaţional. Potrivit unui comunicat transmis presei, OSCE (Examenul Clinic Obiectiv Structurat) este o examinare de tip hands-on, utilizată frecvent în medicină, mai ales în ţările occidentale, pentru a testa competenţele şi abilităţile clinice ale candidaţilor.

Liceeni români vor beneficia de cursuri de educaţie antreprenorială, la şcoală

Pentru a dezvolta spiritul de afaceri printre elevi, Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA) va organiza cursuri de educaţie antreprenorială în licee din toată ţara, a declarat secretarul de stat Paula Pîrvănescu.

Secretarul de stat a precizat că acesta este un proiect pe care ministerul şi-a propus să-l realizeze în perioada imediat următoare cu scopul de a dezvolta şi a îmbunătăţi mediului de afaceri din ţară, persoane cu pregătire în domeniu urmând să le predea copiilor lecţii despre cum să înfiinţeze şi să gestioneze o firmă.

CDR: Un sfert dintre copiii din România abandonează şcoala; metodele de predare sunt de pe vremea bunicilor

Un sfert dintre copiii din România abandonează şcoala până în clasa a XII-a iar principalul motiv este că metodele de predare sunt de pe vremea bunicilor, fără nicio legătură cu lumea înconjurătoare, iar elevii nu găsesc nicio atracţie în şcoală, a declarat Măriuca Talpeş, reprezentant al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

“Una din marile probleme ale învăţământului este faptul că pierdem foarte mulţi copii pe drum. Avem un abandon şcolar până la clasa a XII-a de 25%, iar 40% dintre cei din clasa a opta nu pot citi şi nu înţeleg un text. Din învăţământul tehnic, 30% se angajează în domeniul urmat în şcoală şi 26% dintre cei de 30 de ani au făcut facultatea. În plus, un număr foarte mic de oameni învaţă de-a lungul vieţii. (…) Maximum 30% dintre copii se angajează în domeniul în care se pregătesc”, a afirmat Talpeş, prezentând concluziile unui studiu pe această temă.

Liceeni români vor beneficia de cursuri de educaţie antreprenorială, la şcoală

Pentru a dezvolta spiritul de afaceri printre elevi, Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA) va organiza cursuri de educaţie antreprenorială în licee din toată ţara, a declarat secretarul de stat Paula Pîrvănescu.

Secretarul de stat a precizat că acesta este un proiect pe care ministerul şi-a propus să-l realizeze în perioada imediat următoare cu scopul de a dezvolta şi a îmbunătăţi mediului de afaceri din ţară, persoane cu pregătire în domeniu urmând să le predea copiilor lecţii despre cum să înfiinţeze şi să gestioneze o firmă.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională