Revista presei

24 septembrie 2019

Programul celei de-a doua zile din SĂPTĂMÂNA DE INIȚIERE LA UVT

09:00-15:00 Prezentare generală „UVT pentru studenți” pe facultăți (Aula Magna „Ioan Curea”) 

 15:00-17:00 Turul orașului (plecare din fața UVT)/Vizită la Memorialul Revoluției din Decembrie 1989 (pe bază de înscriere)/Vizită la Muzeul Satului Bănățean (pe bază de înscriere)/Vizită la Muzeul de Artă Timișoara (pe bază de înscriere)

19:00-22:00 Spectacol de teatru: „Cercurile încrederii” (Studio „Uțu Strugari” – Teatrul Național Timișoara) (pe bază de înscrieri, 10 locuri gratuite)

Ce trupă de alternativ-rock se află în lineup-ul festivalului UNIVIBES by UVT

Grimus este o formație de rock alternativ din Cluj Napoca, înființată în anul 2005. Grimus este anagramarea aproximativă a cuvântului simurgh, ce reprezintă o pasăre gigantică din mitologia persană.

Se află în lineup-ul Festivalului UNIVIBES by UVT 2019, headlineri pe scena principală, sâmbătă de la ora 20.

MAIN STAGE – ROCK’N FEELINGS
(terenul de sport de vizavi de clădirea principală a UVT)
18:00 – ALLOVER
19:00 – Sonatic
20:00 – Grimus
21:15 – byron
22:30 – [dunkelbunt] LIVE

4 zile până la Festivalul UNIVIBES by UVT 2019

MAIN STAGE – ROCK’N FEELINGS
(terenul de sport de vizavi de clădirea principală a UVT)
18:00 – ALLOVER
19:00 – Sonatic
20:00 – Grimus
21:15 – byron
22:30 – [dunkelbunt] LIVE

ELECTRIC VIBES
(terenul de baschet din curtea aflată în spatele clădirii principale a UVT – între clădirea UVT și sala de sport)
18:00 – Angel (Souledout) b2b Bread & Butter (ABC)
21:00 – Teluric (Eating Records/Joule Imprint)
22:30 – Dragoș Ilici (sunrise)

DRUM’N’JAZZ
(a doua curte interioară din dreapta holului central de la parterul clădirii principale a UVT)
18:00 – Twisted Blue
19:00 – Petre & Kindlein „Monsters of Folk”
20:00 – Kindlein Trio
21:00 – Pământ
22:00 – Dalla, Jinx & Raver (JawBreaker Crew)

Curtea AIA
(curtea interioară din stânga holului central de la parterul clădirii principale a UVT)
15:00 – ateliere de pictură, literatură, jonglerii, origami & jam session/open mic

Proiecție Scurtmetraje – Amfiteatrul „Ioan Mihai” (parter UVT)

+ Chill Court
(prima curte interioară din dreapta holului central de la parterul clădirii principale a UVT) & Food & drinks zone (terenul de sport vizavi de clădirea principală a UVT & parcarea din fața sediului UVT)

55 de „experți” cu experiență de 1 an de zile, căutaţi pentru angajare de Ministerul Educației. Vor verifica și monitoriza proiectele de sute de milioane de euro din bani europeni

Anunț neobișnuit al Organismului Intermediar pentru Programul Operațional Capital Uman de la Ministerul Educației. Instituția caută să angajeze 55 de „experți” pentru o perioadă determinată de timp – un an – iar condiția generală este că aceștia pot avea vechime în muncă de doar un an, potrivit celor două anunţuri publicate pe site.

În primul anunț este vorba despre 25 de „experți” pentru verificarea proiectelor pe fonduri europene și 5 experți pentru verificare achiziții publice pentru proiecte europene.

În cazul „experților” care vor verifica proiectele, aceștia trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă/studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă.

În anunțul numărul 2 este vorba despre 25 de posturi de „experți” în monitorizarea proiectelor din fonduri europene. Candidaților le sunt cerute studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă/studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă. Anunțul de angajare mai cere „cunoştinţe de operare calculator: Windows, Word, Excel, Power Point, Internet Explorer, Microsoft Outlook” și un lucru nou, o limbă străină: „engleză (scris, vorbit, citit)”. Cât despre experiența profesională, la fel ca până acum – de peste 1 an, dar condiția suplimentară ar fi că trebuie să fi profesat în domeniul educației și formării profesionale.

CARIERE / 3 lecții de la Jennifer Lopez despre succesul la orice vârstă

Jennifer Lopez a făcut vâlvă pe Internet după ce a apărut la o seară de gală la Săptămâna Modei de la Milano, unde a fost prezentată cea mai nouă colecție Versace, într-o rochie uimitoare, similară unei ținute pe care vedeta a purtat-o acum 10 ani. A fost doar încununarea unei perioade de muncă intensă pentru J.Lo., în vârstă de 50 de ani, al cărui rol în filmul ”Hustlers” i-ar putea aduce o nominalizare la Oscaruri. Ea ne demonstrează că poți să ai o carieră de succes indiferent de vârstă.

Așteptarea poate fi un lucru neplăcut în viață. Iar când vine vorba de carieră, să aștepți – fie că e vorba de a face ceva ce-ți place, de a atinge un țel sau de a obține o promovare – poate fi destul de dificil.

Bineînțeles că nici promovarea în mass-media a tinerelor talente care ”au dat lovitura peste noapte” nu ajută la ridicarea moralului. În plus, piața muncii se află în fața unui paradox: nu există suficienți specialiști, dar oamenii peste 40 de ani sunt îndepărtați sau nici măcar nu sunt luați în considerare pentru anumite joburi.

Poate un liceu la sat să lege o comunitate și să reducă abandonul școlar?

În prima zi de școală, copii de grădiniță, boboci de pregătitoare, liceeni și părinți se adună pe strada din fața Liceului Tehnologic Cojasca și prin curtea școlii încă de la nouă dimineața, deși festivitatea e anunțată la 11:00. Clădirile sunt proaspăt vopsite în portocaliu, curtea e măturată, iarba e verde. Geamurile de termopan ale școlii, grădiniței și liceului din aceeași curte sunt larg deschise ca să intre aer proaspăt. Toaletele lucesc.

Suntem în satul Fântânele, comuna Cojasca, o localitate din județul Dâmbovița în care trăiesc 8.500 de persoane, dintre care 6.500 sunt de etnie romă. Copiii stau pe grupuri, în funcție de satele din care vin: Fântânele, Iazu, Cojasca. Două fete de liceu se joacă cu copiii de trei ani veniți alături de părinți la grădiniță. Îi aruncă în aer, îi fugăresc și-i pupă apăsat. Băieții domină numeric curtea școlii; se îmbrățișează și se măsoară din cap până în picioare, atenți la frezele în scări cu șuvițe multicolore, la blugi și la tricouri.

E o primă zi de școală așa cum ai mai văzut, cu boxe, cu primar, cu preoți, cu freze studiate, salopete cu mesajul „School ruined my life” și glume. Dar suntem într-o școală cum nu ai mai văzut.

Liceul Tehnologic Cojasca, cu sediul în satul Fântânele, există din 2017, după ce în 2016 directorul George Puiu, sprijinit de administrația locală a comunei, a depus actele la ARACIP (Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar) pentru acreditarea Școlii Gimnaziale Fântânele ca liceu tehnologic cu două specializări: mecanică și textile. La profilul de mecanică, elevii învață cum să repare mașini, unelte sau utilaje, iar la cel de textile cum facă un tipar și să-l transforme într-o haină. Există o singură clasa de a XI-a, în care învață 21 copii; 9 fete și 12 băieți, două clase de a X-a – una de mecanică în care sunt 27 de băieți și una de textile, unde sunt 25 de fete. Tocmai încep clasa a IX-a 20 de băieți la mecanică și 17 fete la croitorie.   

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională