Revista presei

25 septembrie 2018

Universitatea de Vest Timisoara a intrat in anul academic 2018 – 2019

Noul an academic a început luni la Universitatea de Vest cu o ceremonie „la obiect”, cu medalii și diplome pentru olimpici și un invitat surpriză, un robot, care a dialogat cu cei de pe scena Aula Magna.

UVT nu doreşte studenţi mulţi, ci pe cei mai buni, spune rectorul Marilen Pirtea

Rectorul Universităţii de Vest Timişoara (UVT), Marilen Pirtea, a declarat luni, în deschiderea noului an academic, că UVT nu doreşte să aibă cei mai mulţi studenţi, ci cei mai buni, remarcând faptul că universitatea urmăreşte pregătirea tinerilor pentru profesii care vor avea căutare în viitor, nu spre cele care peste câţiva ani vor dispărea.

Rectorul UVT, în deschiderea noului an academic: „În 2030, 80% dintre meserii vor dispărea; ne preocupăm să oferim alternative. Ce le transmite ÎPS Ioan Selejan studenţilor FOTO

Bobocii Universităţii de Vest Timişoara au făcut, astăzi, cunoştinţă cu mare parte din profesorii care le vor ghida destinele în mediul universitar pentru următorii ani, în cadrul ceremoniei de deschidere a noului an academic. În Aula Magna a UVT, în faţa unei săli pline au ţinut discursuri ÎPS Ioan Selejan, rectorul UVT, Marilen Pirtea, primarul Nicolae Robu şi reprezentantul CJT, Adrian Negoiţă.

Prima zi de student pentru 2.800 de boboci, la Universitatea Politehnica​

Studenții din anul I, dar și colegii lor mai mari au umplut din nou amfiteatrele celor zece facultăți ale UPT, în prima zi a noului an universitar. UPT are, în acest an, peste 2.800 de boboci.

Un centru de studii coreene va fi infiintat la UAIC

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi va infiinta un centru de studii coreene, prin proiectul ROK Center for Korean Studies. Proiectul este finantat de The Academy of Korean Studies, prin Korean Studies Promotion Service, cu suma de 96 de milioane WON (circa 342.022 lei).

Astfel, UAIC isi propune dezvoltarea studiilor coreene in Romania prin introducerea de cursuri, derularea de activitati de cercetare,…

UMF Târgu Mureş a devenit UMFST, conform HG de finalizare a procedurilor juridice de comasare cu Universitatea “Petru Maior”​

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a devenit Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş (UMFST) în urma finalizării procedurilor juridice de comasare cu Universitatea “Petru Maior” (UPM), potrivit Hotărârii de Guvern nr. 735/2018.

Eveniment științific internațional organizat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad: „De la istorie naturală la metafizica naturii”

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a găzduit, în perioada 17-19 septembrie, lucrările conferinței „De la istorie naturală la metafizica naturii” – From Natural History to Metaphysics of Nature, care s-a bucurat de prezența unor reputați cercetători de la universități prestigioase din Europa, dintre care amintim: Andreas Blank (Klagenfurt), Sorana Corneanu (București), Florike Egmond (Leiden), Stephen Howard (Leuven), Peter Mason (Leiden), Alessandro Nannini (București), Tamas Pavlovits (Szeged), Tinca Prunea-Bretonnet (București), Marco Storni (Paris/Neuchâtel).

Lectoratul de limbă română al USV de la Cernăuți pășește cu succes în cel de-al cincilea an de existență

Pe 19 septembrie 2018 a avut loc deschiderea celui de-al cincilea an de existență a Lectoratului de limbă română al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) din cadrul Universității Naționale Yurii Fedkovici din Cernăuți (UNYF), creat în baza acordului de cooperare privilegiată dintre cele două instituții de învățământ superior.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională