Revista presei

25 septembrie 2019

Programul celei de-a treia zile din SĂPTĂMÂNA DE INIȚIERE LA UVT

MIERCURI, 25 septembrie
09:00-15:00 Prezentare facilități IT pentru studenți (Aula Magna „Ioan Curea”)
10:00- 15:00 Teambuilding Facultatea de Educație Fizică și Sport (terenul de fotbal de vizavi de sediul central UVT)
15:00-19:00 Vizită la Muzeul de Artă Timișoara (pe bază de înscriere)
15:00-18:00 Turul orașului (plecare din fața UVT)
15:00-17:00 Vizită la Memorialul Revoluției din Decembrie 1989 (pe bază de înscriere)
15:00-18:00 Vizită la Muzeul Satului Bănățean (pe bază de înscriere)
15:00-19:00 Vizită la Muzeul de Artă Timișoara (pe bază de înscriere)
19:00-22:00 Spectacol de teatru „Frați” (Sala 2 a Teatrului Național Timișoara) (pe bază de înscrieri, 20 locuri gratuite)/Spectacol de opera „Scripcarul pe acoperiș” (Opera Română Timișoara) (pe bază de înscrieri, număr limitat de locuri)

BYRON / Headliner la UNIVIBES by UVT 2019, pe MAIN STAGE – ROCK’N FEELINGS (terenul de sport de vizavi de clădirea principală a UVT)

byron cântă un fel de rock, s-au înființat în 2006 și au lansat de atunci 6 albume de studio și trei DVD-uri live. Sunt obișnuiți să cânte atât pe scene mari cu super-amplificare în fața a mii de spectatori cât și wireless, neamplificat, pentru o mână de oameni, au filmat un concert în Salina Turda (la 100 de metri adâncime) pentru că a fost o provocare de neratat, au compus coloana sonoră pentru un serial original HBO România și acum un an și ceva au filmat un concert cu o fanfară militară și un cor de elevi. Cel mai nou album al lor, “Eternal Return”, a fost înregistrat în High Resolution.

Când byron au dat primul concert, pe 1 decembrie 2006 (sold-out la Lăptăria Enache), solistul și compozitorul Dan Byron era deja cunoscut pe scena alternativă românească grație activității în trupe precum Urma și Kumm. Ceilalți membri nu erau nici ei străini scenei rock – de exemplu 6fingers (clape) era activ la nivel european cu trupa metal Magica, pe când Costin Oprea, care a părăsit formația între timp, era un chitarist de blues experimentat și foarte căutat. Aceste influențe oarecum divergente, împreună cu background-ul lui Dan Byron în rock progresiv/acustic, au ajuns în timp să definească sound-ul cameleonic și în continuă evoluție al trupei.

3 zile până la Festivalul UNIVIBES by UVT 2019

MAIN STAGE – ROCK’N FEELINGS
(terenul de sport de vizavi de clădirea principală a UVT)
18:00 – ALLOVER
19:00 – Sonatic
20:00 – Grimus
21:15 – byron
22:30 – [dunkelbunt] LIVE

ELECTRIC VIBES
(terenul de baschet din curtea aflată în spatele clădirii principale a UVT – între clădirea UVT și sala de sport)
18:00 – Angel (Souledout) b2b Bread & Butter (ABC)
21:00 – Teluric (Eating Records/Joule Imprint)
22:30 – Dragoș Ilici (sunrise)

DRUM’N’JAZZ
(a doua curte interioară din dreapta holului central de la parterul clădirii principale a UVT)
18:00 – Twisted Blue
19:00 – Petre & Kindlein „Monsters of Folk”
20:00 – Kindlein Trio
21:00 – Pământ
22:00 – Dalla, Jinx & Raver (JawBreaker Crew)

Curtea AIA
(curtea interioară din stânga holului central de la parterul clădirii principale a UVT)
15:00 – ateliere de pictură, literatură, jonglerii, origami & jam session/open mic

Proiecție Scurtmetraje – Amfiteatrul „Ioan Mihai” (parter UVT)

+ Chill Court
(prima curte interioară din dreapta holului central de la parterul clădirii principale a UVT) & Food & drinks zone (terenul de sport vizavi de clădirea principală a UVT & parcarea din fața sediului UVT)

PIAȚA MUNCII / Se lansează un nou proiect transfrontalier România-Serbia pentru a valorifica piața muncii din Banat

Proiectul, intitulat “Să valorificăm piața muncii din Banat prin nevoi realiste”, este unul transfrontalier România-Serbia, prin care se urmărește echilibrarea pieței forței de muncă din regiune. Proiectul, care este finanțat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, a prins contur ca urmare a ratei ridicate a șomajului în Serbia și a lipsei de muncitori calificați în regiunea vestică a României.

Proiectul se adresează astfel șomerilor și persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, reprezentanților autorităților locale, regionale și naționale, firmelor, organizațiilor care sprijină dezvoltarea afacerilor etc.

 

TM2021 / Acrobația, dansul si muzica ajung în cartierele din Timisoara, într-o serie de spectacole marca TM2021. Unde începe programul

Asociatia Timisoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii si Institutul Francez din Timisoara organizeaza in perioada 1-6 octombrie 2019, in Parcul Regina Maria (fostul Parcul Poporului), evenimentul Impuls Fabric. Acesta aduce in prim-plan spectacole de acrobatie si dans cu artisti din Franta, Germania si Romania, precum si doua seri cu muzica de exceptie: jazz manouche – cu formatia franco-iraniana Manushan si un recital extraordinar de muzica lautareasca – Taraf de Caliu.

Gandit ca o serie de evenimente de dans si spectacole de strada desfasurate in fiecare dintre cartierele orasului, IMPULS ajunge in luna octombrie in cartierul istoric Fabric. Primele zile (1-4 octombrie) sunt dedicate atelierelor de miscare si dans destinate varstnicilor, copiilor cu deficiente de vedere, tinerilor cu dizabilitati, dar si elevilor de la scolile din cartierul Fabric si profesionistilor din urmatoarele domenii: dans, teatru, circ, sport. Atelierele sunt coordonate de artistii companiei franceze Un Loup Pour L’homme si se desfasoara in colaborare cu: Directia de Asistenta Sociala, Primaria Municipiului Timisoara, Liceul Teoretic Iris Timisoara, Asociatia CevaDeSpus si Liceul Teoretic „William Shakespeare”

CARIERE / Care sunt job-urile viitorului și ce calități ar trebui să aibă noii lideri pentru a se adapta instabilității vremurilor actuale

Efectele avansului tehnologic sunt din ce în ce mai pregnante, mai ales pe piața muncii. Pe de o parte, specialiștii în resurse umane susțin că o parte însemnată a job-urilor deja existente, care presupun activități repetitive, vor fi automatizate, iar pe de altă parte, tehnologia va da naștere unor noi oportunități care vor face ca viitorul pieței muncii să arate cu totul altfel.

De pildă, un domeniu care se confruntă în prezent cu un deficit de specialiști este Data Science. Acum, mai mult ca oricând, în era tehnologiei, companiile au de-a face zilnic cu volume uriașe de date referitoare la vânzări, produse, piață sau tendințe de consum. Pentru a le putea interpreta și a lua decizii strategice pe baza acestor date, companiile au nevoie de specialiști în Data Science. Un specialist în Data Science folosește metode, procese și algoritmi pentru a analiza date, a le înțelege și a găsi corelații care pot fi folosite pentru a lua decizii strategice.

„Toate companiile se confruntă cu același tip de provocare: nu există specialiști în Data Science pe piață pe care să îi poată recruta și în consecință vor să dezvolte aceste skill-uri în companie, pentru că toate au nevoie de astfel de specialiști ca să ia decizii. Multe companii decid acum să își pregătească angajații și să formeze echipe specializate în Data Science, pentru că este nevoie de câte un specialist în aproape fiecare departament, de la marketing, HR, finance, IT etc.”, spune Helga Pattart-Drexler, Head of Executive Education în cadrul WU Executive Academy, parte a Vienna University of Economics and Business (WU – foto), cea mai mare universitate de business din Europa. Unul dintre cele mai noi programe de studii ale universității este un program specializat în Data Science, lansat în 2017, care durează 12 zile și se adresează celor interesați de acest domeniu.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională