Revista presei

27 noiembrie 2018

Ajutor pentru cetăţenii care suferă abuzuri din partea autorităţilor. Se va înfiinţa un centru de consiliere

Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara este parte a unui proiect în urma căruia cetățenii care se consideră abuzați de organele administrației sau justiției vor putea beneficia de sprijin din partea specialiștilor în drept. În cadrul inițiativei se dorește înființarea unor centre de documentare pentru juriști, dar şi de centre de asistenţă pentru cetățeni.

Cele mai mari 5 universități din România cer o clasificare care să readucă cele trei categorii de universități stabilite în 2011

Consorțiul Universitaria îi cere Ministerului Educației condus de Ecaterina Andronescu să revină “la cele trei categorii de universități” stabilite în 2011 prin prima clasificare internațională a universităților realizată în mandatul lui Daniel Funeriu. Cele 5 mari universități solicită și “renunțarea la politicile de generalizare prin compromisuri în sfera calității învățământului”.

Un nou liceu va lua ființă la Lugoj. Vezi cum se va numi și ce profil va avea!

Elevii lugojeni vor putea opta, începând de anul viitor, pentru un nou liceu care a primit autorizația de funcționare printr-un ordin al ministrului învățământului.

Autorizația este una provizorie și va fi pusă în aplicare începând cu anul școlar 2019-2020, când unitatea de învățământ preuniversitar particular Școală Gimnazială „Harul”, se va transformă în Liceul Teoretic „Harul”.

Plimbare prin istorie pentru o trupa de elevi din Timisoara. Unde au cantat ‘Treceti batalioane romane Carpatii!’

Au pornit pe un drum despre care au citit in carti sau au aflat de la dascalii lor. Este vorba despre 22 de elevi de la clasele a VIII-a D si a VIII-a E de la Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau” din Timisoara.

Elevii si o parte dintre dascalii lor au pornit intr-o inedita excursie, de peste o mie de kilometri, pentru a cunoaște locuri inedite, incarcate de istorie si de frumos.

Premii pentru trei roboţi construiţi de studenţi ai USV

Trei echipaje de studenţi de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) s-au evidenţiat în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Concursului Internaţional de Sisteme Robotice Mobile „Earth Rover” 2018, desfăşurat în perioada 22-24 noiembrie 2018, la Universitatea Tehnică din Moldova.

Concursul a urmărit elaborarea unor sisteme robotice mobile care să se încadrează în obiectivul „3 minimum & 3 maximum” (cost – masă – consum de energie & eficienţă – funcţionalitate – mobilitate).

Studenții farmaciști din țară s-au reunit la Sibiu

Peste 150 de studenți farmaciști din toată țara s-au reunit la Sibiu în perioada 22-25 noiembrie în cadrul evenimentului național FASFR Academy, organizat de OSF Sibiu împreună cu Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România. De-a lungul acestor zile, studenții au participat la workshop-uri și discuții coordonate de profesioniști din domeniul sănătății, precum și din domenii  ce țin de dezvoltarea personală.  

Echipele României au obţinut şapte medalii la Turneul Internaţional de Informatică Shumen 2018

Echipele de seniori şi juniori ale României au obţinut şapte medalii (trei de argint şi patru de bronz) la ediţia a X-a a Turneului Internaţional de Informatică Shumen din Bulgaria, care s-a desfăşurat în perioada 21 – 25 noiembrie.

Potrivit unui comunicat transmis de MEN, medaliile de argint au fost cucerite de Maria-Alexa Tudose (clasa a X-a/ Colegiul Naţional “Ion Luca Caragiale” din Ploieşti), Theodor-Pierre Moroianu (clasa a XI-a/ Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Flaviu-Cristian Verde (clasa a VII-a/ Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti).

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională