Revista presei

27 septembrie 2018

Universitatea Cuza a castigat un proiect de cercetare in valoare de 5,4 milioane lei

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi a castigat, in cadrul competitiei Proiecte de dezvoltare institutionala – Proiecte de finantare a excelentei in CDI, organizata de Ministerul Cercetarii si Inovarii in cadrul Planului National de Cercetare-Dezvoltare si Inovare pentru perioada 2015-2020 (PNCDI III) proiectul „Dezvoltarea capacitatii de inovare si cresterea impactului cercetarii de excelenta la UAIC”.

UMF şi-a câştigat definitiv dreptul în instanţă de a avea taxe mărite

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ a câştigat în urma recursului litigiul împotriva Asociaţiei Liga Studenţilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, proces pe care-l pierduse prima dată şi în urma căruia se anula o Hotărâre a Senatului prin care se valida creşterea taxelor de şcolarizare.

Sistem antiplagiat la Universitatea din Alba Iulia. Studenţii şi doctoranzii, verificaţi înainte de publicarea lucrărilor

Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a achiziţionat un sistem antiplagiat. Este vorba despre un program informatic prin care se pot face comparaţii a unor documente în mai multe tipuri de formate.

Unitatea de învăţământ s-a dotat cu un sistem antiplagiat pentru a depista dacă sutudenţii şi doctoranzii copiază din alte lucrări ştiinţifice. Investiţia, necesară unei instituţii de studii superioare, a fost în valoare de 12.000 de lei.

„Sibiul și Marea Unire la centenar”, dezbaeri organizate de ULBS

Cu prilejul sărbătoririi centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, Departamentul de Istorie, Patrimoniu și Teologie Protestantă din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu organizează o serie de dezbateri adresate tuturor celor care doresc să pătrundă în spiritul Marii Uniri.

Joi, 27 septembrie, de la ora 14, doamna conf.univ.dr. Ana Victoria Sima de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va susține o prelegere în cadrul dezbaterii Identitățile regionale și construirea identității naționale în Sala Senatului ULBS, str. Lucian Blaga 2 A (Facultatea de Medicină).

Susţinere de teze de doctorat la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău în cotutelă cu Universitatea din Cadiz

La Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău s-au susţinut două teze de doctorat, în domeniul Ingineria mediului, realizate în cotutelă cu profesori de la Universitatea din Cadiz. Delegaţia de profesori spanioli este formată din Prof. Juan Antonio LOPEZ RAMIREZ și Prof. Jose Luis CUETO ANCELA, în calitate de conducători ştiinţifici, alături de Prof.univ.dr.ing.Dr.h.c. Valentin NEDEFF.

Părinţii elevilor maghiari cer demisia ministrului Educaţiei şi retragerea OUG referitoare la predarea Limbii române

Demisia ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, şi abrogarea articolului care prevede predarea Limbii şi literaturii române la clasele minorităţilor naţionale de către profesori cu studii superioare de specialitate, din OUG nr. 9, sunt doleanţele părinţilor care protestează, în această săptămână, în faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş.

Bistriţa-Năsăud: Elevii din 16 localităţi, nevoiţi să studieze în şcoli aflate în şantiere de reabilitare sau modernizare

Elevii din 16 şcoli din judeţul Bistriţa-Năsăud, toate din mediul rural, sunt nevoiţi să studieze, în acest an şcolar, printre lucrări de reabilitare şi modernizare, potrivit datelor comunicate, într-o şedinţă a Colegiului prefectural, de către inspectorul şcolar general Camelia Tabără. În cele mai multe cazuri, la şcolile aflate în şantier fie a fost modificat programul, fie cursurile au început în alte spaţii.

“Începem şcoala cu şantiere în 16 şcoli, proiecte depuse şi derulate de primăriile din comunele respective, reabilitări, modernizări, cele mai multe şi cu modificare de program sau de loc de desfăşurare a şcolii, avizate de Consiliul de Administraţie al inspectoratului”, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bistriţa-Năsăud.

Caz rarism în învăţământ: profesor sancţionat pentru că ”hărţuia psihologic” elevii cu note mici şi ”ironii deplasate”

Un profesor de geografie al Liceului ”Emil Racoviţă” Vaslui, în prezent pensionar, a fost sancţionat de comisia de disciplină a unităţii de învăţământ, cu diminuarea salariului, pe motiv că ar fi dus o campanie ”sistematică şi continuă” de hărţuire a elevilor cu note foarte mici. După aplicarea sancţiunii, cadrul didactic a ieşit la pensie.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională