Revista presei

27 mai 2019

Bine te-am regăsit, România!

A fost bine. A fost peste așteptări. A fost ca ploaia care mătură praful adunat și face aerul mai respirabil. Începusem să cred că populismul deșănțat devine norma, că România bunului simț civic și moral fie a emigrat, fie s-a scufundat într-o letală nepăsare.

Am regăsit însă o Românie trezită, pe deplin motivată să pună punct tendințelor populiste. Am regăsit o Românie atentă la ceea ce i se întâmplă, gata să pună punct prostiei și minciunii. Am regăsit o Românie perfect conectată la realitate, decisă să pună capăt imposturii.

T. Meleşcanu, la Digi24, despre haosul de la votul din diaspora: Care este vina mea?

Ca de fiecare dată în ultimii ani, românii au votat din nou masiv în diaspora. Au fost atât de mulţi, încât au aşteptat chiar şi nouă ore la coadă, pentru a ajunge la secţiile de votare. „Lucrurile au fost mai dificile pentru că prezenţa a fost atât de mare. S-a mers cam pe 30% prezenţă la vot”, a declarat la Digi24 Teodor Meleşcanu.
 
Londra, Roma, Munchen, Copenhaga, Paris, Barcelona sunt doar câteva dintre oraşele în care s-au format cozi kilometrice, cum în unele locuri nu s-au mai văzut niciodată.

Echilibrul politic a fost perturbat în PE, dar forţele pro-UE păstrează o majoritate clară / Dominația PPE – S&D s-a încheiat după 40 de ani

Forţele pro-UE au conservat o majoritate clară în cadrul Parlamentului European, însă legislativul comunitar va trebui să întoarcă pagina după dominaţia istorică a două familii politice, în urma unui scrutin din care iese mai fragmentat ca niciodată, relatează luni AFP, preluată de Agerpres.

Prima concluzie a scrutinului european este că creştin-democraţii din PPE şi social-democraţii din S&D nu mai sunt în măsură să formeze singuri o majoritate, rămânând totuşi cele mai mari grupuri din hemiciclu.

Ioan-Aurel Pop: Şansa României este integrarea într-o Europa puternică şi egală pentru toţi

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, a declarat duminică la ieşirea de la urne că a votat cu gândul la stabilitatea Uniunii Europene.

“Am votat, în primul rând, cu gândul la stabilitatea Uniunii Europene. Şansa României pentru viitor cred că este integrarea într-o Europa puternică şi validă şi egală pentru toţi, iar in ultima vreme se văd anumite derapaje în funcţionarea Uniunii Europene şi am votat cu gândul să întărim această Uniune, să fie o Europă a tuturor naţiunilor, regiunilor, cetăţenilor, o Europă puternică care să poată funcţiona”, a spus Ioan-Aurel Pop.

Localitatea din Timis in care prezenta la vot e de peste 300%

TIMIS. Localitatea Dobresti din Timis in care s-a nascut Patriarhul Daniel, continua sa uimeasca la fiecare runda de alegeri.

Daca la Referendumul pentru Familie, din toamna, se inregistra o prezenta uriasa la urne, de 172%, iata ca Dobrestiul nu se dezminte nici de aceasta data.

La orele 16.00, potrivit datelor Biroului Electoral Central, votasera 68 de cetateni, ceea ce inseamna o prezenta de 219%, avand in vedere ca pe listele permanente sunt doar aproximativ 30 de oameni.

 

Copiii care vor să schimbe Europa: „România suferă de boala nepăsării și neimplicării”

În ziua alegerilor europarlamentare, Edupedu.ro vă prezintă Europa de mâine văzută prin ochii adulților de mâine. Cum arată Uniunea Europeană și România cu problemele ei în ochii copiilor? La întrebarea aceasta ne-au răspuns tinerii care au semnat, luna aceasta, Declarația de la București a Copiilor din Uniunea Europeană, pe care au înmânat-o Președintelui Consiliului European, Donald Tusk, și președintelui Klaus Iohannis, la summitul de la Sibiu.

Declarația a fost scrisă de copii din toate țările Uniunii Europene, la inițiativa Boardului Copiilor din România. Ei s-au întâlnit pe 6 și 7 mai la Conferința internațională „Participarea Copiilor la procesele de luare a deciziilor și de elaborare a politicilor la nivelul UE”, unde au dezbătut probleme de actualitate din societate împreună cu reprezentanți ai copiilor din alte 16 țări europene. Tinerii au comparat modele de politici publice și au învățat direct unii de la ceilalți despre diversitatea culturală din țările de proveniență.

AFP: Şapte reforme-far ale Uniunii Europene

Uniunea Europeană (UE) a adoptat, în ultima legislatură, sute de acte legislative, inclusiv reforme emblematice, de la interzicea paielor de plastic şi sfârşitul “roaming”-ului şi până la reforma dreptului de autor, relatează AFP, care prezintă succint şapte reforme-far.

 

AFIȘ / UVT Liberty Marathon

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională