Revista presei

28 noiembrie 2018

UVT a devenit membră a unei rețele de universități francofone

Universitatea de Vest Timișoara a devenit membră a unei importante rețele de instituții de învățământ superior francofone. În cadrul acesteia sunt prezente mai multe universități de pe mai multe continente.

Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi, proiect important de cercetare pe tema discriminarii

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi a câstigat un grant de la Comisia Europeana (CE) pentru proiectul intitulat “Identificarea metodelor bazate pe dovezi empirice pentru a combate în mod eficient discriminarea rromilor în climatul politic în schimbare al Europei”.

Ecaterina Andronescu vrea o nouă lege a educației până în iunie anul viitor: Școala să-l profesionalizeze pe elev pentru a exercita muncă utilă în societate

Elevii şi profesorii din România vor avea o nouă lege a educaţiei care va fi gata până în iunie 2019. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la o dezbatere de la Palatul Parlamentului.

Andronescu vrea un bacalaureat diferit de cel national pentru scolile profesionale

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, sustine ca in urmatoarea legea a educatiei ar putea fi introdus invatamantul dual si implicit bacalaureatul diferentiat: unul national si unul profesional.

“Din punctul meu de vedere, este un obiectiv personal, dar cred ca in egala masura este un obiectiv pentru societate. Toata scoala profesionala trebuie sa devina duala. De aceea am cerut sprijinul mediului de business, mediului economic, de care avem nevoie pentru activitatea de practica.

Studentii la Medicina ii raspund ministrului Pintea: Exista multe motive pentru care medicii tineri pleaca din Romania

Studentii la Medicina sustin ca propunerea prezentata de Pintea nu este una optima, chiar si in contextul majorarilor salariale din sistemul medical. Presedintele FASMR, Teodor Cristian Blidaru, subliniaza ca foarte multi rezidenti raman someri dupa ce termina rezidentiatul, scrie Ziare.com.

“Propunerea prezentata de actualul ministru al Sanatatii, doamna Sorina Pintea, prin care medicii rezidenti ar fi obligati sa ramana in tara pentru un anumit numar de ani nu este considerata optima de catre Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania (FASMR).

Elevă de 15 ani, în stare gravă după ce a fost bătută într-un liceu din vestul țării

Scene șocante s-au petrecut astăzi la prânz pe holurile Colegiului Național I. C. Brătianu din Hațeg.

Totul a pornit de la un conflict spontan între două eleve de 15, respectiv 16 ani. Simțindu-se amenințată, eleva de 16 ani l-a chemat în ajutor pe fratele său, un elev de 18 ani din cadrul aceluiași liceu.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională