Revista presei

29 octombrie 2018

UVT Agroland Timisoara porneste bine. Fara antrenor, dar cu o campioana mondiala, invinge U Cluj

Cu o proaspăt campioană mondială pe parchet, dar cu antrenorul Bogdan Paul suspendat, UVT Agroland Timişoara a trecut în trei seturi de adversarele de la U Cluj. Sârboaica Teodora Pusic a intrat în componenţa formaţiei la doar o zi de la sosirea la Timişoara.

Cercetator de la Universitatea de Vest Timisoara, bursă importanta in Statele Unite ale Americii

Prorectorul UBB Cluj, conferintă la Beiuş

În 30 octombrie, la Beiuş, în Sala Mare a Primăriei, prof. univ. dr. Ioan Bolovan, prorectorul UBB Cluj şi director al Institutului de Istorie George Bariţiu al Academiei Române, va susţine conferinţa „Făurirea României Mari văzută prin 3D: Democraţie, Diplomaţie, Demnitate”.

Participanţi din ţară şi străinătate la cea de-a XX-a ediție a Colocviului Internaţional Universitar "Lucian Blaga” de la Sibiu

Cea de-a XX-a ediţie a Colocviului Internaţional Universitar “Lucian Blaga” s-a desfăşurat, timp de trei zile, la Sibiu, cu participarea a numeroşi studenţi din instituţii academice din ţară şi de peste graniţe. Manifestarea, desfăşurată în perioada 25 – 27 octombrie, a cuprins patru secţiuni de comunicări ştiinţifice, o secțiune de traduceri, una de creație literară, precum și alte evenimente culturale.

Tânărul din Alba care a dat lovitura în Olanda. Cum a schimbat Cosmin Voişan imaginea unui cartier cu criminalitate mare din Roterdam

Cosmin Voişan, un tânăr din Sebeş, se remarcă în Olanda ca prin realizările sale din domeniul economic şi cel creativ. Este manager de vânzări la un furnizor global de materii prime pentru industria de rafinare din oţel inoxidabil şi aluminiu şi este pasionat de artă. Cosmin Voişan are 30 de ani şi s-a născut la Sebeş, unde a absolvit un liceu umanist. A încercat să fugă de matematică până când a ajuns la facultate, la Timişoara, unde a realizat că matematica îi poate deschide foarte multe uşi. A absolvit Facultatea de Economie la Universitatea de Vest din Timişoara. 

Volum al istoricului Gabriel-Virgil Rusu, apărut la editura “Caiete Silvane”

Editura “Caiete Silvane” din Zalău a editat cartea istoricului clujean Gabriel-Virgil Rusu, intitulată “Az Átokházi betyár” (Haiducul din Átokháza), traducere Nastasă-Kovács Annamária, cuvânt introductiv de Gyémánt Ladislau.
Tipărită în condiţii grafice de excepţie la tipografia zălăuană “Color Print”, volumul de faţă reprezintă o incursiune în lumea plină de mister şi romantism a secolului al XIX-lea din Ungaria şi Transilvania.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională