Revista presei

29 mai 2019

Conferințele UVT: „România: O enigmă sau un miracol?”, invitat Mihai Răzvan Ungureanu

Conferințele UVT continuă miercuri, 29 mai, de la ora 18.00, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara. Astfel, Mihai Răzvan Ungureanu va susține prelegerea „România: O enigmă sau un miracol?”.

Ungureanu este un istoric, diplomat și politician român, fost director al Serviciului de Informații Externe al României între anii 2007-2012 și 2015-2016.

Între anii 2004-2007 a fost ministru de externe al României.

Mesajul Papei Francisc, înainte de vizita sa în România: Vin între voi ca să mergem împreună! - VIDEO

Sanctitatea Sa, Papa Francisc, a transmis un mesaj pentru români înaintea vizitei sale, care începe vineri, în care subliniază “legăturile de credinţă care ne unesc” şi a mulţumit pentru pregătirile care se fac în ţara noastră, suveranul pontif urmând să meargă la Bucureşti, Şumuleu Ciuc, Iaşi şi Blaj.

“Dragi fraţi şi surori din România! Mai sunt doar câteva zile până la călătoria care mă va duce în mijlocul vostru. Gândul acesta mă bucură şi doresc încă de pe acum să vă adresez salutul meu cel mai cordial. Vin în România, ţară frumoasă şi primitoare, ca pelerin şi frate, şi le mulţumesc Preşedintelui şi celorlalte autorităţi ale statului pentru că m-au invitat şi pentru deplina colaborare. Trăiesc deja bucuria întâlnirii cu Patriarhul şi cu Sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe Române, precum şi cu păstorii şi credincioşii catolici”, a spus Papa Francisc. 

 

Scriitoarea Dacia Maraini, Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti

Universitatea din Bucureşti va decerna marţi distincţia de Doctor Honoris Causa scriitoarei Dacia Maraini, pentru întreaga activitate literară, pentru contribuţia remarcabilă la literatura universală contemporană şi pentru rolul pe care l-a asumat în exprimarea drepturilor minorităţilor etnice şi de gen.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei de învăţământ superior, prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa scriitoarei Dacia Maraini, Universitatea din Bucureşti onorează o personalitate prestigioasă a comunităţii literare italiene şi internaţionale, “o personalitate care şi-a pus amprenta în mod decisiv” asupra literaturii universale contemporane şi asupra luptei internaţionale împotriva “discriminării şi oprimării unor minorităţi”.

Studiu îngrijorător. Râurile și fluviile, inclusiv Dunărea, conțin niveluri periculoase de antibiotice

Râurile şi fluviile lumii, printre care şi Dunărea, conţin niveluri periculoase de antibiotice. Datele apar într-un studiu efectuat de mai multe universităţi din Marea Britanie.

Au fost analizate probe din peste 700 de zone, din 72 de ţări. În Africa şi Asia, nivelurile de contaminare sunt de 300 de ori mai mari decât cel maxim admis.

Conferința Națională „EDUCAȚIA AZI”, 30-31 MAI 2019

În perioada 30 – 31 mai 2019, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic – Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi și Inspectoratul Școlar Județean Iași, în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca și Universitatea de Vest din Timişoara vor organiza ediția a V-a a Conferinței Naționale „Educația Azi”, dedicată formării profesorilor în era digitală.

Organizată pentru prima dată la Iași, această ediție a Conferinței Naționale se desfășoară în cadrul mai larg al Festivalului Internațional al Educației.

Peste 1 milion de euro finanțare pentru un proiect european al unui liceu din Timișoara

Printr-un proiect finanțat de Uniunea Europeană, reprezentanții Liceului Teoretic „Bartók Béla” din Timișoara și partenerii lor fac pași concreți pentru îmbunătățirea accesului transfrontalier pe piața muncii.

Cei care dezvoltă acest proiect au ca țintă sporirea oportunităților de angajare în zona de frontieră. „Obiectivul proiectului nostru fiind creșterea mobilității transnaționale a forței de muncă, am elaborat ideea și activitățile de proiecte în așa fel încât să aducă o contribuție majoră la îmbunătățirea accesului transfrontalier pe piața muncii, de a spori oportunitățile de angajare și de a contribui la creșterea incluziunii zonei de frontieră”, transmit liderii de proiect, reprezentanți ai Liceului Teoretic „Bartók Béla” din Timișoara.

 

Elevii Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București, membrii echipei Quantum Robotics, premiați la nivel mondial în robotică

Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti a celebrat, în cadrul evenimentului ”Susţinem performanţa în robotică”, rezultatele excepţionale obţinute în sezonul 2018-2019 de elevii instituţiei de învăţământ care sunt membrii echipei Quantum Robotics.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ, echipa se pregăteşte pentru două concursuri internaţionale ce se vor desfăşura la sfârşitul lunii iunie, respectiv Genius Olympiad, 20 iunie la New York şi 30 iunie Maryland Tech Invitational (MTI), o competiţie “First Tech Challenge” la care concurează cele mai bune echipe ce au participat la campionatul mondial.

AFIȘ / UVT Liberty Marathon

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională