Revista presei

3 decembrie 2018

UVT pune la dispoziție elevilor o platformă digitală de consiliere în carieră

Elevii de liceu pot afla online ce meserii li se potrivesc cel mai bine. UVT le pune la dispoziție o platformă performantă de consiliere în carieră. Elevii de liceu primesc un nou sprijin din partea Universității de Vest din Timișoara. Instituția a lansat, joi, platforma digitală YTM, destinată orientării în carieră a acestora. Platforma permite elevilor de liceu să își testeze personalitatea, aptitudinile și interesele, generând un raport complex care le indică tinerilor testați compatibilitatea (în procente) cu diverse meserii. Pentru fiecare meserie compatibilă agreată de elev, platforma furnizează elevului informații despre programele educaționale oferite de centrul universitar din Timișoara pe care tânărul le poate urma pentru a profesa în meseria dorită.

Profesor din Spania, Doctor Honoris Causa al Universitatii " Al. I. Cuza" din Iasi

Joi, 6 decembrie 2018, la ora 10:00, în Aula Magna “Mihai Eminescu” va avea loc ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi profesorului universitar doctor Ricardo Antonio Garcia Mira de la Universitatea din La Coruña – Spania.

LISTA cu membrii forului Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi care se va ocupa cu una dintre cele mai SENSIBILE probleme academice: ETICA

In ultima sedinta a Senatului Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi (din 22 noiembrie 2018 – n.r.) a fost validata lista cu membrii forului institutiei care se va ocupa cu una dintre cele mai SENSIBILE probleme academice din Romania: ETICA.

Norme de igienă nerespectate într-una dintre cele mai frecventate cantine de la Universitatea din Bucureşti

După ce a fost amendată din cauza gândacilor din camerele de cămin şi a şobolanilor din spaţiile de depozitare a gunoaielor, Universitatea din Bucureşti are din nou probleme. De data aceasta, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au amendat instituţia pentru nerespectarea normelor de igienă într-una dintre cele mai frecventate cantine studenţeşti. Pozele cu mâncarea aproape crudă, cu tacâmuri şi veselă murdare au fost făcute, şi de data aceasta, tot de studenţi, care au şi sesizat autorităţile.

Peste 150.000 de euro pentru elevii și studenții care participă la programul de antreprenoriat și competiția JA Compania Anului

De la dispozitive inteligente, care ne ajută în viața de zi cu zi, până la tradiționalele produse artizanale, produsele sau serviciile aduse pe piață, în fiecare an, de tineri elevi și studenți din întreaga țară arată că, deși avem probleme cu asumarea riscului și cu finanțarea afacerilor, spiritul inovativ și dorința de antreprenoriat și independența sunt foarte puternice.

Studenții români ajută la construirea unor habitate pe Marte sau pe Lună

Studenţii români proiectează un robot care ar putea ajuta astronauţii să-şi construiască habitate pe alte planete. Iar în vara anului viitor vor începe şi testele.

DOCUMENT integral: Ce prevede acordul istoric semnat de Guvern cu sindicatele din învăţământ

Guvernul şi sindicatele din învăţământ au semnat joi un acord care prevede alocarea a 6% din PIB pentru Educaţie, devansarea creşterilor salariale, facilităţi pentru cadrele didactice care se stabilesc în mediul rural, fonduri pentru dezvoltarea personală şi materiale didactice. STIRIPESURSE.RO vă prezintă în premieră documentul original.

Ce spune profesorul care și-a dus elevii într-o excursie de 2 zile, fără să aibă cazare

Caz grav la Alba Iulia: un elev de 11 ani a ajuns la spital după ce i s-a făcut rău în Catedrala Reîntregirii.

Adolescentul venise dintr-o localitate din Olt, împreună cu 21 de colegi şi un profesor, pentru a participa la ceremoniile prilejuite de Unire. Era obosit pentru că plecase de aproape 24 de ore de acasă. Din fericire, şi-a revenit şi s-a întors la părinţi.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională