Revista presei

3 octombrie 2018

Provocările clasice şi emergente de securitate din Balcani, analizate la o conferinţă internaţională organizată de UVT

Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), în parteneriat cu asociaţia New Strategy Center organizează, în data de 9 octombrie, cea de-a doua ediţie a Conferinţei internaţionale intitulate “Security Challenges in the Balkans”, eveniment care va aduce la Timişoara invitaţi cu o vastă experienţă profesională, pentru a dezbate provocările clasice şi emergente de securitate din regiunea Balcanilor.

Trei ministri de externe vin la Timisoara sa dezbata tema provocarilor de securitate in Balcani

Conferința internațională „Security Challenges in the Balkans” creşte şi va reuni la cea de a doua ediție un număr de trei miniştri de externe. Pe 9 octombrie, la Timişoara va avea loc una dintre cele mai importante întâlniri diplomatice din regiune.

Casieria Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului sparta de hoti. Au furat o caseta cu bani

Atac al hoților, în noaptea de luni spre marți, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului. Persoane necunoscute au spart casieria instituției și au reușit să plece cu o casetă cu bani.

Unele scoli si gradinite din Timis isi suspenda cursurile si activitatile din cauza referendumului

Conferința internațională „Security Challenges in the Balkans” creşte şi va reuni la cea de a doua ediție un număr de trei miniştri de externe. Pe 9 octombrie, la Timişoara va avea loc una dintre cele mai importante întâlniri diplomatice din regiune.

UN NOU LABORATOR INAUGURAT LA UNIVERSITATEA ALEXANDRU IOAN CUZA DIN IAȘI

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a inaugurat ieri un nou laborator, la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA), renovat de compania Falcon Trading Iaşi, valoarea totală a investiţiei fiind de peste 50.000 de euro.

Proiectul ReStart a fost lansat la Universitatea Danubius pentru noul an universitar

Proiectul Restart pentru un jurnalism de calitate a fost lansat pe 1 octombrie în Aula Magna din cadrul  Universităţii Danubius din Galaţi, pentru anul universitar 2018-2019. Iniţiat de Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind în parteneriat cu Agenţia Naţională de Presă AGERPRES şi cu principalele universităţi din ţară, ReStart urmăreşte ca  studenții să intre în contact nemijlocit cu exigențele meseriei de jurnalist, prin participarea efectivă la activități redacționale, prin  redactarea de ştiri sau realizarea de fotografii ori materiale video.

Universitățile din România au pierdut 400.000 de studenți față de 2009. Principalele cauze

Anul universitar a început cu mai puţin de 400 de mii de studenţi români în amfiteatre faţă de 2009. Iar statisticile sunt îngrijorătoare.

Principalele cauze ar fi reorientarea tinerilor către scoli din străinătate, scăderea demografică, precum şi numărul mare al elevilor care nu trec Bacalaureatul.

Parteneriat USAMV Cluj-Napoca și VFU Brno cu universități din Somaliland

USAMV Cluj-Napoca și VFU Brno (Cehia) au semnat acorduri de parteneriate cu două universități din Somaliland – Universitatea din Hargeisa și Universitatea din Burao -, evenimentul având loc în urma vizitei pe continentul african a prorectorului pentru Relații Internaționale, Prof. dr. Andrei Daniel Mihalca, în intervalul 15-23 septembrie 2018.

Colaborarea se va derula începând cu luna noiembrie prin vizita unor cercetători ai USAMV Cluj-Napoca, care vor efectua la cele două universități activități de predare cu studenții Facultăților de Medicină Veterinară și Medicină Umană, vor contribui la înființarea unor laboratoare de diagnostic parazitologic, vor efectua activități de pregătire a personalului didactic și de laborator și vor iniția o nouă disciplină de medicină veterinară a animalelor sălbatice și medicina conservării speciilor, cu scopul protejării mamiferelor periclitate.

USLIP Iaşi este nemulţumit de ultimele măsuri luate de MEN cu privire la salarizarea în preuniversitar

Liderul filialei ieşene a Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar, Laviniu Lăcustă, susţine că este decis să declanşeze un nou conflict de muncă cu privire la ultimele măsuri ale Ministerului Educaţiei Naţionale cu privire la salarizarea unor angajaţi din învăţământul preuniversitar.

Potrivit unui comunicat de presă, USLIP Iaşi doreşte să tragă un semnal de alarmă asupra modificărilor legislative promovate de către Ministerul Educaţiei Naţionale care au generat diminuări de salarii în învăţământul de masă, special şi CJRAE.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională