Revista presei

30 octombrie 2018

Laureatul premiului Goncourt-alegerea României vine la Timișoara

Studenți de la șapte universități din țară, printre care și Universitatea de Vest din Timișoara, se reunesc pentru a citi, analiza și dezbate cele 15 romane din Lista Goncourt și pentru a-și desemna favoritul.

UAIC va fi membră a unei Alianțe de Universități Europene

Pe 24 octombrie, Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a Comisiei Europene a publicat apelul la candidaturi pentru Alianțe de Universități Europene din cadrul Acțiunii – cheie 2 a programului Erasmus+.

După un an de fructuoase discuții pregătitoare multilaterale, bazate pe îndelungata lor cooperare academică, universitățile Coimbra (Portugalia), „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (România), Pavia (Italia), Poitiers (Franța), Salamanca (Spania) și Turku (Finlanda) anunță fondarea unui consorțiu care își va depune candidatura pentru faza-pilot a Alianțelor de Universități Europene, cu titulatura “European Campus of City Universities (EC2U)”.

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava lansează proiectul EXCALIBUR

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) a semnat, în data de 16 octombrie 2018, cu Ministerul Cercetării și Inovării, în calitate de Autoritate Contractantă, Contractul de finanțare nr. 18PFE, pentru proiectul „Excelență în cercetare avansată, leadership în inovare și brevetare pentru dezvoltarea universității și regiunii” – EXCALIBUR, Proiect de dezvoltare instituțională – Proiect de finanțare a excelenței în CDI, Programul 1 – Dezvoltarea sistemului național de cercetare-dezvoltare, Subprogramul 1.2 – Performanță instituțională, Planul Național de Cercetare-Dezvoltare și Inovare pentru perioada 2015-2020 (PNCDI III).

Înscrieți cele mai importante proiecte ale instituției în care lucrați pentru GALA EDUMANAGER.RO, de pe 21 noiembrie!

Portalul Edumanager.ro, împreună cu Oameni și Companii, organizează în această toamnă o nouă ediție, cea de-a VI-a, a Galei Edumanager.ro. Evenimentul va avea loc pe 21 noiembrie, la București.

Acest eveniment, care a căpătat notorietate de-a lungul anilor, evidențiază eforturile care se fac pentru dezvoltarea sistemului educaţional din România şi pune în lumină proiectele importante derulate în acest an de instituţiile de învăţământ universitar şi preuniversitar.

STUDENȚII vor mai mulți BANI pentru masă și cazare în taberele studențești

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a analizat modul în care a fost implementat Programul Național „Tabere Studențești” în acest an, oferind, totodată, recomandări pentru universități, Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) și Casele de Cultură ale Studenților în vederea optimizării acestuia în ediția următoare

România, pe primul loc în topul UE al corupției în școli

România este pe primul loc în UE privind corupția în școli, arată rezultatele unui sondaj realizat de fundaţia Eurofound. Specialiştii spun că vina le aparţine atât elevilor, cât şi profesorilor, iar efectele mitei se văd la Evaluarea Naţională, unde elevii au note mai mici decât media semestrială.  

Potrivit rezultatelor sondajului Fundației Europeană pentru Îmbunătățirea Condițiilor de Viață și de Muncă, România se află pe primul loc în ceea ce privește corupția în școli, pe locul doi şi trei aflându-se Croația și Ungaria. La polul opus se află Danemarca, Suedia și Finlanda. 

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională