Revista presei

30 mai 2019

Doi laureați Nobel primesc titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest Timişoara

Doi laureaţi ai premiului Nobel vor primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest Timişoara.

Este vorba despre Stefan Hell, distins cu Nobel pentru chimie în 2014 şi despre Gerard Morou – laureat al premiului Nobel pentru fizică în 2018.

De ce încearcă Titi Aur să impună în România simulatoarele de accidente: „Măcar copiii noştri să treacă prin asta, pentru a avea mai puţine evenimente“

Ediţia din acest an a proiectului Era Zero de la Universitatea de Vest a avut parte de prezenţa Academiei Titi Aur care a pus la dispoziţia participanţilor simulatoare pentru accidente.

Liderul mondial în producţia de sisteme de siguranţă pentru maşini, ZF Group, împreună cu Mindshub, primul hub educaţional din România, a lansat la Timişoara cea de-a doua ediţie a proiectului Era Zero. Proiectul este dedicat tinerilor participanţi la trafic. Ediţia din acest an a fost inedită datorită prezenţei Academiei Titi Aur care a pus la dispoziţia participanţilor simulatoare pentru accidente.  

 

Închide uşa, că-ţi fură zacusca! Afişele inedite care au împânzit Complexul Studenţesc din Timişoara

Nu au fost puţine cazurile în care studenţii din cămine au fost călcaţi de hoţi, mai ales că mulţi ies din cameră şi uită să încuie camera în urma lor.

Tocmai de aceea, poliţiştii au demarat o nouă campanie de prevenire a furturilor, în zona Complexului Studenţesc. Şi pentru a fi siguri că studenţii citesc afişele cu sfaturile lor, poliţiştii le-au conceput în versuri.

 

Verdict de plagiat în cazul fostului ministru al Culturii Ionuț Vulpescu. Rectorul Mircea Dumitru a cerut Ministerului retragerea titlului de doctor

Verdict de plagiat în cazul fostului ministru al Culturii Ionuț Vulpescu, constatat de Universitatea din București, potrivit surselor Edupedu.ro. Vulpescu a plagiat în teza sa de doctorat, iar rectorul Universității din București, Mircea Dumitru, a cerut Ministerului Educației să îi retragă titlul de doctor, spun sursele Edupedu.ro. Decizia vine după ce Universitatea a fost sesizată cu privire la plagiat de către lectorul Cătălin Cioabă.

Ionuț Vulpescu a susținut în noiembrie 2008, la Facultatea de Filosofie a Universității din București, teza de doctorat intitulată “Etica între teologie și filosofie. Analiză comparativă asupra valorii morale a muncii în ethosul creștin“. Vulpescu l-a avut coordonator de doctorat pe profesorul Vasile Morar.

Guvernul britanic a decis menținerea împrumuturilor pentru studenții europeni

Studenții din UE care încep studiile în Marea Britanie în anul universitar 2020/21 vor avea în continuare același statut ca până acum și vor fi eligibili pentru sprijin financiar pe durata studiilor universitare și postuniversitare, se arată într-un comunicat Integral.edu.

Împrumuturile pentru studii se vor acorda în continuare, indiferent dacă Brexitul va avea loc. Anunțul a fost făcut ieri, la Bruxelles, de Chris Skidmore, ministrul universităților din Marea Britanie.

S-a dat startul Ecotrophelia România 2019

Studenţi, masteranzi, doctoranzi şi cadre didactice de la facultăţi de profil din Bucureşti, Timişoara, Oradea, Suceava, Sibiu şi Galaţi au participat astăzi la deschiderea oficială a Ecotrophelia România 2019, ce a avut loc în sala D12 de la Facultatea de Inginerie.

“Această competiţie naţională este recunoscută ca fiind una dintre cele mai serioase, este o lecţie înaltă de creaţie alimentară în strânsă legătură cu mediul economic. Astăzi vrem să vedem zona în care aţi epatat în cercetare, în care faceţi alimente sănătoase pentru om şi pentru mediu”, a declarat în deschidere prof. dr. Petru Alexe, preşedintele ASIAR, unul dintre organizatorii evenimentului. 

Zilele Clujene ale Economiei Sociale

Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Departamentul de Asistenţă Socială, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca , organizează cea de a VI-a ediţie a Zilelor Clujene ale Economiei Sociale.

Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Departamentul de Asistenţă Socială, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca, în colaborare cu Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală-Consiliul Local Cluj-Napoca, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj, Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor Cluj-Napoca, Fundaţia Caritabilă „Sfântul Daniel”- Turda, Fundaţia pentru Ajutorarea şi Protejarea Handicapaţilor Neuropsihici Cluj-Centrul de zi „Sfânta Maria”, Asociaţia Umanitară „Împreună pentru Ei” Baia-Mare, Asociaţia „Pro Assisto” Câmpia Turzii, Asociaţia Meşterilor Populari Clujeni, Fundaţia pentru Îngrijirea Vârstnicului Cluj-Napoca, Asociaţia Handicope, Asociaţia Studenţilor de la Asistenţă Socială, Fundaţia „Ajutaţi Copiii România”, Exclusiv Catering & Events, organizează cea de a VI-a ediţie a Zilelor Clujene ale Economiei Sociale.

AFIȘ / UVT Liberty Marathon

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională