Revista presei

30 octombrie 2019

Ultimele zile de înscriere a proiectelor pentru Gala Edumanager 2019!

Portalul Edumanager.ro, împreună cu Oameni și Companii, organizează cea de-a VII-a ediție a Galei Edumanager.ro pe 21 noiembrie, la Hotel Ramada Parc, în București.

Și în acest an vor fi evidențiate eforturile care se fac pentru dezvoltarea sistemului educaţional din România şi vor fi puse în lumină proiectele importante derulate în 2019 de instituţiile de învăţământ universitar şi preuniversitar.

Gala EduManager.ro va fi precedată de Conferința Națională Management Modern în Educație, care va oferi participanților informații importante legate de aplicații și soluții de comunicare destinate instituțiilor de învățământ universitar și preuniversitar: legislație, fonduri europene, management instituțional.

Pentru a participa la Gala Edumanager.ro, toate instituţiile de învăţământ preuniversitar şi universitar, precum şi organizaţiile profesionale din domeniul educaţiei, sunt invitate să înscrie cele mai valoroase proiecte realizate în acest an, folosind formularele de înscriere de pe link-urile de mai jos:

DOMENIUL PREUNIVERSITAR

DOMENIUL UNIVERSITAR

Jurizarea proiectelor va fi realizată de comisii de specialitate, cu competențe pentru categoriile pe care le evaluează, alături de editorii portalului Edumanager.ro. Toate proiectele transmise vor fi publicate pe portalul EduManager.ro și în newsletter-ul dedicat comunității.

Termenul limită de trimitere a proiectelor propuse spre jurizare pentru Gala EduManager 2019 este 31 octombrie!

‘Muzeul Revolutiei’ se deschide partial in cladirea Garnizoanei din Timisoara. Expozitie de exceptie la 30 de ani de Revolutie

Cu cei doi stejari regali in fata, ca doi strajeri ce amintesc de trecutu-i glorios, cladirea Garnizoanei Timisoara asteapta de ani buni sa fie reabilitata si in incinta sa sa fie amenajat un muzeu. Acest lucru nu se va intampla prea curand, insa, la jumatatea lunii decembrie, o parte a imobilului va fi deschisa publicului.

La trei decenii de la Revolutia din 1989, Comenduirea Garnizoanei va fi redeschisa asadar publicului, insa nu in totalitate. O parte din imobil va gazdui o expozitie ce va comemora momentele din acel Decembrie, una la care inca se lucreaza si care va fi organizata de Directia de Cultura Timis.

„Intr-un prim plan de actiune, am propus Ministerului sa organizam in data de 16 decembrie o expozitie in acel spatiu, pe o parte din el, si suntem in plin demers pentru a sarbatori Revolutia, cei 30 de ani, si pentru a deschide macar partial acel spatiu pentru cei care vor sa isi imagineze cum va arata. Avem cateva posibile expozitii, lucram la continut, si la partea tehnica pentru a putea fi acel spatiu propice… Aceasta expozitie se face fara buget. Pur si simplu prin eforturile institutionale si a celor care vor sa ne ajute. Speram sa prezentam continuturi interesante, unele inedite, si sa fie un punct de atractie in care publicul larg sa vada parte din Revolutia care a avut loc acum 30 de ani. Sunt convins ca vor exista multe evenimente de mare amploare dedicate Revolutiei, dar ne vom aduce si noi contributia in viitorul spatiu al Muzeului Revolutiei„, a declarat Sorin Predescu, directorul Directiei de Cultura Timis.

MARȚI, 5 NOV, LA UVT - Blockchain Workshop - Aplicabilitate în mediul Bussines - ÎNSCRIERILE SUNT ÎNCĂ DESCHISE

BLOCKCHAIN WORKSHOP este conceput pentru a cunoaște noțiunile de bază și aplicabilitatea blockchain-ului ca tehnologie de ultimă generație în Industria 4.0 asupra domeniilor business.

INTRARE LIBERĂ – 40 LOCURI DISPONIBILE
ÎNSCRIERI AICI:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf7PLmGIOkgWWAv0FVojjEWOYutiaM8CzVOSeVLs4vSD8CGDw/viewform

Învață să:
– Înțelegi și evaluezi impactul tehnologiei blockchain și aplicabilitatea sa în educație și în mediul business (domenii precum precum industrie, energie, mediu, e-governance, security, supply chain).
– Cunoști modul în care tehnologia blockchain securizează și facilitează un marketplace fără intermediari tradiționali.
– Aplici conceptele blockchain și procesele existente în ecosistemul organizațional din care vrei să faci parte.
– Înțelegi rolul practic blockchain în securizarea oricăror resurse digitale.
– Cunoști modul în care blockchain susține sistemele economice.
– Înțelegi legătura dintre Blockchain și tehnologiile AI & IoT dintr-o perspectivă economică.
– Q&A session
SPEAKERI:
ARMAND DORU DOMUȚA – CEO Restart Energy Innovative Technology , Președinte Asociația Blockchain Romania
MIHAI ALISIE – Co-Founder Ethereum, Bitcoin Magazine Creator
CIPRIAN PUNGILĂ – Lector dr., Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea de Vest din Timișoara
CRISTIAN MIHAI CIRA -Lector dr., Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea de Vest din Timișoara
ADRIAN SPĂTARU – Asistent drd., Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea de Vest din Timișoara
CARMEN HOLOTESCU – Prof.univ.dr.ing, Facultatea de Inginerie, Universitatea “Ioan Slavici” din Timișoara”

PIAȚA MUNCII - Două milioane de români nu au lucrat nicio zi în viața lor

Lumea spune despre Ioana M. că e o tipă șmecheră și descurcăreață, dacă asta n-o fi vreo construcție pleonastică. Ioana nu a lucrat niciodată la cei 36 de ani și nici nu are de gând să se apuce acum. Ea face parte din cele două milioane de români care nu au avut niciodată o slujbă. Din cele 2.000.000, doar 300.000 au admis că s-au ocupat de creșterea copilului, restul indicând ”alte motive”. Cifrele aparțin Statisticii, care tocmai ce a publicat o cercetare despre cum împacă românii viața profesională cu cea de familie.
La polul opus Ioanei e Adrian T. Muncește în două locuri pentru a-și achita cele două credite luate și pentru a avea cu ce să-și crească băiețelul de 5 ani. Adrian a divorțat acum 3 ani, a obținut custodia copilului, dar programul încărcat de la serviciu îl face aproape indisponibil băiețelului. A apelat la părinți să-l ajute, dar aceștia au propria gospodărie în Marmureș și nu pot petrece în Capitală atât timp cât ar fi nevoie. Când Adrian i-a cerut șefului o zi liberă pentru a fugi cu copilul la medic, șeful i-a retezat-o scurt: ”Nu știu dacă e cel mai potrivit moment să-ți iei liber. Avem atâta treabă…!”. Și nu exagera nici el prea tare.
 
Potrivit datelor INS, aproape un million de români se confruntă cu impedimente profesionale care le îngreunează armonizarea carierei cu viața de familie. Principalele două problem invocate sunt: programul de lucru imprevizibil sau dificil și distanţa mare între domiciliu şi locul de muncǎ.

 

Să nu râzi – o carte ca o piatră la rinichi – lansare, La două bufnițe Timișoara

Cel mai recent roman intitulat “Să nu râzi” scris de Raluca Feher va fi lansat La două bufnițe din Piața Unirii Timișoara, joi, 7 noiembrie 2019, de la ora 18.30.

Alături de autoare se vor afla Robert D. Reisz, profesor și conducător de doctorate în științe politice la Universitatea de Vest din Timișoara și Magdalena Mărculescu, director editorial TREI.

Să nu râzi este o experiență limită, ascunsă de obicei de mituri și tăceri. Doare, exasperează. Eliberează”, explică Mihaela Miroiu, filosof, scriitoare

“Pentru proza pe care ne-o propune Raluca Feher putem prelua, într-o formulă redusă, ceea ce a spus cândva un gânditor care a marcat istoria reflecției: să nu râzi, să nu plângi, doar să înțelegi.
Și, de fapt, ce avem noi aici?

Ceva consistent și, pentru literatura de azi, luminos și incitant. Ceva care, între altele, ne îndeamnă să parafrazăm formula invocată mai sus. Fiindcă despre literatura pe care o face Raluca Feher, cu o siguranță de sine extraordinară, cu nerv, cu o tăietură a frazei care tinde spre o (binevenită pentru proză) precizie de tip chirurgical, și, îngăduiți aceasta, cu grație și șarm, se poate spune imediat și bine-meritat: să nu râzi, să nu plângi, să înțelegi; dar și să admiri, să te bucuri.

Și să dai mai departe. Și anume: să te bucuri și să dai mai departe literatură de foarte bună calitate!”, scrie Cristian Pătrășconiu, jurnalist cultural.

ONLINE / Barack Obama, despre activiştii de pe reţelele sociale: Dacă tot ce faci este să arunci cu pietre, nu vei ajunge prea departe

Barack Obama îi critică pe activiştii online care nu fac decât să critice poziţiile politice ale altora fără să facă ceva constructiv. Fostul preşedinte american a vorbit în cadrul unui eveniment la fundaţia pe care o conduce despre cultura „cancel” din mediul online şi despre felul în care tinerii se raportează la politică şi la discursul politic.

„Această idee a purităţii, a hotărârii de a nu face niciodată compromisuri, de a fi întotdeauna «conştient» politic… etapa asta trebuie depăşită repede. Lumea este un loc dezordonat, sunt multe ambiguităţi. Oamenii care fac lucruri bune au defecte. Oamenii cu care te lupţi îşi iubesc şi ei copiii şi împărtăşesc anumite lucruri cu tine. Un pericol pe care îl văd în legătură cu felul în care acţionează tinerii şi care este exacerbat şi de reţelele sociale: se simte că unii cred că felul în care pot schimba lucrurile este să fie din ce în ce mai critici la adresa celorlalţi. Atunci când scriu pe Twitter şi critică pe cineva care nu a făcut ceva bine, sau a folosit un cuvânt într-un sens greşit, atunci se pot relaxa şi se pot simţi bine cu ei înşişi. Ăsta nu e activism… Nu aşa schimbăm lumea. Dacă tot ce faci este să arunci cu pietre, cel mai probabil nu vei ajunge prea departe”, a spus Barack Obama.

 

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională