Revista presei

5 decembrie 2018

Situația economică a României și a Uniunii Europene, în dezbatere la UVT, în prezența unui oficial al FMI

Universitatea de Vest din Timișoara continuă campania sa de conectare a comunității academice cu mari personalități ale mediului socio-economic la nivel național și internațional. Astfel, ieri, 3 decembrie, situația economică a României și a Uniunii Europene s-a aflat în dezbatere la UVT în prezența unui oficial al Fondului Monetar Internațional.

Mesajul rectorilor şi foştilor rectori din Cluj: Tinerii noştri colegi, studenţii, să conştientizeze că ei vor fi noua elită care va conduce naţiunea

Clubul Rectorilor şi Fundaţia Transilvania Leaders adresează un mesaj public tinerilor studenţi în anul Centenarului.

Rectori şi foşti rectori ai universităţilor din Cluj transmit un mesaj comun în anul Centenarului.

Proiecte studenţeşti în atenţia companiilor IT

Facultatea de Informatică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, alături de Institutul de Informatică Teoretică al Academiei Române, filiala Iaşi) sub auspiciile Academiei de Ştiinţe Tehnice din România organizează în zilele de 13-14 decembrie 2018, în Sala Paşilor Pierduţi, cea de-a cincea ediţie a workshopului BringITon! (http://bringiton.info.uaic.ro/), prin care se doreşte stabilirea şi consolidarea de parteneriate între mediul universitar de IT din România, investitori şi companii de profil.

USAMV Cluj-Napoca îi specializează pe studenţi în tainele potcovirii cailor, o meserie pe cale de dispariţie

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj a demarat un curs de specializare în potcovărie, intenţia proiectului fiind aceea de a crea în acest mod specialişti care să predea, ulterior, această meserie în România.

Poreclele, insultele, tachinările, intimidările, umilirile și violențele în școli, interzise prin lege, de astăzi

Iniţiativa legislativă împotriva violenţei psihologice – bullying în şcoli a fost adoptată de Senat, care este cameră decizională.

Legea Educaţiei Naţionale a fost astfel completată cu o secţiune care prevede expres definirea şi prevenirea bullying-ului, asistenţa psihologică, dar şi formarea şi informarea personalului didactic cu privire la problemele care decurg din acest tip de comportament.

Proiect inedit: educaţie de protejare sexuală prin jocuri didactice, în trei licee din Iaşi

Şase licee din Iaşi şi Botoşani vor fi dotate cu 12 jocuri educaţionale în cadrul unei campanii de informare a adolescenţilor cu privire la protejarea împotriva bolilor cu transmitere sexuală. 

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională