Revista presei

6 decembrie 2018

Cadouri la cutie pentru copii din Timiș care speră ca în acest an să vină Moș Crăciun

Aveți nevoie de o cutie, de ce să puneți în ea, și gânduri bune pentru copiii care nu au avut atât de mult noroc, dar care îl așteaptă în acest an pe Moș Crăciun. Vreți să fiți cei care le aduc cadoul de sub brad?

Puteți împlini visele unor elevi din Timișoara. Tinerii artiști au nevoie de instrumente

Visele tinerilor artiști de la Liceul de Artă Ion Vidu din Timișoara pot fi împlinite. Tinerii își doresc unele instrumente pe care să-și exercite talentul, iar voi sunteți cei care puteți îndeplini aceste vise.

Ore suspendate din cauza frigului. Sute de elevi au fost trimiși acasă

Peste patru sute de copii au fost trimiși acasă după ce la Școala Gimnazială nr.4 din Lugoj cursurile au fost suspendate din cauza frigului.

Decizia a fost luată de conducerea unității de învățământ de pe strada Victor Vlad Delamarina, miercuri dimineața.

Altercația verbală dintre directorul școlii din Șag și o învățătoare ar putea duce și la sancțiuni disciplinare

Directorul și o învățătoare de la Școala din Șag au avut o altercație verbală, luni seară, pe holurile unității de învățământ, în timpul unei ședințe cu părinții. A fost chemată Poliția, care i-a amendat pe amândoi. Cei doi au fost chemați și la Inspectoratul Școlar Județean Timiș pentru a da lămuriri. Vor merge și reprezentanții inspectoratului în școală, la Șag, pentru a cerceta cazul. S-ar putea lăsa cu sancțiuni…

Laborator de nanotehnologie, inaugurat la UBB Cluj-Napoca

Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai a inaugurat un nou laborator didactic de nanotehnologie, anunţă Departamentul de Comunicare al Universităţii Babeş-Bolyai.

Laboratorul este dotat cu echipamente şi instrumente noi în valoare de 25.000 de euro, care fac posibilă participarea studenţilor de la specializările chimie şi inginerie chimică la laboratoare de nanotehnologie.

Două titluri de „Doctor Honoris Causa” decernate la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Pe 5 decembrie 2018, în Aula Universității, au avut loc ceremoniile pentru decernarea titlului de „Doctor Honoris Causa” al Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău Prof. univ. dr. ing. Jose Luis CUETO ANCELA şi Prof. univ. dr. ing. Juan Antonio LOPEZ RAMIREZ de la Universitatea din Cadiz, Spania.

Peste 1.000 de participanţi la “International Medical Students’ Congress of Bucharest”

Peste 1.000 de participanţi din ţări precum Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Belgia, Olanda, Elveţia, Italia, Polonia, Turcia, Thailanda, Hong Kong şi România vor fi prezenţi la cea de a doua ediţie a “International Medical Students’ Congress of Bucharest”, care are loc la Bucureşti între 5-9 decembrie.

Cele două scenarii din proiectul „România educată”, lansat de Iohannis: studii liceale de trei sau patru ani, bacalaureat teoretic, aplicat sau internațional, licența profesională

Proiectul „România Educată”, lansat miercuri de președintele Klaus Iohannis, propune două scenarii pentru structura sistemului educațional, vizând toate ciclurile de învățământ. Ambele scenarii au în comun tranziții mai flexibile între cicluri, opțiuni suplimentare pentru tinerii din învățământul profesional, dezvoltarea învățământului de tip dual și prevăd, totodată, un rol crescut al consilierilor și portofoliilor educaționale, care devin operaționale. 

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională