Revista presei

6 noiembrie 2018

MEN a aprobat metodologia de evaluare a studiilor universitare de doctorat

Studiile universitare de doctorat, şcolile doctorale şi instituţiile de învăţământ care oferă aceste programe vor fi evaluate de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, anunţă MEN, precizând că evaluarea va avea loc periodic, iar metodologia a fost aprobată.

Studenţi europeni la inginerie industrială şi management la UMFST Târgu Mureş

Universitatea de Vest din Timișoara alocă anul acesta suma de 90.000 de lei sub formă de burse către 30 dintre doctoranzii universității. Au participat la competiție peste 120 de cercetători din diferite domenii de studii doctorale (matematică, fizică, informatică, chimie, sociologie, psihologie, economie, filologie, muzică, teatru etc).

Laborator Huawei unic în ţară la Universitatea Tehnică. Studenții au șanse de angajare

Reprezentanţii companiei Huawei, alături de reprezentanţii Universităţii Tehnice „Gh. Asachi“ (TUIASI), au inaugurat ieri, în mod oficial, Centrul de Instruire Huawei Authorized Information and Network Academy (HAINA), unic în ţară. Astfel, studenţii vor putea participa la o serie de cursuri online la finalul cărora, prin intermediul unor testări, vor putea participa la internship-uri în cadrul companiei Huawei sau chiar se vor putea angaja la finalul studiilor.

Simona Halep a devenit Ambasador al Universității „Ovidius” din Constanța

La Universitatea „Ovidius” din Constanța a avut loc, ieri, festivitatea de acordare a titlului onorific de Ambasador jucătoarei de tenis Simona Halep, numărul 1 în clasamentul mondial. Simona Halep a fost însoțită la festivitate de tatăl ei, Stere Halep, și a beneficiat de o primire deosebită, fiind înconjurată cu multă căldură de toți cei prezenți.

USM şi UTM prezente în topul celor mai bune universităţi

Republica Moldova are doar două universităţi în topul celor mai bune instituţii de învăţământ superior din Europa de Est şi Asia Centrală, pentru anul 2019.

Potrivit unui clasament, realizat de QS Top Universities, din lista celor 300 de instituţii, Republica Moldova este reprezentată de Universitatea de Stat, clasată pe locul 276 şi Universitatea Tehnică, aflata cu o pozitie mai jos.

Dezbaterea „Valori morale în Anul Centenarului”, la Institutul Cultural Român

Prof. univ. dr. Mircea Dumitru, rector al Universităţii din Bucureşti, Valentin Mureşan (Facultatea de Filosofie, UB), prof. univ. dr. Viorel Vizureanu (Facultatea de Filosofie, UB), conf. univ. dr. Cristian Iftode (Facultatea de Filosofie, UB) şi lect. univ. dr. Emilian Mihailov (director executiv al Centrului de Cercetare în Etică Aplicată) vor vorbi marţi, de la ora 18.00, în Sala Mare a ICR despre „Valori morale în Anul Centenarului”.

Proiect OUG: Acordarea a 500 de euro pentru educaţie timpurie, amânată până la sfârșitul lui 2020

Executivul ar putea amâna, din nou, alocarea sumei de 500 de euro pentru educația copiilor. Este vorba de banii pe care statul ar fi trebuit să îi acorde, încă din 2013, fiecărui nou-născut pentru educația timpurie. Cel puţin asta prevede articolul 356 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională