Revista presei

7 octombrie 2018

Starea post-Bologna – în analiză UVT, România, – Universitatea din Milano, Italia

Universitatea de Vest din Timișoara face parte din proiectul Erasmus+ KA2 Eco/logical Learning and Simulation Environments in Higher Education (ELSE), 2018-2021. Acesta este coordonat de către  prof. dr. Alba Graziano de la Università degli Studi dellaTuscia, Italia, iar parteneri sunt nouă instituții europene. Echipa UVT este reprezentată de către Facultatea de Litere, Istorie și Teologie pe de-o parte, prin lect. dr. Aba-Carina Parlog, și de către DPPD, prin conf. dr. Marius Crișan.

Seară de colinde la Casa Studenților din Timișoara, alături de invitați speciali

Tradiția continuă pentru tinerii care formează Liga Studenților din Timișoara. Și în acest an, mizând pe principiul „ce faci, te face”, aceștia au ales câteva colinde vechi, culese din inimile Transilvaniei și Banatului, pe care le vor interpreta în cadrul unui concert.

Burse de studiu de 50.000 euro: Competiție de antreprenoriat pentru liceeni și studenți în Iași, Galați, Sibiu, Cluj și Timișoara

The Entrepreneurship Academy (EA), prima facultate din Sud-Estul Europei dedicată antreprenoriatului, împreună cu Banca Transilvania, lansează competiţia naţională EntrepreNation CityStart, destinată liceenilor şi studenţilor în anul I pasionaţi de business, management, antreprenoriat şi intraprenoriat. Aceasta este destinată dezvoltării aptitudinilor antreprenoriale a peste 300 de tineri, iar câştigătorii vor avea acces la burse de studiu în valoare totală de peste 50.000 de euro.

Cea de-a cincea editie a workshopului "BringITon!", prin care se doreste stabilirea si consolidarea de parteneriate in mediul universitar de IT din Romania, la UAIC Iasi

Facultatea de Informatica a Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi, alaturi de Institutul de Informatica Teoretica al Academiei Române, filiala Iasi, sub auspiciile Academiei de Stiinte Tehnice din România organizeaza, în zilele de 13 si 14 decembrie 2018, în Sala Pasilor Pierduti, cea de-a cincea editie a workshopului “BringITon!”, prin care se doreste stabilirea si consolidarea de parteneriate între mediul universitar de IT din România, investitori si companii de profil.

Proiectul PACT, lansat la UCB. Aproape 90 de studenți vor avea un loc de muncă

Proiectul PACT a fost lansat, ieri, la Facultatea de Științe ale Educației, Drept și Administrație Publică de la Universitatea „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu. La eveniment au participat zeci de studenți.

Educatoare din Focşani reclamată că ar fi agresat un copil de trei ani, cercetată de poliţiştii de la Investigaţii Criminale

Cazul educatoarei de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 15 din municipiul Focşani, reclamată de un părinte că ar fi agresat fizic un copil de trei ani, este cercetat de poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani, potrivit procurorilor, scrie Agerpres. 

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională