Revista presei

7 noiembrie 2018

Universitatea de Vest din Timişoara: Sfârşitul lui 2019, termen optimist pentru evaluarea şcolilor doctorale

Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara spune că noile reguli pentru evaluarea şcolilor doctorale sunt binevenite pentru reabilitarea cercetării din România.

Premiu de 5.000 de euro pentru inovare în educaţie, cîștigat de un profesor de la Universitatea de Vest

Un cadru didactic de la Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un premiu de 5.000 de euro pentru un proiect inovator în domeniul educației. Este vorba despre conferențiarul Darian M. Onchiș de la Facultatea de Matematică și Informatică a UVT care reușit să obțină premiul în cadrul primei ediții a Galei Bursele ANIS.

Consiliul Județean al Elevilor Timiș: Discriminarea, una dintre problemele din școlile din România

Violența psihologică și fizică, pe scurt bullying, va avea parte de un cadru lesgialtiv pentru a nu mai avea loc în școlile din România și pentru a putea fi prevenită. Consiliul Județean al Elevilor Timiș salută adoptarea proiectului de lege referitor la bullying adoptat zilele trecute de Camera Deputaților.

Raport al Consiliului Elevilor Timis: peste 40% dintre elevii respondenti isi simt integritatea pusa in pericol

Bullying este un cuvânt din ce în ce mai actual în școlile din Timiș, din România. Violența psihologică și fizică, exercitată în mod repetat în perimetrul școlilor are urmări, uneori, dramatice. În România, a trecut de Camera Deputaților, proiectul de lege care interzice violența psihologică de tip ,,bullying”, iar reprezentanții Consiliul Județean al Elevilor Timiș salută acest lucru.

Elev de la Școala de Arte, marele câștigător al Expoziției Naționale de Artă Naivă

Un elev al clasei de sculptură a lui Marius Bacriu, de la Școala de Arte din Timișoara, este marele câștigător al unuia dintre cele mai importante premii naționale de artă. El a adus acasă locul I de la Expoziția Națională de Artă Naivă 2018, de la Pitești.

Adela Bradu (Microsoft România): 30% dintre profesorii care folosesc tehnologia au cu 30% mai mult timp pentru clasă

Aproape o treime (30%) dintre profesorii care folosesc tehnologia au cu 30% mai mult timp pentru clasă, iar România trebuie să meargă pe acest traseu, a declarat Adela Bradu, director comunicare Microsoft România, în marja evenimentului Microsoft Business Summit 2018.

STUDIU Costul cu educația pentru un copil în 2018 – cât 6 alocații pe lună

Rechizitele, manualele, serbările și excursiile, plus cheltuiala cu after-school-ul înseamnă un buget lunar de 545,8 lei pentru un copil. Asta arată cel mai recent studiu al fundației Friedrich Ebert Stiftung, ”Coșul minim de consum lunar pentru un trai decent pentru populația României”, publicat la finalul lunii octombrie 2018.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională