Revista presei

9 decembrie 2019

INVITAȚIE: UVT STARTUP NETWORK - antreprenoriat și inovare socială

Te-ai întrebat vreodată cum reușesc micile start-up-uri locale să devină jucători importanți pe piața națională și chiar globală? De unde vin finanțările, ce oportunități de business sunt disponibile pe piață și cum arată start-upurile în primul an de la înfințare?

#StartUPNetwork by UVT aduce peste 80 de afaceri la început de drum, dar curajoase și cu potențial, ca tu să afli „tip-and-tricks” și să faci „knowledge sharing” cu posibili parteneri. Te așteptăm la CRAFT să descoperi ce produse și servicii au dezvoltat afacerile finanțate de către #UVT.

De asemenea, ți-am pregătit și o conferință menită să-ți pună pe masă poveștile de succes a 3 start-up-uri, dar și un meeting cu investitori deschiși la cât mai multe idei noi.

Iată cele 3 componente ale evenimentului:
– Targ: toate startupurile participante vor avea un stand la care sa isi prezinte produsele și serviciile;
– Conferinta: a carei agenda o puteti gasi mai jos;
– Matchmaking: sesiune dedicata pentru networking.

În această seară, la „Două bufnițe”, Mircea Mihăieș despre „O noapte cu Molly Bloom”

Librăria independentă La Două Bufnițe, din Piața Unirii nr. 11, Timișoara, organizează lansarea de carte & ședință de autografe Mircea Mihăieș despre O noapte cu Molly Bloom. Romanul unei femei editura Polirom, 2019, luni, 9 decembrie 2019, ora 18.00.

„Un evantai multicolor: cu acest obiect în minte, m-am aventurat în scrierea cărţii de faţă, animat de gîndul secret de a construi un Anti-Ulysses. Fascinat de fiinţa de hîrtie care, simultan, se ascundea şi atrăgea atenţia asupra sieşi, am început să explorez un continent al feminităţii explozive şi tainice, misterioase şi accesibile, travestite şi autodemascate.

E povestea unui personaj care ilustrează acut şi subminează radical ideea de pasiune amoroasă în cultura occidentală a ultimelor secole.

Molly Bloom e şi „nevasta veselă” din Windsorul shakespearian, e şi Moll Flanders, şi Fanny Hill, şi sora mai mică şi mai puţin nevrotică, dar mai îndrăzneaţă a Annei Karenina şi a Emmei Bovary, şi Justine a lui Sade, şi Venus în blănuri, şi eroina unei Histoire d’O ce n-a mai fost scrisă, şi o Simone de Beauvoir avant la lettre.

E întruparea senzualităţii şi a neruşinării, a visării exaltate şi a tînjirii deznădăjduite.

CONFERINȚELE UVT: marți, 10 decembrie, de la ora 18

Vă așteptăm la una dintre cele mai interesante întâlniri din seria Conferințele UVT, marți seară, de la ora 18, la amfiteatrul A11.

DEZBATERE - Bugetul și prioritățile UE pentru 2021-2027, în dezbatere la UVT, miercuri, 11 decembrie

Reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Ministerului Fondurilor Europene vor intra în dialog cu cetățenii din Timişoara, într-o întâlnire organizată la Universitatea de Vest.

Un dialog liber și deschis despre viitorul Europei este invitația pe care Agenția pentru Dezvoltare Regională o lansează tuturor persoanelor interesate din Regiunea Vest pentru data de 11 decembrie.

Întâlnirea, organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în parteneriat cu Comisia Europeană și Universitatea de Vest din Timișoara, are ca temă Prioritățile bugetare ale Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027.

Vor vorbi despre ce urmează la nivel european și național şi vor răspunde întrebărilor cetățenilor Vittoria Alliata di Villafranca, din partea Comisiei Europene, director în cadrul DG Regio – Direcția Generală pentru Politică Regională și Urbană, şi Ioan Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene din România.

Dezbaterea este programată în 11 decembrie, între orele 9.30-11, în Amfiteatrul A11 al Universității de Vest din Timișoara. 

PISA 2018: Mai mult de jumătate dintre elevii de 15 ani cred că nu-și mai pot îmbunătăți inteligența. În Estonia, 77% cred că și-o pot îmbunătăți. Tu ce crezi?

Aproape 57% dintre elevii români de 15 ani care au participat la testarea PISA 2018 au declarat că sunt „de acord” și ”cred cu tărie” că “inteligența lor este ceva pe care nu îl mai pot schimba foarte mult”, arată Volumul III al Raportului Rezultatelor PISA 2018: „Ce înseamnă viața școlară pentru viața elevilor”. Media țărilor OECD arată că numai 37,4% dintre elevii statelor dezvoltate cred acest lucru. Iar în Estonia, țara din Uniunea Europeană cel mai bine clasată la testele PISA 208, doar 23% cred că nu își mai pot îmbunătăți inteligența.

PISA 2018 analizează „mentalitatea de creștere” (growth mindset) pe care o au elevii de 15 ani din cele 79 de țări și economii în care s-a desfășurat testarea.

În România, 56,7% dintre elevii de 15 ani au declarat că „sunt de acord” sau că ”sunt în acord puternic” cu următoarea afirmație: „Inteligența ta este ceva pe care nu îl mai poți schimba foarte mult”.

(La PISA 2018 au participat 5.075 de elevi din țară, iar rezultatele sunt reprezentative pentru populația de 15 ani a României, potrivit OECD).

Mentalitatea de creștere, sau teoria incrementală a inteligenței, este convingerea că abilitățile și inteligența cuiva se pot dezvolta în timp. Ea este în contrast cu mentalitatea fixă, care înseamnă credința că cineva este născut cu un anumit nivel de inteligență și cu anumite abilități.

 

SĂPTĂMÂNA ACEASTA, LA UVT - Târgul Socio Claus

Studenţii de la Sociologie, împreună cu mai multe asociaţii timişorene pun la punct un târg special. În standurile amenajate în holul Universității de Vest Timişoara vor fi vândute produse tradiţionale specifice sărbătorilor de iarnă, manufacturate.

Departamentul de Sociologie din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie organizează, în contextul Săptâmanii Studenților la Sociologie și Resurse Umane și al proiectului pentru comunitate ”Calitatea vieții copiilor cu autism (TSA) din jud. Timiș”, Târgul Caritabil „Socio Claus”.

Evenimentul, care va avea loc în perioada 9-13 decembrie, între orele 10-16, în holul de la intrarea Universității de Vest, își propune să aducă la standuri produse manufacturate specifice sărbătorilor de iarnă, realizate de studenții Departamentului de Sociologie, de părinți ai unor copii cu dizabilități și de asociații și ONG-uri din Timișoara: Asociația Școala Mamei Junior, Copii și Zâne, Fundația de Abilitare Speranța, Asociația Alex, Radu și autismul, Centrul de Resurse și Asistență Educațională Speranța, Centrul Marisa.

Toate fondurile care se vor strânge in urma comercializării produselor vor fi destinate susținerii terapiilor copiilor cu dizabilități.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională