Revista presei

9 noiembrie 2018

Eveniment pentru profesori, la Timisoara: Cum gestionam situatiile de bullying la scoala

La Timișoara va avea loc un atelier despre cum putem gestiona situațiile de bullying la școală. Bullyingul se traduce simplu prin violență fizică sau verbală între colegi, în mod repetat, pe teritoriul școlii, iar Timișul nu este străin de astfel de situații.

Puteti contribui la dotarea cu carti a unei biblioteci dintr-o cresa sau gradinita din Timis

Puteți contribui la dotarea unei biblioteci dintr-o creșă sau grădiniță din Timiș. Reprezentantele Academiei Mămicilor Timișoara împreună cu partenerii lor au demarat proiectul “100 de mini-biblioteci”.
 

Greu de mutat. Inspectoratul Scolar ramane in centru, la Timisoara, cel putin inca 2 ani

Dupa ani intregi de cand a fost anuntata intentia de a muta institutia din centrul orasului, pana acum nu s-a miscat niciun deget. Iar asta pentru ca Ministerul Educatiei nu a alocat bani pentru lucrarile necesare.

Cluj: Studenţi ai UBB vor concura la competiţia de studii de caz de la Georgetown University

O echipă de patru studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai va concura la competiţia internaţională de studii de caz în management strategic organizată la Georgetown University din Washington D.C., SUA.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași își premiază profesorii și cercetătorii de „Zilele TUIASI”

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași celebrează începând de pe 6 noiembrie, „Zilele TUIASI”. Timp de două săptămâni se marchează în continuare, după festivitatea din 1 octombrie la care a participat și președintele României, Klaus Iohannis, împlinirea a 205 ani de când Gheorghe Asachi a ținut la Iași primele cursuri de inginerie în limba română.

Târgul de cariere la Universitatea Politehnica din Bucureşti. Angajatorii spun că studenții vin cu cerinţe 'suprarealiste'

Circa 20.000 de studenţi sunt aşteptaţi joi la târgul de cariere, organizat de Universitatea Politehnica din Bucureşti. În timp ce studenţii sunt interesaţi de joburi cu oportunităţi de avansare, angajatorii spun că tinerii nu sunt stabili şi cer salarii prea mari pentru nivelul de experienţă, scrie Mediafax.

2.000 de studenți participanți și sute de CV-uri depuse la Târgul Internațional de Cariere în Inginerie organizat de Politehnica ieșeană

Studenţii Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) vor avea ocazia să afle în 13 noiembrie cum pot face şi ei o afacere de succes, de la Liliana Paraipan, proprietara unor spa-uri din Bucureşti, aceasta fiind printre antreprenorii invitaţi să conferenţieze la instituţia de învăţământ superior, a precizat pentru profesorul Mihaela Rotaru, coordonatorul proiectului.

Concurență mare la concursul de admitere în rezidențiat. Câți candidați s-au înscris

Concursul de admitere în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, va fi organizat în 2018 de către Ministerul Sănătății , duminică, 18 noiembrie. Acesta urmează să se desfăşoare în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara, iar pentru cele 4.357 de locuri scoase la concurs, la nivel naţional, s-au înscris 8.420 de candidaţi, aproximativ 40% – 3.251 de concurenţi urmând să susţină examenul în centrul universitar Bucureşti.

Profesorii din România se pot dezvolta în plan profesional predând în şcoli din SUA

Profesorii de matematică, ştiinţe şi limbi străine din România se pot dezvolta în plan profesional predând în şcoli din SUA prin intermediul unui program iniţiat de Organizaţia Participate, care a început procesul de recrutare.

“După 11 ani de la prima ediţie desfăşurată în România, Participate îi invită din nou pe profesorii români să se înscrie în program, pentru a preda în şcoli primare din Statele Unite în anul şcolar 2019. Ediţia din anul acesta este dedicată profesorilor de matematică, ştiinţe şi limbi străine. În perioada 7 noiembrie – 31 decembrie 2018, organizaţia îşi începe procesul de recrutare în România şi oferă profesorilor români oportunitatea de a preda matematică, ştiinţe şi limbi străine (inclusiv limba engleză ca a doua limbă), în şcoli primare. Toate posturile sunt cu normă întreagă şi remunerate, cu beneficii competitive pentru sănătate şi oportunităţi de dezvoltare profesională. Ca un beneficiu suplimentar, soţul şi copiii profesorilor selecţionaţi pot să îi însoţească în Statele Unite, programul acoperind toate aranjamentele necesare pentru călătorie”, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională