Revista presei

9 mai 2019

Premiera absolută a organizării Ceremoniei absolvenților UVT în Piața Victoriei

Universitatea de Vest din Timișoara, una dintre cele mai prestigioase, motivate și dinamice instituții de profil din România, adaugă în spațiul public timișorean o premieră absolută, în frumoasa tradiție a orașului nostru, care a înregistrat de-a lungul timpului multe premiere naționale și internaționale.

De această dată, în premieră, într-un an special, când se împlinesc 30 de ani de la Revoluția din 1989, Comunitatea academică și absolvenții UVT vor fi prezenți în Piața Victoriei, locul care simbolizează câștigarea libertății pentru noi toți. Acest eveniment aparte, ca o punte de legătură între trecut și viitor, nu va rămâne doar în memoria colectivă a comunității universitare a Universității de Vest, ci se va înscrie, cu siguranță, în memoria orașului nostru. La festivitățile pe care le vom organiza vineri, 10 mai 2019, sunt invitați toți cei interesați, timișoreni și vizitatori ai orașului nostru, alături de părinți, cadre didactice, elevi, angajatori parteneri ai UVT, pentru ca să-i aplaude pe absolvenții UVT din promoția acestui an.

Ceremonia învestirii cu titlul de cetățean de onoare a părintelui picturii monumentale, maestrul Ştefan Szönyi

Chiar în anul în care Universitatea de Vest din Timișoara celebrează 75 de ani de când Majestatea Sa Regele Mihai semna decretul regal de înființare, meritele deosebite ale maestrului Ştefan Szönyi în domeniul culturii sunt recunoscute de către întreaga comunitate a orașului, la inițiativa Primăriei Timișoara, care îi va acorda onorantul titlu de cetăţean de onoare post-mortem al municipiului Timișoara.

 

Astfel, vă invităm vineri, 10 mai, de la ora 10:00, în holul principal al UVT, pentru a participa la ceremonia învestirii cu titlul de cetățean de onoare a părintelui picturii monumentale, maestrul Ştefan Szönyi, precum și la o incursiune în viața și opera artistului.

Ceremonia absolvenților UVT

Absolventii Universitatii de Vest din Timisoara vor aduce in spatiul public timisorean o premiera absoluta. Pentru ca in acest an se implinesc 30 de ani de la Revolutia Romana , comunitatea academica si absolventii UVT vor fi prezenti in Piata Victoriei, locul care simbolizeaza castigarea libertatii.

Festivitatea de absolvire va fi organizata vineri, 10 mai.

Ziua de sarbatoare va alterna momente artistice, ceremoniale si multa buna dispozitie, in cele doua locatii centrale alaturate din centrul Timisoarei, Piata Libertatii si Piata Victoriei.

Evenimentele vor incepe la ora 17, in Piata Libertatii, cu sosirea studentilor care vor putea interactiona cu angajatorii la standurile de prezentare. De la ora 18.45, in Piata Victoriei va avea loc un flash mob organizat de Facultatea de Educatie fizica si Sport din UVT, iar de la ora 19.00, tot in Piata Victoriei, are loc ceremonia de absolvire a UVT din 2019, cand vor fi premiati sefii de promotie ai celor 11 facultati din UVT.

In Piata Libertatii, dupa ora 20.30 va avea loc un party organizat de comunitatea alumnilor UVT sub genericul “UVTerra Blue Sensation”, care va cuprinde trei ore de open-space dance-party, in care vor fi prezenti trei DJ, vor fi proiectate productii vizuale pe cladiri, vom descoperi surprize de gheata si statui vivante, dar alte momente pregatite de UVT si partenerii sai din Timisoara, pentru o seara memorabila.

La programul evenimentului sunt invitati timisoreni de toate varstele si vizitatori ai orasului, parteneri si oficiali, pe langa cei peste 1500 de absolventi si cadre universitare din Universitatea de Vest din Timisoara, astfel ca, pentru prima data in Romania, ceremonia absolventilor unei universitati se va transforma intr-un moment public de sarbatoare a intregii comunitati.

Marie Monge, regizorul filmului „Joueurs”, va deschide festivalul la Timişoara, în 9 mai, în Aula Magna a Universităţii de Vest.

Festivalul Filmului Francez, ajuns la cea de-a XXIII-a ediţie, va fi prezent, în acest an, în 13 oraşe din România – printre care Timişoara şi Arad – cu nu mai puţin de 146 de proiecţii. La Timişoara, acesta se va desfăşura între 9 şi 13 mai, marcând un moment special al Sezonului România-Franţa. Festivalul propune o temă dincolo de timp, „Paris toujours…”, purtând spectatorii într-un periplu cinematografic al cărui reper este capitala Franţei, de la revoluţia din 1789 până în prezentul în care tânăra generaţie oscilează între deziluzii şi căutări. Festivalul reuneşte o selecţie de filme inedite, structurate în jurul a patru secţiuni consacrate deja în ediţiile precedente: „Competiţia” tinerilor regizori, „Panorama” filmelor franceze ale anului, „Săptămâna Cahiers du Cinéma” şi „Retrospectiva”. „Competiţia”, care reuneşte şase regizori aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj, propune tot atâtea filme de diferite genuri, de la dramă şi comedie la animaţie şi documentar iar doi dintre tinerii regizori vor fi prezenţi şi în România. Marie Monge, regizorul filmului „Joueurs”, va deschide festivalul la Timişoara, în 9 mai, în Aula Magna a Universităţii de Vest. Cea de-a doua secţiune, „Panorama”, aduce pe ecrane opt filme din ultimul an ale unor regizori deja consacraţi, care s-au impus atât la festivaluri precum şi în sălile de cinema, fiind apreciaţi deopotrivă de critici şi de public. Printre cele mai aşteptate filme din această categorie se numără „Le Grand Bain” regizat dE Gilles Lelouche, o comedie inteligentă şi originală despre fragilitate în lumea bărbaţilor şi curajul de a descoperi un nou sens vieţii, care va închide festivalul la Timişoara, în 13 mai. Cu acest prilej va fi prezentat şi proiectul de reabilitare a cinematografului de artă „Studio”, în prezenţa Excelenţei Sale doamna Michèle Ramis, ambasadorul Republicii Franceze în România.

Conferință internațională la UVT: Rolul industriilor creative în regenerarea urbană și dezvoltarea spiritului civic

Centrul pentru Dezvoltare Regională, Studii Transfrontaliere și Amenajare Rațională a Teritoriului (CDR-START) din cadrul Universității de Vest din Timișoara organizează marți, 14 mai, conferința internațională de lansare a proiectului ,,Patrimoniu și înnoire urbană: spațiile creative, cultura inclusivă și antrenarea spiritului civic” – CREATONVIL.

Proiectul face parte din Planul Național de Cercetare-Dezvoltare și Inovare 2015-2020 și își propune o reflecție colaborativă asupra spațiilor generate de industriile creative în Timișoara și Novi Sad, ambele desemnate Capitale europene ale culturii pentru anul 2021, precum și în Cluj-Napoca, Chișinău și Angers (Franța).

Scopul principal al proiectului este de a genera informație nouă, competitivă privind geneza și dinamica spațiilor urbane creative și specificul antreprenorial local în sfera activităților creative. Se urmărește, de asemenea, impulsionarea implicării populației în acest domeniu, prin identificarea și promovarea bunelor practici și elaborarea de metode de investigare adecvate. Sunt privilegiate modelele digitale aplicative.

PLAN DETALIU / Summit academic european la ULBS: 8-10 mai 2019

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în colaborare cu Centrul pentru Prevenirea Conflictelor și Early Warning București, organizează, la Universitatea din Sibiu, Conferința Internațională „Viitorul Europei. Perspectivele evoluțiilor contemporane”, în perioada 8-10 mai 2019, în contextul desfăşurării, tot în acest oraş, a Summit-ului Consiliului European, în data de 9 mai 2019. Ea doreşte să se înscrie în cutuma think – tank-urilor internaţionale de a dezvolta, în marja marilor summituri – NATO, UE, tematice – şi reuniuni de dezbatere la nivelul experţilor şi formatorilor de opinie.

Evenimentul se va desfăşura sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și sub Patronajul Președinției Române la Consiliul Uniunii Europene.

Obiectivul evenimentului este acela de a permite dezbaterea internaţională, la nivelul oficialilor, lumii academice şi grupurilor de reflecţie în legătură cu evoluţiile curente şi procesele de referinţă ale evoluţiilor contemporane cu impact asupra continentului european, Uniunii Europene, statelor europene şi a cetăţenilor europeni. În conferinţă vor fi abordate principalele teme stringente ce desenează viitorul Europei, miezul întregii dezbateri fiind, fireşte, evoluţia Uniunii Europene.

AFIȘ / Ceremonia de absolvire UVT, 10 mai 2019

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională