Revista presei

15 octombrie 2018

Educatia, lumea afacerilor si administratia locala, la aceeasi masa la Universitatea de Vest din Timisoara

Personalitati din lumea afacerilor, din cea a educatiei, dar si membri ai administratiei locale s-au adunat la Universitatea de Vest din Timisoara in cadrul unei conferinte care isi propune sa reuneasca ideile din cele trei domenii pentru o dezvoltare mai buna in viitor a Timisoarei.

MECIPT a fost din nou vedeta la Universitatea Politehnica Timisoara

Creatorii primului calculator din mediul universitar românesc s-au reîntâlnit la Universitatea Politehnică. Ei au sărbătorit 50 de ani de existență a filialei timișorene a Institutului pentru Tehnică de Calcul.

Concursul de rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie va fi organizat și la Timișoara. Află la ce dată!

Concursul de rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie va fi organizat duminică, 18 noiembrie. Acesta se va desfăşura în şase centre universitare: Timişoara, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi și în Târgu Mureş.

Problemele cu manualele încă nu s-au rezolvat. Vezi în ce școli timișorene elevii le așteaptă în continuare

La începutul anului școlar, elevii care învață în limbile minorităților naționale nu au primit manuale necesare.

Elevii de la Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau” din Timișoara (unitate de învățământ cu predare în limba germană) au primit manuale în limba… română. Elena Wolf, directoarea unității de învățământ, a precizat că această situație trenează de ani de zile, în absența unor cărți școlare traduse corespunzător în limba germană.

Centrul Român de Studii Avansate în Securitate Informatică, creat la Cluj-Napoca de UBB şi UTCN

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) şi Universitatea Tehnică (UTCN) din Cluj-Napoca au înfiinţat Centrul Român de Studii Avansate în Securitate Informatică (Centrul RO-CyberSecurity).

Potrivit unui comunicat transmis resei, centrul îşi propune să pregătească societatea românească pentru provocările viitorului şi să ofere expertiză avansată pentru problemele din prezent.

“Campus România”, eveniment inter-universitar româno-tunisian

Evenimentul “Campus România”, care va reuni reprezentanţi din conducerea a 17 universităţi româneşti şi 14 tunisiene, va avea loc, în zilele de 18 şi 19 octombrie, la Tunis, informează un comunicat de presă al Consiliului Naţional al Rectorilor.

Potrivit sursei citate, evenimentul este primul de acest tip organizat în parteneriat româno-tunisian şi are ca obiective prezentarea ofertei educaţionale româneşti publicului tunisian interesat, asigurarea unei mai bune cunoaşteri reciproce a universităţilor din cele două ţări, convenirea unor calendare de cooperare inter-universitară, inclusiv în cadrul programelor finanţate de Uniunea Europeană, evaluarea de ansamblu a cooperării bilaterale în domeniile învăţământului superior şi cercetării.

Finanţare europeană de 114 milioane de euro pentru programele “Bani de liceu” şi “Bursa profesională”

Ministerul Educaţiei Naţionale a semnat, săptămâna trecută, două contracte de finanţare din fonduri europene, în valoare totală de 114 milioane de euro, pentru programele “Bani de liceu” şi “Bursa profesională”.

“O prioritate a Guvernului României este de a investi, prin Fondul Social European, cu precădere în măsuri dedicate reducerii abandonului şcolar, dezvoltării învăţământului profesional şi de a asigura corelarea ofertelor educaţionale cu nevoile actuale ale pieţei muncii”, a declarat ministrul Rovana Plumb.

Cele mai importante reguli pe care trebuie să le respecte profesorii după adoptarea Codului de etică

a finalul săptămânii trecute, odată cu publicarea în Monitorul Oficial, a intrat în vigoare Codul de etică al personalului didactic din învățământul preuniversitar, aprobat prin Ordinul 4831/2018 al Ministerului Educației Naționale. Acesta este aplicabil nu numai personalului didactic de predare, ci și personalului auxiliar, de conducere, de îndrumare, de control și celui asociat în cadrul instituțiilor de învățământ preuniversitar de stat, particular și confesional, în inspectoratele școlare și unitățile conexe ale acestora.

Citiți articolul integral pe romaniacurata.ro

Elevul pe care statul român a refuzat să-l trimită la Olimpiada Internațională de Astronomie se întoarce acasă cu medalia de aur

David Turturean, elevul pe care statul român a refuzat să-l trimită la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din China, aduce acasă medalia de aur de la Olimpiada Internațională de Astronomie din Sri Lanka. Acesta s-a clasat pe primul loc din cei 83 de participanți din 22 de țări.

“Mă pregăteam să vă povestesc ce mai face David Turturean, verișorul meu pentru care sute de oameni au donat peste 4.000 EURO că el să meargă la olimpiadele de astronomie și astro-fizică în Sri Lanka și China.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională